Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

september 2012

varför vill jag så illa?

Igår rökte jag 2 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

hej ångest Ågren.. igår o även idag har jag varit på hemskt deppigt humör.. tomhet tröttheten total!! vilse i mig själv.. känslor drar åt olika håll tiden känns som en evigheeeet... så ja jo "tröstcigg" 2 st .. känns skitdåligt efteråt de smaka skit båda två... Så varför i hela friden behövde jag röka dem?
blev jag gladare? mindre vilse? piggare? NEJ! men det blev en bekant känsla.. känsla urkass!

Varför vill jag ha de känslorna? det vill jag ju inte ...
ja jo sagt o gjort .. jag kan spöa skiten ur mig resten av kvällen eller acceptera att jag tog ett återfall och ta nya tag och göra smartare val imorgon. Jag förtjänar bättre än att behandla mig själv med ciggaretterna och giftet .. jag ska våga, orka driva ur detta helvete !

.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Längesen jag var inne här och jag har hållt mig rökfri fortfarande:D
Jag har märkt att jag fått mjuk hy i ansiktet och lite rosa. Tycker själv att mina påsar under ögonen blivit mindre=D Jag känner mig mer ren inombords= )

bra bengt

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

bra bengt

viva, två veckor koffeinfri idag.

mvh bengt

Utgång men utan cigg!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Helt otroligt vad det svänger från dag till dag! Även från timme till timme med. Men just nu mår jag kanon igen!! Ska spendera dagen vid tvättmaskinen och tvätta ur alla mina garderober! Dags för lite fräsch doft här hemma nu!

Var på fest igår kväll, första stället så rökte rökarna ute iallafall, så snabbt jag kände doften så försvann den abstinens jag har haft! Luktade skunk helt ärligt!
Men på den andra festen började en att röka inne,, det vart för mycket för en annan så jag o min kompis gick därifrån. Ner på krogen istället men var nog bara där i en halvtimme typ! Kom hem och mös med chips istället! Men jag klarade att inte röka någonting alls på hela kvällen!!

Femte dag är här och jag är fortfarande rökfri!!!
Och just nu kunde det inte kännas bättre!!! :D

en enda cigg?

2 veckor idag!
Hurra!
Känns skönt att vakna på morgonen och veta att man inte rökt dagen innan. Var ute igår men polarna, alla gick ut och rökte hela j-vla tiden! Jag satt snällt kvar inne på klubben.. De (vi) har en egen liten socialiseringsklubb där man hänger utanför istället och röker..man blev utanför. Men jag känner mig fri som slipper förpesta mig. Tillslut gick jag ut med dem men rökte inte. Det värsta va att en försökte få mig att röka...försökte övertala mig att ta en cigg..tänkte och övervägde det men gjorde det inte. Blev nästan rädd dock eftersom jag blev intresserad av tanken och som det ser ut nu så har jag hjärntvättat mig själv att aldrig mer röka och det är det enda som funkat för mig.. Vill inte släppa på det.. Dags att öppna Äntligen Icke - rökare-boken igen och läsa kapitlet om "en enda cigg" och hur det förstör.. Jag vet ju att om jag tar en enda cigg att jag börjar igen!

Dags igen!

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jaha, då var det dags för ett nytt försök! Snälla, finns det någon här som nyligen slutat och vill ha en "peppnings-vän", alltså så vi kan peppa varandra? Känner att jag nog behöver någon/några som jag kan ha och bolla tankar osv. med. Någon som man kan räkna timmar,dagar osv. ihop med. Någon som är intresserad? Det bästa för mig vore att slå vad med någon, det finns inget som taggar mig så som om någon säger att jag INTE klarar något :-). Då växer hornen ut och jag kan köra tills jag dör, om det skulle behövas :-).

gick inte...

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Skulle bara rökt de sex sista jag hade kvar... Blev en ask till... Nu är de helg och då röker jag inte. Men det finns kvar på jobbet på måndag.... Så svårt att bryta detta!!

6 veckor utan cigg

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

imorgon har man varit rökfri i 6 veckor...blir fortfarande sugen, men de går mkt lättare nu...använder fortfarande hjälpmedel å tänker göra de så länge de behövs.hjälper mej att inte gå upp i vikt oxå..
annars hade jag nog gått upp massor..
vågen står på samma som innan så skönt att man inte gått upp något..
kram på er alla som kämpar där ute.

En berg och dalbana i känslomässig rubbning

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hejsan alla ni där ute som kämpar på med att inte röka.

Jag har idag inte rökt på 2 dagar, och det känns bra.Märkte direkt att jag inte går runt och hostar
och känner mig hes mellan timmarna som går.
Men shit alltså...känner mig gråtfärdig flera gånger om idag, och även igår....men jag vet att det är ju nu ett av tecknen till att få bort nikotin monstret i huvudet och även de lilla nikotinmonstret som påminner mig att du vill ha en cigg...jag ska bekämpa dom båda och tänker icke ge mig denna gången....

Men nu får man stå ut med att vara trött och känslig,man måste ju förstå att kroppen har varit beroende av ett gift under en längre tid och när kroppen inte får det så klart att den visar det genom olika sätt, och i mitt fall är det trötthet och svaghet och blir lätt ledsen utan anledning.

Någon mer som känner igen sig eller har lite tips till hur ni försöker hålla humöret uppe.Jag blir positiv varje gång jag får krama om mina två gossar, då känner jag mig stak, trots att den största är i trotsåldern hihi;)

Kram på er

Dag 6

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Är lättirriterad. Har varit på Second Hand och köpt mig en massa böcker.
Gratis nack och axelmassage. Köpte en avslappningsskiva, som jag hoppas
kan hjälpa mig när röksuget tränger på. Har ännu inte testat, men jag tror det
kan hjälpa en del. Så fort jag gör något annorlunda, som jag inte brukar göra,
så blir röksuget än mer påtagligt. Konstigt.
Fortsätter än så länge med mina e-cig. Har inte så många ampuller kvar nu,
sedan få jag köpa något på apoteket som kan hjälpa. Inhalator eller
plåster, det får jag se.
Kramar

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se