Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

juni 2012

:)

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har satt slutdatum till den 5 juli. Jag har ätit Champix ii tre dagar nu och den ger effekt redan :) Märker att det mest är vanan som gör att jag vill röka nu när jag inte ha någon abstinens att tala om. Jag kommer att köpa halstabletter att knapra på tills på torsdag och göra något kul den dagen. Kan behövas kanske.
Lycka till alla ni andra kämpar där ute!

Tufft

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag skrev ju i förmiddags om att det var jobbigt. Har hållit i sig hela dagen. Vill egentligen bara lägga mig och gråta o skrika. Framför allt skrika. Gör jag det kommer grannarna att komma o undra vad jag håller på med. Alternativt om jag blir misshandlad. Är ensam så det är inte det sista. Symbolciggen ligger kvar. Den prövar mig nu, men den SKA ligga där. Den får inte vinna över mig. Om den inte fanns där finns risken att jag går till någon granne för att låna. Det får inte ske. Trodde faktiskt att det värsta var över, men blev varse, att så var det ju absolut inte. Det är nu det gäller att hålla fast.
Kramar till er alla som också kämpar.

7:e dagen.

Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ja denna dag är bara en enda stor vinst. Det var i dag jag insåg att jag inte längre rökhostade, minns inte ens när jag gjorde det sist. Sen körde jag samma träningspass som vanligt, fast denna gång i högre temp. Det var så lätt att andas att jag trodde jag inbillade mig. Hade lätt orkat köra ett dubbelpass idag men hade tyvärr inte tid.

Ja 1 vecka som rökfri och jag mår så himla bra. Är så glad, även när röksuget tränger på, för då tänker jag som Allen Carr instruerat mig. Hurra! Äntligen rökfri!
Har läst boken 3 gånger nu och riktigt hjärntvättat mig med den. Det som är så otroligt med den, är att jag i vanliga fall är svår att manipulera med denna typ av info. Så det betyder bara en sak, han har rätt i nästan vartenda ord, och positiv övertalning funkar på mig. Jag blir så glad när jag läser boken, jag kan le fånigt när jag sitter där på bussen över en mening som: "Äntligen fri!" För det är så jag känner. :)

Kram alla och hoppas ni med haft en bra dag, eller iaf en rökfri dag!

8 månader......

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Så där! 8 månader utan ett enda bloss :D Går bättre o bättre! Känner t.o.m. att livet är värt att leva, fanns ju en tid när jag undrade-varför ska jag gå upp, när jag ändå inte får röka.....har t.o.m. haft hjälp av vädret, för det svåraste just nu är att sitta ute på altanen med ett glas vin-och inte få röka, men har ju inte varit så många såna kvällar! läs gärna min blogg, ni som kämpar-själv tror jag det värsta är gjort :D

rökfri i 4 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag väljer att försöka vara rökfri för att jag är rädd för att få cancer. Jag är rädd för att inte få uppleva mina barnbarn om jag nu få några. Jag vill inte utsätta mig själv för en plågsam död. Min pappa dog i cancer, han var rökare. Min mamma har cancer och kol, hon är rökare. En vän till famlijen fick beskedet cancer för tre veckor sen, idag är hon död, även hon var rökare. Min systerdotter 8 år har cancer (självklart icke rökare)
Jag vet inte om jag kommer att fixa vara rökfri i framtiden, men jag tar en dag i taget. Idag är det dag 4 utan giftpinnarna. Suget är enormt och jag känner mig jävligt irriterad, arg, rastlös. Det känns hela tiden som om det fattas något. Jag vill bara sova bort dagarna och vakna utan sug!
När jag väntade barn och ammade så var jag rökfri i 15 månader. Sen tänkte jag att jag bara skulle ta ett litet bloss och PANG så var jag lika beroende i hjärnan som jag var då jag rökte. Under dessa 15 månader som jag var rökfri så tänkte jag på ciggaretter nästintill varje dag, vilket inte gör det lättare denna gång!

Dagen idag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Dagen idag är en ny dag och jag ska leva den här i nuet. Jag kan inte göra så mycket åt situationer som är problemetiska idag, då de som behöver vara med för att reda ut det, faktiskt inte är närvarande. På planen idag är att jag skall på tackfest för barnledare i kyrkan idag hemma hos ett par ifrån kyrkan. Jag är inte på fest-/sällskapshumör alls, men vet att det blir bättre på plats och det finns inga rökare där. Så jag tänker åka promenera dit i tid och vara där. Vi är inte ett så stort sällskap, så det går bra.

Imorgon = Gudstjänst och körsång och vi brukar träffas en timme innan för att sjunga upp och öva. En förändring som jag har märkt är att jag är närmare mig själv och mina känslor. Jag döljer inte lika mkt känslor.

Dag 24

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag är jag röksugen. Det är bara att erkänna. För de pengar jag har sparat på att inte röka, har jag nu köpt
biljett för att kunna åka och hälsa på min son med sambo. Inga mer cig, tack. Symbolciggen ligger kvar i skåpet. Märkligt nog frestar den mig inte ett dugg. Det luktar fortfarande gott när andra människor röker, men det hoppas jag går över. Mina blåsor i munnen har försvunnit, tack o lov.
Idag blir en tuff dag, det känner jag. Men jag ska stå emot.
Kramar till er alla

När en dag bara ÄR helt fel!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

När en dag bara är helt fel från början, kan inte en cigarett göra dagen annorlunda till det bättre, så det är bara att hålla ut dagen igenom. Idag har varit en helknepigt jobbig dag. Kännt mig stressad, upptrissad, frustrerad /inte helt oprovocerat i o f s. Snart är dagen slut och det nionde dygnet är på G. Jag ska klara det här, jag vet att jag klarar det och jag har klarat det innan.

Vikt

Lite mer än året har gått ock vikten är tillbaka, ok inte på egen väg, men med kolen ock ökningen så har travandet gett resultat. Fixar andningen bättre tycker jag men tyvärr inte fått göra någon ny spirometri ännu, men går de lättare så måste de stannat av :)

min ork

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Igår som det va så jätte skönt ute förbyttes till en snål blåsig dag,, :( trollet i mitt huvud har börjat viska lite igen och mitt i en dröm jag hade så lovade jag nikotin trollet att kanske att vi köper oss en ask cigg någon gång! Men när jag vaknade till tänkte jag i helskotta heller! Är ju inte sugen på det sättet,, tycker bara att jag blivit lugnare.. Minns när jag övnings körde med dottern då stanna vi minst en gång och tog ett bloss,, Det för undras jag över idag,,, att man inte behöver sress röka innan man ska in i affär etc....

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se