Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

mars 2012

Nemas problemas

för idag mår jag riktigt bra, t o m mycket bra! :D

dåligt, dåligt!

Igår rökte jag inte och snusade 4 prillor.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Mycket dålig start på min sluta snusa dag. var tokladdad imorse och fram till kl 11, fick då dåligt humör och snodde en snus av min sambo. hade nog klarat det om det inte skulle finnas tillgängligt framför näsan på mig. köper ju inget eget snus, sån karaktär har jag iaf... :P Har nui snusat 4 snus... Mycket dåligt. Känns som jag tar livet av bebisen och ändå kan jag inte låta bli. Ena stunden tänker jag att va fasiken, hur svårt kan det vara och andra, inte kan bebisen må såå dåligt av en snus. jag är en snån sjukt svag människa!! Puh, vet inte vad jag ska ta mig till, alla situationer i hemmet är förknippat med en prilla under läppen.. Går hur bra som helst när jag jobbar och när jag är iväg men så fort jag kommer hem så brister det.
Hoppas på en bättre morgondag...

Ångest

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag har varit en riktigt jobbig dag. Humöret i botten, och röksuget maximalt..suck. Har haft ren fysisk ångest av röksuget, men jag kämpar på.

Nytt rekord och denna gång hela 91 rökfria dagar, yippiiii!! :o))

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Tänk att jag klarade detta. Wow, 3 månader har jag sett som en kritisk nivå för långsiktig framgång. Nu litar jag verkligen på min förmåga att ALDRIG mer ta ETT ENDA BLOSS i mitt liv. Fick dessutom mitt ultimata prov igår när jag satt på uteservering mitt bland kedjerökande sällskap och blev inte det minsta frestad. Tvärtom var det svårt att tro att jag, bara 3 måndader innan, skulle automatiskt ha suttit och blossat med de andra som den naturligaste sak att göra... Det får mig att undra hur vi egentligen är funtade? Kom fram till att stor del av framgången ligger i dels 1) viljan och förmågan att uppnå mål och 2) bryta automatiken i vårt handlande och ersätta den med aktivt medvetande. När man nöter in detta verkar det som om man börjar se saker på nytt sätt... låter det begripligt? förmodligen inte haha... Nåväl, det är iaf härligt att vara rökfri och de vinste jag upplevt av det är bla.:
- lättare andning
- bättre kondition (kan springa myyyyyyyyycket längre :)
- 754 orökta cig!!
- 1885 sparade kronor
- stärkande stolthet i kroppen!

Kämpa på alla tappra - DET GÅR!!!

Kramar, E-L

A wima wep a wimma wepp in the djungel the lion osv *L***

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Klart sug finns i blan även efter mina 161 dar.Men det går bra för dom är en mikrosekund mot för förr jissus vilken skilnad.
Hoppas ni klarar av det ......
Tycker det är svin snuskigt med cigg dvs drogen ciggen...känner hur vidrigt det osar och luktar
sånt där skit drog jag i mig friviligt förr...jag var nog den mest hänsynslöse när det gällde att ge andra medmänniskor passiv rökning...jag gav antaligen blanka fan i det...fyyy fyyyyyy nu skäms jag i dag och vill be alla om förlåtelse för att råkat röka i din närhet...jag skämms som attan

Puss

80 dagar och jag mår skit!

Humör nu: Mycket dåligt .

Alltså, vad är det som händer? Det blir värre och värre. Har mått skit de senaste dagarna och är rädd att det smyger sig på en depression, eller nedstämdhet i alla fall. Jag försöker verkligen tänka sk positivt men nu är det svårt. Tänkte t o m, när jag gick hem idag efter att ha handlat och strosat på torget för att döda tid, att nu struntar jag snart i det här. Samtidigt har jag ingen lust i världen att röka, har ingen längtan till nån giftpinne eller ens att inhalera en massa gifter utan nedstämdheten beror snarare på att jag är fruktansvärt ensam. Ja, så är det och nu har jag vågat skriva det oxå.......... Till råga på det så kommer det en massa sorg upp som jag så klart innan tröstat mig med en cigg för att klara av. Ja, hjärnan funkar ju så att med lite dopaminhöjande gifter känner man sig lite mindre ledsen, låt vara för några minuter-men ändå..!
Jag har absolut ingen längtan efter att röka, tycker det luktar pyton när jag känner lukten av rök, har inga problem med abstinens (nåja!) utan det är den förb--ade sorgen och ensamheten som gör sig påmind. Känner mig helt utmattad efter allt fixande och joxande för att göra bra.
Ja, nu har jag iaf skrivit av mig och fortsätter väl att hålla humöret på en hyfsad nivå, även om det är med hjälp av tuggummin.
Det här hade jag inte väntat mig!! Just nu kan jag t o m tänka mig att få ett sk bakslag och strunta i allt vad ickerökande innebär... ja, jag har tydligen ändrat mig nu.... Undrar vad som händer i morgon? :((

dag 3

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ok - då har man klarat av dag 3. Jag blev dock hårt ansatt av monstret i morse. Röksugen som attan. Fast - jag klarade det. Jag har nu verkligen bestämt mig för att det ska inte bli något rökande. Jag har ju nollat räknaren och allt. Nu ska det bli "inte ett bloss".
Ha det bra alla!

Anna

Det pendlar !!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ja, humöret man dras med går verkligen upp och ner.
Har varit sur,grinig,lättstött och VELAT vara sur,grinig och lättstött i flera dagar nu. Har nästan (omedvetet, hoppas jag) 'sökt' bråk och orsaker till att sura, både hemma och på jobbet. Inte likt mig... brukar ha mottot 'det är roligare att ha roligt'.
Har varit på flera träningspass - det är bästa medicinen för mig.Men, inte ens det har hjälpt !!! I onsdags hjälpte det inte alls, i går kändes det bra under passet och en kort stund efter passet, sedan blev jag grinig igen.
Blä ! INTE KUL ! Inte för mig, och inte för min omgivning !!!

Men, så idag på eftermiddagen så vände det plötsligt!!! Jag satt o 'gnällde av mig' hos en kollega som slutade röka i somras. Hon lyssnade, kände igen sig, sa inget särskilt, förutom: "du är sur, grinig. So what? det har du rätt att vara ibland.Gå hem o lägg dig i soffan, läs en bok o vänta ut skräpet"
Summa summarum: Ingen Big Deal ! Är man sur ett tag så gör det inget. Gå in i surheten och lev ut den. Det tycker inte monstret om - han vill att du ska ta en cigg för att bli glad. Men se det kan han se sig i stjärnorna efter!!! Hellre ligger jag en vecka o surar under täcket!

Så nu har mitt humör vänt ! I bilen på väg hem från jobbet så riktigt känner jag hur humöret vänder.Jag gör som jag brukar (känns fånigt, jag vet....men det hjälper), jag 'pratar' med mig själv om hur bra jag är, att jag tagit mig ur min sur-period utan att falla tillbaks för frestelsen. Hur duktig jag är som klarat av 8 veckor imorgon. Yippie!
Jag är glad och trevlig igen! Känns härligt att ha en helg framför sig och slippa gå in i den som häxan surtant.

Jag önskar alla en trevlig och rökfri helg! Hoppas hagelstormen lägger sig och att solen tittar fram.

Kramar!!
//L

Träning och träning :)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag tror att motion och vatten frukt och nyttig mat är det bästa sättet att bli kvitt det stora monstret .Sötsaker tror jag monstret älskar för då kommer tankarna på cigaretter i alla fall för min del .Jag har fibromyalgi som innebär lite sömn och mycket värk i kroppen.Det har jag lärt mig att leva med efter många år ,de senaste åren har jag gått fort och mediterat bort värken istället för värktabletter .Har funkat jättebra för det mesta :) Nu sen rökstoppet har flåset och motivationen att träna bara ökat . Behöver inte använda pumicort eller oxis längre :))Körde 1 mil på 28 min. på crosstrainen .rockade loss med rockringen 300 varv .(måste använda ryggskydd för att det inte ska göra så ont i skinnet ) Känner mig så nöjd och tycker om mig själv äntligen ,tycker att jag är värd att få leva många år till få uppleva även barnbarnsbarn kanske :) Ha en underbar helg alla därute och fortsätt kämpa och vara rökfria ....Ni är bara bäst / Kramiz

Idag...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag ska jag gymma! Sådeså!
Sen ska jag på kalas och äta tårta! Sådeså!
:D

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se