januari 2013

Kan inte hålla på

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Kan inte hålla på med e-cig så mycket längre känner jag. Vet
inte riktigt vad de mer innehåller än nikotin. Måste även sluta med
andra dåliga vanor, för att känna att det här stoppet gör någon riktig förändring.
Ska försöka med spray. Zonnic tror jag det heter. Fick tips om det.
Något bra måste hända nu. Efter mer än femtio års rökning är det verkligen inte enkelt.
Nu är den här dagen till ända, och hoppas att imorgon blir bättre.

Dag 12

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag har jag varit rökfri i 12 dagar och igår och även idag har det varit en berg och dalbana gällande röksuget..
Men även om det är jobbigt så kommer det med något bra äter frukt eller morötter när jag känner suget, så nyttigare är man. Känner att det här är det bästa jag har gjort

Vad händer?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag som alltid varit effektiviteten själv har insett att efter mitt rökstopp är jag helt OFÖRMÖGEN att göra något snabbt. Vad jag än gör går det sååå lååångsamt. Handla tar en evighet där jag går och drömmer mellan hyllorna. Vika tvätt, bädda, plocka undan efter maten... Allt tar precis hur lång tid som helt! Jag till och med går långsamt.
Kanske beror det på att jag inte längre måste skynda mig för att få komma ut och röka? Känns lite konstigt bara att helt plötsligt vara en sån segis..!

Fyra veckor i en bergodalbana.

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tänk att det gått fyra veckor. Den här dagen kunde jag inte ens fantisera om i början av min resa. Nu kan jag känna att livet kommer tillbaka, precis som ljuset om dagarna. Humöret är ganska stabilt, nästan tråkigt snällt. Alla sinnen verkar skarpare, till och med intuitionen. Hela jag känns starkare för nu säger jag vad jag menar istället för att tiga och lida. Jag är oförskämt pigg och frisk, och jag verkligen älskar att träna. När jag får ta i mår jag bra och det är så roligt när jag orkar lite mer än jag trodde var möjligt. Är väl en självplågare för jag njuter när jag kämpar på och hela kroppen är öm av träningsvärk. Den värken kan jag ta. Som allt känns nu kommer jag aldrig prova att röka igen. Någonsin. Jag har ju varit superförsiktig med gamla vanor som hörde ihop med cigaretter, men nu dricker jag kaffe igen och det går bra. Två koppar om dagen får räcka, förut blev det väl två kannor. Vinet får jag vänta lite till med. Idag belönade jag mig med lite nya träningskläder. Faktiskt köpte jag en liten choklad också, den tränar jag ändå bort ;-) Tack alla ni mina bästaste vänner i cyberrymden!! Utan er och den här sidan vet jag inte hur jag skulle fixat det. Sträck på er för ni är bäst!!!

Rökfri tack vare Allan Carr

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har äntligen blivit rökfri efter 25 år! Denna gång utan hjälpmedel som för övrigt bara förlänger eländet- har provat dem alla...Helt besvärsfri är jag nu och ännu mer övertygad efter att ha läst Allan Carrs bok "Äntligen ickerökare". Nu är jag inte bara 100 % motiverad utan också förvånad över det uppenbara som Allan tar upp - det är enkelt och rädslan för att känna tomhet eller saknad är just bara en rädsla. Till alla som kämpar eller som överväger att sluta - läs!

Trött

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Förstår inte vad det är med mig idag. Har sovit middag i 2 omgångar.
Känner mig helt slak. Orkar ingenting, utan bara ligger eller
sitter framför TV:n. Har lagt ihop pusslet som jag skulle
lägga, men det hände ingenting med det. Varit ute 2 gånger
med hundarna, men det är så slaskigt, så varken de eller
jag gillar det. Hoppas på en bättre dag imorgon.
Kändes bra att gnälla av sig lite. Tack för att ni finns

112

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Dag 112 som rökfri.
Snart 4 månader tiden går jättefort.
Känslan nu är varför har jag inte gjort detta tidigare, det var ju inte alls så jobbigt som jag hade trott.
Har försökt flera gånger innan men har nog inte varit riktigt motiverad att sluta röka de gångerna.

dag 3

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

efter mer än 40 års ständigt rökande, kan inte ens minnas att jag någon gång försökt sluta, är det idag dag nr 3 utan cig. Ena minuten känns det kanon, andra minuten känns det fullständigt åt hels__e.
Önskar att jag kunde komma på nåt att stoppa i munnen som skulle lindra längtan, men efter att ha öppnat och stängt kylskåpsdörren sjuttielva gånger känns det oxå kört. Tur att jag inte har någon bil hemma, och att det snart är för mörkt att gå den 3 km långa vägen till närmsta butik, och att jag har bestämt mig för att inte be sambon att köpa med cig hem, så han kan ge mig fler gliringar.

Firar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

150 dagar rökfri = nästan fem månader. Det firar jag ikväll med att gå ut och äta en riktigt god middag!

Slutarökaloggen

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag är det jobbigt och tungt. Vet inte om det är suget efter gifterna... Jag tror bara att jag har en dålig dag. Att allt suger. Jag har fått några blåsor i munnen och har också problem med magen. Är nästan förstoppad. Har ni problem med detta? Jag har inte tagit till något som katrinplommon eller laxermedel. Jag har masserat magen och då känns det lite bättre. Igår hade vi möte på jobbet hela eftermiddagen - jag fick sån magknip och det förstörde hela min dag. Tur är ändå att ni finns här... Jag läser era loggar och då känns allt lite lättare. Vi alla har våra bra och dåliga dagar och alla kämpar vi mot samma mål.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se