Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

juli 2012

sprungit marathon... tog 5 timmar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Grattis till mig som lyckades springa 42 km. Över fyra mil på precis 5 timmar. Jag klarade inte trappan för ett halvår sen. Kan jag, så kan du. Grattis till dig i förskott. :-)

9 månader..........

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

9 månader.......oj, vad tiden ändå går fort!!!! helt rökfri sen 31 okt, och nu nikotinfri sen ett par dagar, har haft nikotinsugtabletter 1mg i ca5 månader......gör nu ett allvarligt försök att bli helt fri :D träffade "min" man i fredags...igen..efter 9 mån längtan...tillåter mig att vara lycklig NU-sen får vi se vad som händer :=O OBS. läs gärna hela min blogg-fatta hur långt jag kommit ! Kram alla där ute!

Då var det dags då!

Igår rökte jag 20 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag slutar jag röka, för femtioelfte gången...

Och varför gör jag det då? Jo, jag vill ha bättre kondis, spara pengar, sluta lukta illa, slippa frysa om fötterna, få vitare tänder och såklart överleva...

Varför kommer jag att lyckas nu, när jag inte lyckats tidigare? Jo, för den här gången är jag motiverad och det kommer att gå skitbra!!! :-)

6 månader :))

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ett halvår idag och nu är jag på väg mot bergen och det mintgröna vattnet :) tänkte bara njuta av luften och naturen ett par dagar i Norge . Ha de bäst alla ni där ute och kämpa på :) kram / bonilla

Fyra paket = 200:- vinst

Igår rökte jag inte och snusade 3 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det är som alltid mycket lättare i början innan motivationsmolnet går sönder.
Jag har säkert slutat, eller försökt menar jag, mellan 10-15 ggr. Det längsta uppehållet har varit 3 månader. Efter de månaderna åkte vi till Thailand. Semester, sol, bad, god mat och vips så var cigaretterna ett måste för att må riktigt bra :-( Tänk så det kan bli.
De flesta gånger jag har gjort ett rökstopp så har jag fått stora blödningar från tandköttet och det är vidrigt. Nu har jag haft ett rökstopp sedan den 11 juli och har trillat dit på två cigaretter (efter god mat och gott vin i lördags) Dumt, jag vet, men inget därefter och inget sugen heller.
Jag köpte nikotintuggummi i början men har gått över till Extra istället + att jag snusar Göteborgs Rape' portion när jag annars skulle ha rökt. Snuset är ju också ett helskotta att bli av med (har jag hört) men i nuläget så vill jag inte röka pga hosta och allt det där som hör till. Jag ska låta snuset få vara med ett tag till och när jag känner mig säker (haha efter två år?) så lägger jag undan snuset också (hoppas jag)
Det känns lite lättare när jag lurar mig själv att tänka: "Nu har jag varit rökfri i snart tre år, oh så bra"
Bara jag nu slipper den jobbiga blödningen från tandköttet så fixar jag det här.
Jag förbannar den dagen i min ungdom när jag började med den här skiten.

15 dagar idag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ja idag står räknaren på 15 dagar. Det var ungefär här som jag började att röka igen sist gång jag försökte sluta. Men nu ska jag klara det för gott hoppas jag. Men man kan aldrig veta. Jag känner mig 0 % röksugen i vardagen då dagarna bara rullar på men ibland kan jag plötsligt bli irriterad , arg eller ledsen och då blir jag extremt röksugen. Som tur är så händer det inte så jätteofta men när det väl händer så tänker jag bara "Näe, nu skiter jag i det här! Jag ska bannemej köpa cigg så jag blir på bättre humör igen och blir lugnare." Det är ju så fel tankesätt som det bara går och varje gång jag har klarat av att stå emot suget och vågen har lagt sig så blir jag alltid så glad att jag aldrig rökte. Gud vad skönt att jag aldrig rökte för det hade ju bara förvärrat... Allt!

Dessutom så har jag tänkt på en grej. Jag vet inte om det stämmer men jag tror att rökare som jag själv innan befann mig i någon slags rökbubbla. När jag fortfarande rökte och om något dök upp som gjorde mig sur, arg eller ledsen så brukade jag mest rycka på axlarna, svälja det och tända en cigg. Och så var det bra med det. Numera så är jag tvingad att möta mig själv och situationen eller personen som gjort mig sur, arg eller ledsen. Jag kan inte längre bara sticka huvudet i sanden och gömma mig bakom en cigg. Detta har faktiskt lett till en positiv förändring i mitt liv. Jag har rensat ur en del störande saker, situationer och även personer ur mitt liv. Jag har lärt mig att bita ifrån och sätta ner foten hos personer som förtjänar det. Äntligen! Vilken befriande känsla att tillåta sig själv att säga ifrån istället för att fegt bara gå iväg och ta en "lugnande" cigg. Inget blir bättre av den där ciggen, bara sämre!

209 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Sjukt glad att jag fixad hela semestern utan återfall. Detta trots varma sommarkvällar med goda vänner och ett glas rödtjut. Att vara rökfri är numera en naturlig del av mitt liv!!! Jag är stolt över mig själv och alla andra som kämpar!!!!

Återfall

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Tyvärr har jag fallit tillbaka. Var på semester, och det hände jättejobbiga saker. Fick ångest
och grät och mådde jättedåligt.
Nu tillbaka till verkligheten och mitt vanliga liv.
Skall alldeles snart ta itu med det här igen, men känner att jag måste landa.
Förut kändes det så bra och jag var stolt. Jag SKALL bli stolt igen.
Sommarkramar till er alla.

2veckor

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

2 veckor !
De har inte varit roliga ...
Har inte rökat och kan känna en viss stolthet över det :)
Humöret är inte bra och jag sover fortfarande inte mer än ett par timmar åt gången.
Kan på plussidan konstatera att jag inte längre har någon äcklig slemhosta !!
Det är betydligt mycket lättare att andas när jag tränar !!
Så jag fortsätter att kämpa !!

en vecka!!!!!!!!

Igår rökte jag inte och snusade 6 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag har jag hållt uppe med rökningen i en vecka! :) är gladast för det. Fast jag har abstinens idag. Men jag distraherar mig genom att läsa och tvätta. Jag tror trots allt att chamixen som jag åt i en vecka hjälpte mig på traven en hel del. Hade kanske inte klarat det utan dem iaf. Vet att det finns cigg här någonstans men kommer inte bry mig om att leta efter dem direkt.

Håll ut alla duktiga där ute! Kan jag så kan ni! // Lillasyrran

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se