Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

april 2013

Sista april & en cigg

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Precis hemkommen från grannarna där vi åt god mat & jag drack 2 öl.
Det var första gången på 1-1½ år som jag överhuvudtaget druckit alkohol & därmed oxå första gången efter rökstoppet.

Kvinnan i familjen vi var hos röker & tyvärr slutade det med att jag oxå rökte en cigg.

men jag har faktiskt inte dåligt samvete för det konstigt nog. Det smakade konstigt nog oxå gott & det brukar det inte göra, men samtidigt känner jag att jag absolut inte kommer att vilja röka imorrn,så det är lugnt.
Tror att jag alltid kommer att "feströka" men känner som sagt att det är OK eftersom jag endast dricker alkohol 1-2 ggr/år.

Nu blev jag lite stolt över mig själv ;))

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag som inte tyckt om när någon sagt till mig att jag skall vara stolt över mig själv blev igår "lite" stolt. Mitt barnbarn som har ett autistiskt tillstånd ropade till mig när jag öppnade min väska ....INTE ÖKA...INTE ÖKA och jag kunde svara honom....mormor har slutat...mormor skall inte röka mer....Första gången jag var stolt över mig själv och nöjd med mitt beslut....Tack Noah, mormor älskar dig

Dag 10 ... Valborg

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ja, då var vi inne i ännu en dag då man kommer bli sugen!
Valborg, god dricka, god mat, sitta ute (förhoppningsvis) och elda å bara ha de bra.
Hur ska det gå idag då?? kanske en såndär e cig skulle va någonting sånnahär dagar?? vad tycker ni om det?? vad har ni för erfarenheter av det? tänkte mig en nikotinfri altså, bara för att ha nåt.. eller e de kanske inget bra? jag e så himla kluven :/
hjälpmä

vill.. vill inte?

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

så, efter otaliga försök till att kunna skicka ett inlägg så hoppas jag att detta funkar.

Jag har gjort flertal försök, helhjärtade och halvhjärtade till att sluta röka. resultatet har varit det samma, jag röker fortfarande och är så trött på mig själv. Jag lyckas alltid hitta anlendingar till att fortsätta en dag till, en vecka till osv.. tills tiden bara rinner iväg. Jag kan egentligen inte förstå vad jag hålle rpå med- jag har allt att vinna på att sluta, allt att förlora på att fortsätta röka. Jag bestämde mig för att sluta idag, vad hände? jo, anlendingen till att fortsätta en dag till är att jag ska åka iväg till mina svärföräldrar och tänker att det kanske är ett dåligt tillfälle att sluta.

Trött är jag på mig själv, trött på att inte kunna ta mig själv i kragen. Trött på att hosta varje morgon, ha ont i halsen, lukta gammal fimp och trött på att jag inte ens verkar kunna tro tillräckligt på mig själv. Nu får det snart vara nog! Jag ska lyckas klara detta på nått sätt.

Over n out.

Bekant.

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Träffade på en bekant. En rökare.
Världens sötaste rökare. Jag gillar henne jätte mycket.
Har alltid funderat över hur hon kan röka men ändå inte lukta rök alls.
Idag insåg jag att det kan hon ju inte. Det är ju min näsa som har varit bedövad av min egen röklukt.
Nu luktade hon rök blandat med parfym.
Nej. Ingen hit alls.

Hur många gånger har man inte gjort så? Rökt, och sen på med en halv parfymflaska.
Och TAAAADAAA! man luktar ingenting!
....... Tycker man själv iaf.......

Nu sitter jag här och luktar på mig själv. Haha! Ja.. Det gör jag faktiskt.
För jag luktar gott.
Tvättmedel blandat med hårspray, Mousse och parfym. En salig blandning.
Men jag luktar iaf inte rök. Och det är jag glad för.

Ikväll ska vi hem till rökare...
Ajajaj....
Men jag har bara bestämt mig för att jag ska vara ICKERÖKARE ikväll också!!
Så det så!

Glad valborg på er alla!

Nej tack, jag röker inte!

Jag känner en gnagande liten oro ibland då och då... Konstigt kan man tycka när det gått så pass lång tid... Till exempel kan fredagssuget komma över mig nåt alldeles kolossalt. Känner på nåt sätt att jag förlorat något när jag inte kan belöna mig med cigg. Sedan skulle jag inte vilja röka egentligen, för jag vet att det skulle smaka skit och inte ge mig någonting. Då skulle jag sitta efteråt och känna mig ännu mer tom.
Nä, det är nog helt enkelt känslan av att inte veta hur jag ska belöna mig. Förut var det så självklart att ta en cigg så fort man hade klarat av nåt, de flesta av de kopplingarna har jag brutit men en del sitter kvar. Fredag=cigg, sol=cigg, semester=cigg.
Imorgon ska jag på semester tillsammans med en vän, detta har jag varit orolig för... Självklart ska det bli fantastiskt kul men ska jag klara härliga uteserveringar, goda drinkar och en väninna som nog innerst inne skulle önska att jag kunde feströka...? Måste öva mig på frasen -"Nej tack, jag röker inte!"
Antar att när alla dessa situationer har gåtts igenom tillräckligt många gånger utan cigg är väl de kopplingarna också borta...
Ha en trevlig rökfri Valborg alla duktiga kämpar!!!!

Imorgon är det slut med denna äckliga ovana!

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Så var det dags, efter år av rökning, dåliga ursäkter och en önskan av att jag ska vakna upp en dag och bara sluta röka har jag nu bestämt mig för att faktiskt ta tag i min situation själv och därför sluta , bli fri !

Jag har allt att vinna och inget att förlora, ser ingen fördel med att fortsätta röka. Det tar mig bara längre bort från mina drömmar.

När jag vaknar imorgon är det en ny dag, en dag för förändring. Och jag ska fan fixa det denna gång, har gjort mig själv besviken för många gånger nu.

Effektiv igen.

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nästan så att jag tror att Duracellkaninen är tillbaks. Idag hann jag springa före jobbet. Det kanske var det som höjde energinivån, för jag har uträttat massor i eftermiddag. Deklarerat, lagat middag och gjort matlådor, tvättat och plockat. Nu har jag lurat med mig maken ut på kvällspromenad. Så tjingeling på er!!!

tuggumi & turkisk peppar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har ju haft lite jobbigt på helgerna och tagit ett bloss här och där! måste sluta med det nu..mår inte bra över att jag gjort det, skyller allt på att det finns hemma och att man blir irriterad över nåt, på jobbet går det hur bra som helst?? men iof så finns det inte framör näsan som hemma och mkt att göra så det hjälper till, så min melodi nu är laktris & tuggumi :) fasen är ju 90 dgr i morgon, kan ju inte bara slänga in handuken och ge upp heller! never!!!!!!!!

200 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Räknaren på 199 dagar. Alltså är det min 200 dag som rökfri i dag.
Tiden har gått jättefort. I höstas när jag slutade röka så kändes 200 dagar som en evighet.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se