Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

februari 2012

Bättre idag :)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag har varit en betydligt bättre dag än igår, vilket känns härligt. Har trots det haft en del oro och irritation hängande över mig under dagen, men har försökt att ignorera det så gott det gått.
Efter jobbet for jag och tränade, och det är verkligen den bästa medicinen, att röra på sig. Jympa, springa, promenad, skidåkning, vad som helst. Det är de tillfällen som jag överhuvud taget inte tänker på rökning alls. Dessutom tycker jag mig märka att flåset har förbättrat sig lite :)

Massor med vatten och massor med fysisk aktivitet är vad jag ska fokusera på - då kommer jag att klara detta.

Hej på alla därute :)

Lycklig :)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag har jag varit och fått massage och en underbar ansiktsbehandling, renat hela ansiktet från nikotin... alltså bara så skönt nu .När jag skulle betala njöt jag av att ta av mina rökpengar .pengar jag skulle lagt på cigg .... Sen har jag köpt en rockring 1,5kg ,hittade ett program på nätet ,så nu ska här rockas loss .Fortsätter också mina snabba sköna promenader . Behöver jag tala om att det varit en bra dag och att jag känner mig lycklig :))Heja oss allihopa nu kämpar vi på !!!!!!!!!!!!!!!! KRAAAAAAMAR I MASSOR :))

Dag 18 Skapat en blogg

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har njuuutit! Det ska bli mitt nya ord njuutit av allt jag kunnat göra och unna mig,,,just unnat mig blir dyrt ser jag men belöningssystemet ska ha sitt,
Vad kostar sjukskrivningar och vilka pengar har lagts på cigaretter och att köpa kläder för de gamla luktar...kanske till slut.
för de som vill besöka mig finns jag också på ...
http://havsgudinnan.blogspot.com/

Där jag skriver om mitt nya njutningsfyllda liv! utan cigaretter och hur jag belönar mig...(hela tiden) med att njuta.
Kramar till alla kämpare, det är otroligt vilket gäng vi är och hur många som vill SLIPPA röka.
Dra i sig brandrök vill säga....
TUSEN KRAMAR och krama om ER !

5 dagars frihet från stinkande rök!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag har precis kommit hem ifrån stan, fortfarande rökfri och välbehållen haha. Men jag tyckte mig se rökande människor överallt. Jag överdriver inte när jag säger att 2 personer stod alldeles bredvid mig och rökte. Deras ciggaretterök blåste rakt i mitt ansikte innan jag hann att flytta på mig. Då kan jag säga att mitt tålamod och min viljestyrka testades rejält! Det var ju så att jag nästan kände smaken av röken. Jag blev såklart lite sugen på en cigg men så tänkte jag efter...

...Det är ju inte en cigg jag vill ha. Jag vill inte stinka skit som de rökande tvingas göra. Det luktar verkligen illa nu när man själv inte röker. Jag vill inte tvingas betala pengar varje dag för att andas in ett gift som på lång sikt skulle få mig sjuk eller till och med döende. Så när jag stod där bredvid de som rökte så kom jag på det att jag är inte det minsta avundsjuk på dom. Jag tycker snarare synd om dom och jag tycker att jag själv har varit knäpp som har rökt så länge. Men man får komma ihåg att det är ett starkt beroende men det går att bryta det. Det går verkligen! Jag trodde aldrig att jag skulle klara det men det har jag ju gjort hittills. Underbart! Peppar, peppar... :)

11 dagar utan rök!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Känner mig oerhört stolt och duktig än så länge. 11 DAGAR UTAN CIG...otroligt för att vara jag. Och att det sen gått så härligt bra so far, det förvånar mig. Har hjälp naturligtvis, använder Zonnic spray som funkar helt otroligt BRA! Röksuget är nästan obefintligt, och skulle jag känna suget så sprayar jag bara på.
Varför jag ville sluta? Jag började, allvarligt talat, bli rädd. Började känna av effekten av min rökning i bröstet, gå uppför backar och tom när jag gick en raksträcka blev jag andfådd. Underbenen kändes ibland som stockar (vilket nu har försvunnit) Trodde inte jag kunde leva ett liv utan att få röka, men än så länge känner jag ATT DET KAN JAG VISST DET! Jag har så mycket att leva för, så många vinster att hämta ut genom att sluta röka att det inte på långa vägar är värt att fortsätta blossa.
Jag har även ett barnbarn, en tjej som just nu är 4½ år. Henne vill jag se växa upp, börja skolan, ta studenten...osv...osv. Jag vill inte gå med syrgastuber på ryggen, vill inte dö i förtid pga rökningen. Min underbara, härliga tjej jag är farmor till vill jag njuta av i många år till <3

9 dagar utan cigg forts.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag tycker det är rätt bra motivation att faktiskt kolla på statistik. Man kan tycka att 9 dagar är ju inte så mycket. Nej sant, jag har en lång väg att gå, men tänk såhär. Jag rökte ett paket om dagen, minst. På dessa 9 dagar har jag sparat 405:- på att inte röka. Och det är faktiskt så att jag undvikit att röka 180 gånger. Det är 180 gånger som jag INTE tvingat på mig en jacka och gått ut för att röka. 180 gånger på 9 dagar.. Det är rätt sjukt egentligen.
Drar vi det ännu längre och säger att varje röktillfälle tar 5 minuter. Då har jag "tjänat" 900 minuter, dvs 15 timmar på att inte röka dessa 9 dagar som jag kan göra annat på. 15 TIMMAR!
För mig är det en rätt bra motivation att fortsätta.
Ni som också håller på att sluta röka, och kämpar lite med motivation. Testa att göra samma uträkning. Jag tror säkert ni blir fruktansvärt imponerade av er själva och motivationen höjs något.

9 dagar utan cigg

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej! I söndags var det 5 månader sen jag lade av med snuset, och idag är det 9 dagar utan cigaretter.

9 dagar som sagt och suget är fortfarande lika starkt.
Problemet dock är samma som många andra av oss rökare har.
"Jag vill egentligen inte sluta" Och med det menas då att: Det är gott, Jag mår bra, ciggen hjälper mig mot stress osv.
Och jag är verkligen en av dessa människor. Jag vill egentligen inte sluta.
Alla varningar som finns i samhället, och av läkare påverkar mig helt enkelt inte. Och inte de flesta andra som fortsätter röka. När man går upp till läkaren med ont i örat så får man 2 råd. Sluta röka och gå ner i vikt. Till slut tar man ju det som ett skämt, när det uttjatas på det sättet.
Jag lever efter filosofin, gör vad du vill och njut av dagen idag, man vet aldrig vad som händer i morgon. Så mår jag bra av att röka, varför ska jag då sluta?
Min motivation är inte min hälsa, inte min ekonomi utan en tankeställare jag fick på jobbet. Jag fick frågan:
Om du inte rökte, skulle du börja röka idag? - Självklart inte!
Varför inte? - Det är farligt, man luktar illa, man får ett beroende, dyrt osv osv osv
Varför röker du idag då? - Började tidigt, jag mår bra av det och det hjälper mig att hantera stress.
Aha, men du... Varför börjar inte alla röka då? Kan inte ickerökare må bra, hantera stress osv? - Jo, självklart!
Jaha, men du sa ju att det var enda anledningen till att du rökte... - Ja men............... så började jag tänka lite.
Det är ju sant. Det finns egentligen ingen ursäkt för att röka..
Testa själva. Ta era egna anledningar, och ställ tillbaka frågan. Kan man inte göra detta minst lika bra som icke-rökare? Förhoppningsvis svarar du ja på alla anledningar du kan komma på. Ställ sen frågan igen. Varför röker jag egentligen? Vad är det egentligen jag lägger pengar på som får mig att gå runt att hosta?

Inte mycket att säga.

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu när jag klarat biffen finns det inte mycket att skriva om. Lite synd. Jag kommer ändå fortsätta skriva här, men det kommer bara handla om vinsterna :-)
Jag kommer skriva om löpning och matvanor och hälsa. Löpningen och övriga fysiska aktiviteter kommer vara fokus. Men målet att springa en halvmara till sommaren eller hösten.
Jag är stolt över att det gått så bra för oss som slutade för ca en-två månader sen. Häng kvar här och skriv om vinsterna. Vad har ni gjort som ni inte gjorde som rökare, vad har ni jämnt eller upplevt? Berätta! Jag är så glad för er skull. Verkligen! Ja, och för min egen också :-)

Strålar idag!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag känns allt så djäkla bra! 30 dagar visar räknaren och jag mår bra.
Konstaterade precis att det för det mesta har varit riktigt kul att sluta röka. Jag känner att jag gör något bra och de runtomkring mig är stolta. Det är nästan så att jag kommer att sakna processen sedan när plåstren åker av och jag är helt fri... ;-)

Tänke försöka sluta med kortisonnässprayen jag tar varje kväll, bara för att testa om mina morgonförkylningar berott på rökningen. Det vore ju attans bra om jag inte skulle behöva det längre, samtidigt som det vore en riktig knäpp på näsan (jag har ju hela tiden hävdat att det INTE haft med rökningen att göra...)

Kram på er alla så här på skottdagen!!

Vad har jag gjort???

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jaa, precis så kände jag igår när jag kom på massa saker som jag inte kan förstå hur jag ska klara som rökfri.
Vårkänslorna kom smygandes ute i värmen igår och jag började längta till sol, bad, grillning, fiske osv men så slog det mig... Huuuur mysigt kommer det vara utan cigaretter på en skala 1-10? Typ 1 som mest kan jag tänka mig.... Kanske lika bra att jobba hela sommaren och skita i semestern...
Hösten då? Jag som jagar funderade direkt hur sjutton jag ska stå ut en hel dag ensam mitt i skogen i ett jakttorn sittandes knäpptyst UTAN cigaretter? Kanske är lika bra att lägga ner jakten också...
Massa liknande saker poppade upp under hela gårdagen, otroligt frustrerande! Vet ju att det är giftet som pratar och att det bara är att ignorera, de flesta människor är ju faktiskt ickerökare och både jagar och njuter av sommaren i fulla drag utan några som helst problem. Men visst sjutton blir det stora utmaningar som måste genomlidas - kanske resten av livet... Stooooor suck!!!!!

Nikotinsuget är litet och helt och fullt hanterbart med god hjälp av plåster och spray. Det är hjärnan som spökar ordentligt nu men det är väl bara till att sluta fundera så mycket, bita ihop och göra nåt roligt istället ;-)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se