Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

maj 2013

Idioten vann igen... :(

Igår rökte jag 10 cigarretter.

Jaha..... så segrade idioten igen... Jag förstår nu att jag måste jobba mer med det psykiska!
Själva nikotinabstinensen har jag inte problem med så det känns ju dumt att köpa plåster och dyl då. Eller tänker jag fel här???

Har lånat "Bli rökfri för livet" med Mats Lundberg. Det är en cd som man ska lyssna på och finna motivation och bli guidad genom hypnos. Har lyssnat på den en gång men vet i faan... Föll inte i trans precis..;). Men jag ska lyssna på den fler ggr och ge den en chans!
Det ska finnas nån annan cd oxå med nån dansk Malte nånting....Är den bättre??? Nån som vet?

Hur kan man annars jobba med sitt huvud??? Hur gör ni för att inte ge efter?
Fan vad starka ni är som står emot!!! Är jätteimpad!!!
Men jag ska jobba vidare... Nu ställer jag om räknaren igen...
Ha en skön helg!

I am sorry

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag är verkligen ledsen. Har nu rökt 1 vecka. Orkade inte stå
emot längre. Det känns bedrövligt. Dessutom så jag på facebook,
att e-cigaretter innehåller en massa metaller, som absolut
inte är bra. Jag går inte tillbaka till dem. Jag vill ha hypnos.
Det kanske skulle hjälpa. Jag är så ledsen att ha gjort er besvikna.
Mest besviken är jag nog själv. Nu måste jag hitta på en annan
strategi.
Kramar till alla och lycka till
Maggan

firar 60 rökfria dagar på tobaksfria dagen!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Härliga tider! Jag trivs för det mesta med mitt rökfria liv. Jag kan springa fem km på en knapp halvtimme utan att få ont i lungorna. Jag hostar inte varje morgon. Rösten bär och jag behöver inte harkla och hosta för att få fram ljud. Maj med alla härliga dofter har varit extra njutbar i år.

Ibland viskar monstret att det vore perfekt med en cigg i solen. Då gäller det att minnas att varje cigg startar en ny kedja av rökande och det vill jag ju inte! Jag är ju äntligen ickerökare!

Kram till alla duktiga, fantastiska människor här!

På måndag är det 1000 dagar....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

På måndag är det 1000 dagar sedan vi slutade röka, kära hustrun och jag. Det ska firas i helgen. God mat och njutbart gott vin. Vill ni kolla, ja då smyger du över på min matblogg, godmatvarjedag.se Där ser du en del av all den goda och numera smakrika mat vi lagar. Ibland pillrar vi in ett gott vin. Detta, och resor är det vi nu använder våra pengar till, ja den delen som tidigare gick upp i rök. Betydligt godare, trevligare och njutbarare. Tyvärr så växer airbagen... Det får man ta, och det går ju att göra något åt även detta, om man vill. Det vill jag inte just nu. Jag mår som en prins, och jag njuter varje rökfri sekund.

Göran Waldt

Nästan 24 timmar.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Det har snart gått 24 timmar, senaste jag har rökt. Abstinensen har gått i vågor, och tiden går väldigt långsamt. Var ute och sprang igår, 4km på cirka 1timme. Vilket inte bara gjorde mig trött, jag blev också av med min abstinens. Tror jag ska ut och springa när jag kommer hem idag med. Fast jag vet inte om man ska köra hardcore träningspass direkt. Kroppen behöver jue vila. Det var 4 år sedan jag tränade, överhuvudtaget. Väntar på att få mina pengar från försäkringskassan, så att jag har råd med gymkortet på cirka 1.000 kr.

/ Xandroz. 2013, 30/5. kl - 12:56.

Att välja...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Kan det vara så att det går betydligt lättare att hålla sig rökfri om man inte tycker synd om sig själv för att man INTE får röka längre?

Kan det vara det som är skillnaden mot alla andra gånger jag slutat röka?
Då har det varit jobbigt HELA tiden tills jag har börjat igen. Även om jag hållit uppe i ett år.
För då har det varit synd om mig som inte fått röka.

Denna gången är det INTE synd om mig!
Jag är glad att jag inte röker.
Jag gör varje dag ett aktivt val att inte röka.
Jag VÄLJER att inte röka.

Och det känns fan så mycket bättre att välja än att tycka synd om!

Biggest Looser

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Mycket lite .

Biggest Looser är ett tv program där överviktiga kämpar hårt för att bryta ohälsosamma livsstilar och kämpa hårt med hjärnspöken.. det är precis vad vi oxå gör.. det syns bara inte lika svart på vitt med 30 40 kg minus på en våg, men VI VINNER EXAKT LIKA MYCKET ;0)

hjärnspöken och maten

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

idag känns det mycket bättre. har haft abstinensbesvär några dagar.en röst som säger köp cig,ska du inte sitta på trappen i solen och ta ett bloss.det värsta är att man går upp i vikt.äta har blivit ett problem men ska inte börja röka ändå.måste dra ner på maten och motionera.lättare sagt än gjort.

ensam

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt.

En sån där ledsen dag har det varit idag, ingenting är tillräckligt bra, alla ansträngning känns som ett straff, och ingen belöning är man värd för man är så kass... Vilken skitdag.. tänkte på ciggaretten på min trappa, den där lugnande tröstande ciggen jag har tagit förr.. Den tänkte jag på under simträningen ikväll, när jag tog i som allra mest i intervallerna.. ?

Jag tog i så ja ville spy ge upp .. å då kom tanken på den ciggen.. men simmade på med en en annan tanke o det var hur faen kan jag tänka på cigg nu? å det slog mig att det var trygghet o lugn hjärnan sökte efter i paniksimmandet.. så ja jag behöver hitta några andra bra "trygga" lugna" enkla stunder i vardagen som gör mig gott ..
En tanke att jag är kass eller ensam är inte en sanning det är några fripassagerare på min buss som ljuger för mig. Men känslan är här ikväll ändå å jag köper det för jag vet att det inte är sant ..

God natt
rökfri 26dagar å det är bra nog det...

Vad är det för idiot......

.....som flyttat in i mitt huvud??? Hela tiden håller han på o tjatar "Köp cigg när du kör hem från jobb"... "Visst vill du röka"... "Hade ju varit gott m en cigg"... " Du kan sluta en annan dag"... Bla bla bla... Blir så trött! Däremot har jag inga problem med nikotinabstinens! Det sitter i skallen... :( Vad ska jag göra åt idioten i mitt huvud?
Pepp till er alla!!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se