Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

april 2012

Min första rökfria dag 1 maj

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Denna gången mitt 3dje seriösa rökstopp, nu SKA jag lyckas att aldrig röka mer.
Kommer att skriva här då och då. mvh eiram:)

Stolt

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej...
Idag känner jag mig stolt är inne på 10de dagen idag... å har ett väldigt litet röksug idag.. :)

Kliar mig i huvudet...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Letar och funderar... Vart 17 tar alla pengar jag sparat vägen???
Det borde finnas närmare 5500 i min plånbok, men den är tom. Var har dom tagit vägen ;-/

Man kanske ska börja dra i handbromsen när det gäller saker man unnar sig för att man slutat röka. Man kanske inte kan säga " Det där har jag råd med nu när jag inte röker längre" hur många gånger i månaden som helst... ;)

fira valborg

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

idag ska vi ha grillning med vin och trevligt sällskap,,, det känns tomt ibland när man inte röker. Men min dotter sa igår att jag inte springer så mycket upp och ner. Var hos hennes svärföräldrar igår på middag för 1 a gången. Men dottern sa tänk vad du hade sprungit till ballkongen om du fortsatt rökt,, och många av dessa cigg va ju inte goda bara en yrsäkt att smita ifrån ha de nu bra alla ickerökare och även rökarna hoppas att ni också
tar samma beslut som mig :)

Jösses jag klarade

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

att umgås igår med de som röker.
Tyckte bara att det luktade illa och var nöjd med mitt nikotin + E-ciggen i stället.

Så nu är jag en icke rökare men är nikorist i stället "LER"

Ha nu en fin Valborg alla ni andra här och kämpa på, det lönar sig, till slut/Nilla

78 dagar utan

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det är så skönt att vara utan ciggen! Har saknat stunderna med ciggen men det är inte värt skiten som kommer med dessa stunder.

Kämpa alla där ute. Det är verkligen värt det!

Det funkar!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har nu varit rökfri i tre dagar och kan inte förstå att det går så bra! Känner inte direkt att det är nikotinet jag saknar utan den där lilla stunden när man kliver ut på altanen... Men jag har förstått att det har varit en del av rutinerna under dagen och därför känns det emellanåt som om jag glömt något, fast det handlar om att jag, JAG har valt bort något.
Jag har med hjälp av en rökavvänjare planerat mitt rökstopp, satt ett datum och förberett mig på vad som kan hända. Nu har jag förstått hur mycket det sitter i mitt sätt att tänka. Har varit orolig över humöret, men faktiskt är jag gladare och lugnare nu, det vill jag tro beror på att jag verkligen bestämt mig. Jag är glad för varje timme, för varje dag och kommande veckor, månader och år utan cigaretter.

Nyfiken på er andra, vad har varit svårast?

Rökfri såklart:))

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hemma igen efter några underbara dagar med yngste sonen , jag hade det bara bäst ska ni veta . Fast vädret ner till Götet va ingen höjdare....hällregn hela vägen ner , jobbigt att köra.......men sen blev det ju bra ,solen tittade fram :) Lördagen hade sonen bokat på Asia Spa i Varberg .Där tillbringade vi en heldag ,det va det bästa och härligaste Spa jag varit på .Åk dit och njut ni som kan ,det är ni väl unnade ..Ja så va de det här med rökning, 90 dagar står det på räknaren nu,känns underbart och inget sug heller .Nu slutar jag med Champixen har ju tagit 0,5 mg en gång på morgonen de sista veckorna ,nu får det vara bra. Hoppas på att få tillbaka mitt vanliga glada humör och förstås inget sug på cigaretter. Jag har sparat en orörd burk Champix fall ut ifall hellre jag startar med dom igen än röker....Tänkte också att maken kanske får lust att sluta och då ska jag genast ge honom burken he he .......Nu ska jag ut och läsa hur det gått för er under helgen :) Kramar till er alla från en rökfri bonilla........

90 dagar

Jag är en stolt rökfri man. Mitt största intresse är löpning. Jag har fått färgen tillbaka i ansiktet, jag visste inte att jag saknade den förut. Mina naglar har lyster - jag märkte det förra veckan. Ser fantastiskt ut. All mat smakar bra. Jag äter en påse sallad flera ggr i veckan. Jag springer nu en km på under fyra minuter samt 2,5 km på 10 min och 15 sek.
Sover bra. Lugnare. Gått upp från 72 till 78 kg. Dricker mindre kaffe. Livet är bättre på många sätt. Givetvis förändras inte allt, man har ju sin livssituation och genom att lyckas sluta röka växer självkänslan och detta kan man använda i allt.

Vimspettra

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu är det 90 dagar sedan jag sa upp bekantskapen med min vän ciggen, skrev för 10 dagar sen att det var 88 dagars sedan. Antingen lurade jag mig själv med siffran 88 eller så var jag bara vimmsig i huvudet den dagen.
Många frågar mig hur det har gått med att sluta röka, mitt svar är att det har gått jättebra inga bakslag, MEN att jag känner mig ensam. Alla våra kompisar röker, min man också, när dom har gått ut och rökt i kylan och regnsruskret har jag varit inne själv, dom sitter där i upp till 30 minuter skrattar och har trevligt.

Nu när värmen har kommit går jag ut med dem för att få sällskap men det är inget nöje i att sitta där med dessa stinkbomber

Visst kan jag be dom att gå ifrån altan men jag gjorde ju likadant när jag rökte, DÅ tyckte jag att nu var vi ute och då skulle ingen klaga på rökarna

Ha det gott alla där ute

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se