Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

oktober 2012

1 År!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har klarat det! Ytterligare en milstolpe-det känns ofattbart, underbart, är så glad att vara här. Tiden har gått otroligt fort, kommer i håg den första rökfria dan, hade inte förberett med plåster el. nåt, var skakig, sluddrade, okoncentrerad, har verkligen haft hjälp av hjälpmedel. Är helt nikotinfri sen 3 mån.-känns underbart-att "slippa" dessa ständiga tankar på: när får jag röka nästa gång, när är det rast, när är vi framme?o.s.v. Känner mig lugn inombords-härligt! :D Och-ja-träffar "min" man då o då....just nu känns mitt liv helt fantastiskt!!! Är så lycklig just nu...... Lycka till alla som kämpar, det går-det är jag ett bevis på, läs hela min blogg så fattar ni! Ingen, säjer ingen hade trott detta om mig! I kväll blir det ett glas rött-bara för att jag är så himla bra ;)

Frågor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har fått lite problem med magen sen jag slutade röka. För att vara exakt så är det gaser som är problemet och det luktar inte viol kan jag säga. Jag tycker inte att jag äter annorlunda, så jag undrar kan det verkligen ha med rökstoppet att göra? Har någon annan upplevt samma sak? Vet någon vad det kan bero på i så fall?

Frusna fingrar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Vid den här tiden på året, innan jag börjat använda handskar, brukar mina fingrar bli alldeles vita (och då menar jag VITA) när jag varit ute en stund. Idag kom jag på att det inte hänt en enda gång i höst. Ännu en vinst med att jag slutat röka!

Mår skit , rökfri 25 dgr

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag har en känsla av "klåda svullnad" och på halsen och kinderna. Ungefär som om msn varit jättekall och kommit in i värmen. Det sticker och känns allmänt obehagligt. Det kan även komma som ett tryck över strupen. Det är som en allgeri utan utslag. Detta gör att jag får riktig panik och ångest. Är det ngn annan som har känt ngt liknande efter rökstopp??
Ångesten vill jag ju döva med en ciggarett :( tror dock att en ciggarett i detta läge hade skapat mer ångest .....

rökt men inte körd!

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

jo jag köpte ett paket ciggaretter igår efter jobbet... jag har varit stressad trött trött och vilse och i min enfald tyckte jag att "gömma mig hemma o tjuvröka hemma hela kvällen skulle ge mig tröst, eller mod eller klarhet eller bara en lugn stund.

NOOOOOOOO! jag gick i fällan =/ jag blev inte lugn, eller klartänkt utan bara sugen på fler cigg även fast det smakar skit ja lukta Allan as gam efteråt och kände mig påverkad? nejtack idag ska jag vara rökfri igen..

Jag påminner mig hela tiden om att ciggen lindrar inte min arbetssituation eller allmäna ork/ energi till det positiva ett dyft ! Kämpa på o håller till rökfriheten!

Tack

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Tack till er som peppar mig. Det hjälper jättebra. Symbolciggen ligger där
för att jag måste bevisa för mig själv att jag klarar av det här. Den ska ligga där
tills jag känner mig mer säker. Jag vill också gapa och skrika. Men kan inte göra det .
Det skriker i mig att jag VILL HA en cig, men vet sedan tidigare att jag skulle
ångra mig så bittert, och det är det inte värt. FÅR inte falla för frestelsen igen..
Efter närmare 52 års rökning är det ju definitivt skitjobbigt, men vill inte sitta som
min mamma, med båda benen amputerade. Hon hade dålig blodcirkulation i benen.
Vill inte heller bli sämre i min KOL. Det här hjälper mig en hel del. Att få skriva
av sig när allt känns skit.
Kramar till alla

Lugna puckar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Efter en kämpigt dag på jobbet med en massa negativa tankar har jag äntligen landat. Tur man har förstående kollegor. Just nu känns det gött att jag fortfarande är rökfri o min vilja är starkare än nikotinmonstren. Stå på er där ute. Kram

hör och häpna!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Var ute och SPRANG nyss. Bara för att testa om min kondis kanske blivit bättre och oj..! Var länge länge sen jag kunde springa så här långt. Dock väldigt sakta men forfarande. Är riktigt stolt. Just nu gör det lite ont i lungorna och känner mig rätt yr och illamående, vad kan det bero på? Att min kropp inte är van vid att röra på sig eller vad?

Sa att jag inte rökte igår när mamma frågade också, det känns som att det var det klokaste. Jag vet själv att det var fel och jag ångrade mig sekunden efter. Jag dömer mig själv nog som det är, behöver inte ha massa andra som gör det också. Nya tag. Idag rökte jag ju inte, och är verkligen inte sugen! :)

Nikotonfri!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nikotinfri för första gången på 10 år ! det känns fantastiskt må jag säga :)
Nu slutar jag räkna timmar och dagar och koncentrerar mig på veckor!

Lycka till alla där ute, ge inte upp!

Det börjar rulla på

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

23 daGAR utan cigaretter idag och jag känner mig varken som bäst i världen eller likgiltig inför att jag slutat, det bara är på något sätt. kanske är det kroppen som vill vila efter alla år av spänd väntan på nästa cigarett efter att jag rökt den förra. Jag var en kedjerökare och kunde sitta under fläkten och röka 2-4 cigg på raken innan jag tog en kort paus och satt där och funderade igen. Nu köper jag tuggummi eller choklad eller dricker väldigt många koppar kaffe istället, det fungerar lika bra och jag har fortfarande både bra och dåliga dagar. Livet förändras inte nämnvärt, men HÄLSAN gör det! Jag mår bättre inifrån och ut, det känns att kroppen inte är förgiftad längre och jag har lättare för att le stort. Konstigt det där, men jag antar att innan så var jag konstant spänd och i väntansläge så till och med leendet blev lite krampaktigt. Nu mår jag bättre, jag är inte lyckligare, men jag är friskare. Kämpa på alla!! Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se