Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

februari 2013

30 dagar borde va stort..

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ännu en pissdag.. 30dagar idag, borde hoppa av glädje men näää absolut inte!!

8 okt 2008 var jag med i en bilolycka, jag är bättre än vad läkarna sa var möjligt.. nu mer är det ytterst få dagar jag inte kan gå eller inte kan klara mig själv.. men nu har det verkligen varit några sega dagar, nerven i nacken är klämd så armen vill inte samarbeta och smärtan i ryggen är värre (går i vågor) gör det svårt att hålla mig rökfri..
hur kan det vara så att så fort smärtan ökar och nerv kramperna tilltar så ökar röksuget.. vid sådana här dagar brukar jag kedjeröka, men jag vet att det bara är en illusion att det fungerar och dämpar... men på något sätt blir cigen viktiga i jobbiga dagar.. att tvingas upp och röra sig några gånger i timmen, att få lite "frisk" luft.. jag vet e fan varför, men känns som cigen underlättade, det kändes som jag fick mer energi.. nu när det är svårt att resa mig blir jag liggandes, vilket egentligen gör smärtorna värre..
gnäll gnäll och gnäll känner jag.. nu går det mot varmare tider så smärtan kommer lätta något, men de här jävla skiftningarna från morgon till kväll gör att smärtorna ökar..

jag behöver sol så jag får energi att orka med och mina skador behöver värmen.. så snälla våren kom =)

jag borde tvinga mig till att göra min sjukgymnastik men jag har fan ingen ork, vilja eller motivation.. just nu finns bara tanken att smärtan blir värre direkt, men jag borde tänka att de blir bättre på lång sikt om jag gör min jävla träning.. men jag är trött på träning.. trött på att vara hindrad, trött på att inte kunna göra vad jag vill när jag vill, trött på att inte kunna planera och att hela tiden vara tvungen att ta hänsyn till mina skador.. jag vill fan bara få leva som vilken annan människa som helst..

Varför?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Varför ska det kännas å här jobbigt efter snart 7 veckor? Vill inte röka,
men är så otroligt sugen. Begäret skall inte vinna över mig. Jag har ju
bestämt mig. Då kan jag ju inte återgå till det dåliga beteendet. Det
skulle verkligen vara att få mig att må riktigt dåligt. Nu är det bara att
köra på. Hoppas bara att det är övergående.
Kramar till er alla som också kämpar.

Dagarna bara går

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Dagarna går. Fortfarande rökfri. Kan varken säga bu eller bä. Röksuget har minskat. När jag ska dricka kaffet på morgonen och på eftermiddagen då är suget där och ruskar om mig lite. Jaaa.... Annars går bilen bra - haha!!! Nej men jag vet inte vad jag ska skriva. Vill bara att ni ska veta att jag följer er allihopa. Känner igen mig så väl i er som precis har slutat. De som slutade ungefär samma tid som mig skriver inte så ofta här längre. Jag tror att ni känner som mig. Varken bu eller bä. Eller? Första tiden var ju så satans jobbig och då behövde man stöttandet och peppningen. Jag håller på er och för vissa är det superjobbigt. Jag tänker på er extra mycket.

Dag 14

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

det går bra det här, inne på dag fjorton, så imorgon kan jag säga att jag inte rökt på två veckor :D det känns väldigt stort för mig. att kunna säga så.. längtar till dess jag kan säga att jag inte rökt på en månad :)

ska trappa ner en styrka på mina nikotinplåster imorgon, jag hoppas att det går bra. jag vill verkligen bli helt nikotinfri, jag vill lyckas!

Hjälp, suget vinner varje gång!

Hej!

Jag har försökt så många gånger, försökt och försökt och slutat ett tag och sen börjat igen. Jag har provat allt. Att tvärsluta, att trappa ner, att hota mig själv, locka mig själv, plåster, tuggummi, sugtabletter, spray och Champix.

Campix fick jag iofs avsluta lite tidigare för jag mådde så förbannat illa av dom (Dessutom var det en av gångerna det gick bra ett litet tag).

Den andra gången, bara bestämde jag mig. Jag ville så gärna. Det gick i nästan tre månader. Sen. Krash.

Jag är så trött och besviken på mig själv. Jag försöker liksom... varje dag. Hela jag vill av tusen olika anledningar men suget vinner alltid. Känner mig så svag som inte har självbehärskningen att sluta. Inte ens när det finns så många argument som jag liksom verkligen kan ta till mig och som oroar mig. Att rökning är dödligt o så det känns inte på riktigt, ni förstår säkert vad jag menar. Men att mina naglar smular sönder, att jag luktar skitilla hela jävla tiden, att jag är småförkyld hela tiden och att det säkerligen inte är hälsosamt för för min fina kanin. Hon är det viktigaste i mitt liv och även om jag aldrig skulle röka i närheten av henne så kommer jag in med det där äcklet på händerna, kläderna och i håret.

Jag vet inte vad jag ska göra. Alls.
Har fortfarande ett recept kvar på Champix som jag funderar på att hämta ut och sen sluta.
Vad tror ni? Tips? Idéer?
Hur ska jag göra?

*desperat*

Dag 2 med Champix, Gamla synder

Igår rökte jag 18 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Dag två sammanfattas med ett steg framåt och tillbaks i gamla synder. Med gamla synder menas att jag rökte tok för mycket under morgonen och fram till lunch. 9 stycken cigaretter är på tok för mycket mellan 06.15 - 12.00. Och att det rasslade till några extra cigaretter på kvällskvisten.

Däremot så motstod jag att köpa ett paket vid lunchhandlingen och handlade i stället en dosa snus för att kompensera Nikotinsuget. Och jag höll mig nästan fyra timmar utan cigaretter, och själv kan jag inte minnas senast jag gjorde så.

***

Upplevde en udda känsla på bussen mot dagis. ( tredje timman utan cigaretter) Kände mig pigg, fräsch och glad. Och det är en rak kontrast mot hur jag brukar må i slutet av dagen. Oftast är jag trött, inpyrd av rök och less på det mesta. Om detta är en placebo effekt av Champix eller en verklig reaktion låter jag vara osagt just nu

***

Magen är verkligen inte på topp med Champix. Det varierar från hård till löst i magen. Och detta räknar jag till en ny biverkning. Fil hjälper som ett tips ;)

***
Sov bättre utan ryck i sömnen, men någon fantastisk sömn blev det inte.

***
18 cigaretter även denna dag ( Ingen förändring)

Dagens +

Placebo effekt
Motstod att köpa ett nytt paket
Mindre illamående

Dagens -

Tillbaks i gamla synder¨
Gick inte ner i cigarett/konsumutionen
Dålig i magen

Dag 1 med Champix, Kickoff

Igår rökte jag 18 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Första dagen med Champix. (skriven i efterhand) Enligt ordination så börjar kuren med 0,5 mg de första tre dagarna innan man trappar upp.

Sagt och gjort har jag inledd mitt mål som är att sluta röka. Och det blev en lagom speciell dag. Känslomässigt var det många ups and downs. Och ett lågmält humör som inte gick att känna igen (vanligtvis glad av mig) Kände mig mest apatisk med ytterst liten glädje. Även ett illamående slog till, inte ohanterligt men det kändes om vi säger så. Kan jag gå ner i min kaffekonsumtionen så kommer jag även bli mindre röksugen, är mitt intryck efter första dagen.

****
Fast vad jag har läst om Champix så är det väldigt vanligt med biverkningar

****

Mycket konstig sömn under den första natten, ryckig och det kändes som att man halvsov hela natten

Dagens +

Blev mätt på cigaretter till Kaffet
Rökte 18 cigaretter ( Låt oss säga att dagsmedianen sjönk med 2)

Dagens -

Känslomässiga uppror
Illamående
Ryckig sömn

Om

Igår rökte jag 18 cigarretter.
Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej! Jag är är storrökare sedan väldans många år, trots min ringa ålder. Född 1981 och det är 19 e året jag röker. Och i minst 15 år har jag legat på ett pack om dagen eller mer. De senaste åren har jag fått ett sug att sluta röka, något som jag mentalt känt vara väldigt svårt.

Att bryta med en falsk vän som hängt med i så många år är inte lätt. Jag har provat Cold turkey, dvs att sluta tvärt. Zonic, Nikotinplåster/tuggumin, varva med snus, sugtabletter och massa annat. Inget har fungerat fram till denna gång. Och nu ska jag sluta!

Måndagen den 25/2 inledde jag min startdos på läkemedelet Champix

Bloggen kommer vara min dagbok och kanske ge andra en inblick hur det är att sluta röka med Champix, och alla tankar med det.

Mvh Zäta

Zombie

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Som första gången jag gjorde rökstopp har jag inga hjälpmedel.
Vilket jag känner är lättare. Dock har jag sådan abstinens.
Och detta abstinensbesvär som jag har nu kommer jag inte ihåg att jag hade förra gången.
Förra gången jag hade mitt rökstopp var jag energisk och ville visa för mig själv och andra.
Det va kul att sluta röka då och jag såg framemot så mycket.

Denna gången har jag legat i sängen hela dagarna från morgon till kväll.
Jag har inte städat på två veckor. Jag har två hundar som jag måste ta hand
om, men jag orkar inte. Jag är så besviken på mig själv att jag inte orkar slita mig upp
och ta hand om mina hundar. Det enda jag orkar göra är att ligga och kolla ivägen och att blunda.
Det är inte så att jag vill röka, men om mina hundar blir lidande pga jag ska sluta så är det inte
värt detta. Jag ser också att den ena hunden ser deprimerad ut och jag undrar om det inte har smittat av sig.
Jag har ingen aptit och jag ser att hundarna inte heller har det. Jag vill inte ha det såhär.
Jag vill orka gå lång promenader med mina hundar och jag vill se dom må bra.
Men om mitt tillstopp ska smitta av sig på dom så kanske det inte är värt det nu.

Min kropp är orkeslös och jag har ingen energi.
Det första va min mamma sa igår när jag träffat henne första gången på fem dagar(familjen har varit på skidsemester), att jag såg blek och hängig ut.

Jag ligger inte och tycker synd om mig själv. Men min energi är borta och jag går runt som en zombie.
Jag känner mig även som en zombie.
Vad ska jag göra? Det här går inte.. Jag har provat och dra mig upp men det går inte.
Åhh blir förbannad på mig själv!

Underbart

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag har alltid tyckt att vi rökare mobbas otroligt mycket om man jämför med alla andra självdestruktiva beteenden. Speciellt i sjukvården. På 22 rökfria dagar har min puls och blodtrycket gått till det normala, hostan och andnöden är borta, jag sover otroligt gott och svullnaden i mina ben har försvunnit. Ständiga huvudvärken är borta. Så alla mina besvär har jag orsakat själv. Det är så man skäms. Så det är bara vinster hela vägen. Eller.... nu känner jag hur illa hundarna luktar. Det är nog ingen vinst direkt ;o).

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se