Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

november 2012

5 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Snart är 5:e dagen över. Det blir inget lättare. tänker
på cig hela tiden. Funderar på att åka iväg ock köpa e-cig imorgon.
De hjälpte mig i alla fall i somras när jag höll upp drygt 5 veckor.
Har hört både bra och dåliga omdömen, så jag är ju i valet och
kvalet. Jag röker i alla fall inte ikväll, så mycket är säkert.
Jag mötte en granne ute som rökte. Jag höll på att fråga om jag
kunde få en, men höll tyst, vilket jag är glad för nu.
kram till er alla.

Glad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

I går var det en månad sedan jag rökte min sista cigarett. Det känns så härligt befriande och jag önskar av hela mitt hjärta att den positiva känslan håller i sig. Jag har hunnit med en ordentlig förkylning som inte riktigt vill ge sig, men samtidigt har nog det halsonda hjälpt till att minska röksuget.
Nu vill jag bli helt frisk och kunna fortsätta att njuta av mitt nya rökfria liv.

Kämpa vidare alla där ute! Vi fixar det här" och blir vi tveksamma kan vi alltid kolla in de nya cigarettpaketen som nu införs i Australien. Dom frestar verkligen inte till att röka.

Kram och ha en fin första advent!

750 cigg

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

I dag börjar dag 50 som rökfri. Det är lika med 750 cigg.
Inte klokt vad man dragit i sig under åren.
Skönt att slippa gå ut och röka nu när det börjar bli kallt.
4 veckor kvar av Champixen ska bli spännande att se den 28/12 som är den första dagen utan tabletten.

Frisk

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Mitt immunförsvar är så mycket bättre! Jag har inte blivit förkyld på sista tiden och det har ALDRIG hänt för jag är JÄMT förkyld och sjuk som rökare. Nu är jag fri och sund och jag njuter av alla jul-smaker och allt julmys i värmen. Skönt att slippa gå ut i kylan och röka!

23 dagar..

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

.. Snart 24, känns skitbra. Förde just över 350:- på "sluta röka" kontot. Lite över 1000:- på bara 3 veckor.. Inte dåligt. Kanske inte låter så mycket men det är trots allt pengar som bara gick upp i rök tidigare... Skulle lika gärna kunna slänga dom rakt ner i soptunnan. 1400:- per månad/4 veckor/28 dagar ungefär man helt plötsligt har "extra" nu. Minst 14000:- på 10 månader ! Asså fatta att man bara rökte upp dom innan, hur jävla dum får man ha vatt igentligen.

snart ett år

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla som har rökt eller ska sluta, det går, bara man ger sej den på det.

Nu ska jag snart fira ETT ÅR, 365 DAGAR, 12 MÅNADER, 8760 TIMMAR, 525600 MINUTER OCH 31536000 SEKUNDER DEN 31 JANUARI 2013. jag är förbannat stolt över mig själv, att jag skulle klara detta trodde jag inte.

Men man ska kanske inte ropa hej ännu det är ju 2 månader kvar, men har jag klarat av 10 månader varför skulle jag inte klara av ynka 2 månader då?

Men även att jag är stolt över detta så går det inte en dag utan att jag tänker på cigaretter, inte så att jag är röksugen utan tankarna går ungefär såhär: Jaha vad ska jag nu göra, innan gick jag ut och rökte vad ska jag hitta på istället. Detta har börjat poppa upp i huvudet är jag ensam eller? samtidigt har jag börjat drömma om att jag har börjat röka. USCH o TVI.

Nu får ni ha det så bra alla duktiga, för vi är ju bäst

Kram Yvonne

3:dje rökfria

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej
Idag är det 3:dje helt rökfria dagen och idag känns det bättre även om monstret tittar fram och försöker få mej att gå ut men jag har stått emot varje gång.
Jag knaprar morötter och dricker massor med vatten har alltid en vattenflaska nära till hands och det hjälper.

Feströkning

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hejsan! Egentligen slutade jag röka för över ett halvår sedan men på senaste har jag börjat feströka igen. Jag blir så extremt sugen, trots att jag i övrigt (vardagen) inte alls har ciggabstinens. Så ikväll ska jag ut med en kompis, och tänkte verkligen verkligen försöka att inte röka! Jag vet bara inte hur. Hur gör man när tankarna helt vänder och man tänker att äsch, det gör väl ingenting om det bara är vid festtillfällen! Hur gör ni?

326 dagar - det är nästan ett år det!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Börjar så smått faktiskt närma mig ett år som rökfri och det är ju fantastiskt! Jag behöver inte upprepa alla fördelar igen för de är samma som tidigare - 1000 anledningar till att vara rökfri - inga att röka.

Men trots det så kommer "röksuget" och går. Eller jag kanske inte ska kalla det ett röksug för det är inget fysiskt behov. Det är snarare tanken och idén av att röka som romantiseras i min hjärna lite då och då, fortfarande. Gärna om det blir tal om fest. Tänk, ett glas vin och en cigg. Men så är det ju inte, det finns inte bara "en cigg" det skulle blir många fler. Och så skulle jag må skit dagen efter, och så skulle jag få börja om med slutandet och det var ju faktiskt inte sådär jätterolig period när det faktiska nikotinberoendet gick ur kroppen. Måste minnas det, måste minnas att det är inte roligt att alltid vara förkyld och när man blir förkyld så hade man hostan från helvetet. Inte kul att flåsa upp för trapporna, inte kul att lukta rök!

I förra inlägget skrev jag om att jag skulle springa en mil.för första gången i mitt liv. Helt fantastiskt roligt var det. Så nu springer jag typ en mil i veckan! Det är nog den absolut största förändringen och som jag är mest förvånad över själv. Jag som trott att springa var döden, blir nu förtiden lite rastlös om jag INTE kan ge mig ut och springa. Igår ställde jag mig istället på löpbandet på gymmet eftersom vädret INTE tillät någon levande varelse att vara utomhus. Ok, men inte samma sak. Längtar till våren när jag kan ge mig ut i skogen igen! - Det kan jag säga är helt galet och det trodde jag ALDRIG! Tänk att ett litet rökstopp kan bidra med så stor förändring ;)

Kram på er och ni som precis har slutat - stå ut!! Det blir bättre!

Tredje dagen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Min tredje dag
Är rätt jobbig men det går ju....abstinensen känns som krypningar i kroppen men rätt var det är e dom borta igen...sen tillbaka igen. Jag undrar om abstinensen någonsin försvinner. Det är lite besvärligt men det struntar jag i. Jag dividerar med migsjälv ganska mycket dagarna i ända just nu, kanske borde jag ta en cigg iallafall, vad spelar det för roll? Jag kan sluta nästa vecka istället. Sen skäller jag på migsjälv...Nej sluta fåna dig, du ska aldrig mera röka bara acceptera det och gå vidare, det blir aldrig lättare att sluta bara gör det nu och sätt punkt puh...att försöka bli rökfri är som att vara nyförälskad, ciggen är det enda jag tänker på ;)

Jag fick en chockladask av en kollega igår med fina praliner för att jag "är så duktig", så det var jag och pralinerna igårkväll, jag satt och sneglade lite surt mot fläkten och tänkte guuud vad det skulle lukta gott att tända en ciggarett men gör det verkligen det? Jo...det luktar gott ibland. Igår på dan hamnade jag i en busskur med en rökare och blev så besviken när han klev ur båset för att skydda mig från röken...jag ville sitta i dimman...tittade längtansfullt på alla vackra fimpar på marken...en riktig knarkare är jag men jag ska aldrig mera röka.

Alla vänliga själar som försöker uppmuntra kan göra mig heligt förbannad just nu, låt mig bara va...jag behöver inga predikningar om giftet...JAG VET...jag är rökare men inte dum i huvudet, låt mig bara va just nu och fortsätt ge mig chocklad så blir det nog bra haha :)

Ha det gott därute, alla rökfria och alla som är påväg....

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se