Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

mars 2013

Första delmålet fixat!!!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

100 dagar är det idag. Fattar ni... Vilken resa jag har gjort. Jag är evigt tacksam för denna vinter och vår med kyla och snö. Minusgraderna har gjort iallafall så att jag har känt många gånger att vilken tur att jag inte röker. Men nu vill jag att det ska bli riktig vår med värme. Det kan vi behöva för nu känner man inte alls av nikotinmonsterna lika mycket. Stort Tack till ni som har stöttat , peppat mig. Ni är guld värda. Jag hade inte klarat det utan er. Sträck på er i kväll.

Upp o ner!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Upp o ner, upp o ner!!!
Denna vecka har verkligen fått namnet bergochdalbana!
Vill ha lite balans nu, snart borde det väl ändå stabilisera sig?!
Fyra veckor på torsdag, fyra veckor....helt otroligt!:)

Magiska tre.

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu kanske jag efterkonstruerar, men jag har en teori om det magiska tretalet. Den tredje dagen som rökfri var hemsk. Sen kom tredje veckan och det var en liten svacka det åxå. Nu är jag inne på månad tre och det känns motigt igen. Inte så hemskt att jag vill köpa mig ett paket och kasta allt arbete jag lagt ner åt fanders, men jobbigt. Har intensiva rökdrömmar och där röker jag ohämmat. Det är inte speciellt gott ens i drömmen men jag röker så som jag gjorde förr. Tänker även i drömmen att den här ciggen var ju inte jätteviktig, rätt onödig faktiskt. Jag tror att mitt återkommande sug beror på att det är jobbigt runt mig nu. Lite för mycket jobb och knappt nån fritid. Eller rättare sagt egentid. Men jag ska smita ut i skogen en sväng även om jag egentligen inte har tid. Får jag inte min dagliga dos av naturen fixar jag inte detta. Om jag bara rider ut den här stormen kanske jag kan återkomma med min teori på treårsdagen ;-) Kram på er alla kämpar!!!

12 veckor

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra.

12 veckorVisa Redigera
lör, 2013-03-30 18:57 — citamare
Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .
Övrigt
citamare's blog Lägg till ny kommentar
Kommentarer
lör, 2013-03-30 19:18 — citamare
Hej alla kompisar! Nu är det
Hej alla kompisar!

Nu är det nästan 12 veckor, hur många dagar blir det? Har slutat att räkna, det känns bara som att det är som det är. Hjälper inte hur många dagar....

Har klarat det bra, men svårt är det ibland. Man har sorgen (efter ca 40 år). Men att börja röka igen är inget alternativ, det är ju bara så knäppt. Trist att ens tänka på den möjligheten. Ser till min glädje att de som "började" med mig i tiden finns kvar, och jag blir så himla glad när någon skriver till mig.

Ska börja läsa Carr igen, det är så att man lätt glömmer de fina tankarna. Men tänk att vi både min man o jag har klarat 12 veckor!!!!!!!

Inte en jävla cigg!
Men visst har det inneburit saknad, som just nu. Därför sitter jag här och skriver av mig..MEN; Jag är nikotinfri!!!! Det är bara sorgen som finns kvar....o det klarar jag som vuxen människa om jag skärper mig.
Detta är det bästa jag gjort i hela mitt liv...ingen hosta, det slutade bara efter en vecka. Inte att jag skulle ta tillbaka slemmandet! Där såg jag med en gång hur ciggen försämrade min livskvalitet.

Det finns bara plus med att sluta. Det finns INGA bonus. Det lilla man tänker som att meditera, måste man hitta på ett sätt som inte kostar dig livet....vi kunde vara som vanligt innan vi började, vi ska hitta dit igen! Och det gör vi!!!

redigera radera

12 veckor

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Satan

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt.

Har fortfarande inte rökt en cigg men tagit några bloss ons tors .. Efter lite alkoholintag :/ nu är jag deppig över det men tar nya tag .. Och tänker inte nolla räknaren.. Är det nån som känner igen att man blir svullen ? Nästan 60 dagar efter stopp ? Är det normalt?

Känns rätt

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Igår rökte ja inget och idag inget heller, första gången som ja känner att ja kan bli rökfri för alltid, förr har ja alltid bestämt att ja ska fortsätta feströka, och det är alltid då ja fallit tillbaka. Tog zonic munspray en gång igår och en idag, har tänkt positivt och inte tvivlat nått. Faktiskt första gången ja känner mig glad för att ha slutat, de två senaste gångerna ja slutade kände ja mig tvingad pga graviditet och då sörjde ja ciggen och längtade tills ja fick röka igen. Ja rekommenderar alla att läsa Allen Carr-äntligen icke rökare. Skit bra bok som gör att man blir medveten, tänker efter och förstår rökningen på ett annat sätt än tidigare. Läste den fyra gånger innan ja blev gravid senaste gången, trodde på allt och förstod varför ja rökte, men just då var ja inte tillräckligt mottaglig och redo så ja rökte tills ja blev tvingad att sluta! Nu har ja verkligen tänkt på de som skrivits i boken, läst här på loggen, och tryggheten med munsprayen, tar ja den så behöver ja inte spinna vidare med mina tankar och inbilla mig hur gott de är att röka för enda anledningen är att man är beroende av nikotin! Och känner sig tvingad att röka. Tror att ja fått in detta i min hjärna nu, så ser fram emot många rökfria dagar framöver. Hoppas alla andra där ute kämpar på och överlistar detta hemska drogmissbruk. Lycka till...

11 veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Känner ingen större glädje i att vara rökfri nu. Har legat 1 vecka
sjukhus efter att ha opererat ett brustet magsår. När jag kom
hem idag var jag fruktansvärt röksugen. På sjukhuset gick det
väldigt bra. Var bara trött hela tiden. Har haft min e-cig med, vilket
personalen tyckte var cool, men har använt den sparsamt, då jag
har fått svamp i munnen efter allt penicillin jag har fått. Det var ingen
kul vecka. Nu får jag tänka mig lite för hur jag äter framöver. Usch.
Jag som brukar slarva så, men det får vara slut med det nu.
Jättekramar till er alla

Ett styng av saknad.

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Igårkväll stack det till av saknad. Efter en ovanligt hård arbetsvecka ville jag bara sätta mig ner och gråta av trötthet. Helst med en cigarett i näven. Det är mycket längesen jag saknat ciggen men igår kom det över mig. Som tur var gick det över och jag somnade gott. När jag är trött och sliten, eller på nåt sätt känsligare än vanligt, det är då saknaden kommer. Idag är det en ny dag och allt känns bättre. En dålig dag får mig inte att vilja kasta bort allt jobb jag lagt ner. Jag blir snarare mer förbannad på det j-la nikotinet som försöker styra mig även nu. Stick å brinn ( hahaha) dumma dumma mr.Rök!!!!!!! Mig får du ALDRIG igen!!!!!!! Nu vill jag önska alla en riktigt glad påsk med mycket och god mat och ännu mer godis!!!!!

Vart är lyckan?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket lite .

Önskar att jag en dag kunde skriva, åh vad jag mår bra, är så lycklig det va värt det!
Bläääää denna nedstämdhet tar kål på mig! Saknar att vara glad på riktigt!
Tre veckor sen jag fimpade, men va fan vänd nån gång då så att jag känner att det va värt det!
Vill bara luta mig tillbaka och njuta, precis som förr! Men det verkar va klippt omöjligt!
Ursäkta mitt negativa inlägg, men behövde skriva av mig!
Önskar alla en trevlig påsk

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se