Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

januari 2012

Utan cigg sen imorse!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Oj det var rekord utan att röka hela dagen idag! Jag har rökt i ca 14 år som en galningsrökare.

Det var lite visst jobbigt där nikotinbegäran...

1 dygn utan ciggaretter!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

nu skall jag ge mig på att få ett rök stop.(känns bättre att sätta rök stop än att säga att man slutar) Kan nog inte räkna så många gånger som jag har försökt. men den här gången känns väldigt bra. Har inskaffat mig nikotin plåster plus japanska tabletter som skall ta bort den jobbiga abtinensen. och det var klart de var jobbogt i mors, började diska och plocka lite innan de var dax att väckte lilleman. det försvann ett tag. och har inte varit jobbigt i skolan. men när det var dax att åka hem så kändes de lite jobbigt, lite mer avsaknaden att taen cigg när man gick till bilen.

nu känns de skönt att veta att dom första 24 timmarna har gått.och att slippa stressa att ta en cigg. och att min gosse inte skall behöva känna doften av cigarette rök. eller att jag skall utsätta honom för dessa hemska dofter, fördet är precis vad man gör.

fy sjutton vad jag är bra:)

2 Veckor

Igår snusad jag 7 prillor.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Då var 2 veckor avklarade, och nu kommer suget väldigt sällan, och inte lika starkt som innan. Nu är det snarare vanan som gör sig påmind.. Kan ibland få för mig att resa mig ur datorstolen och ställa mig i fönstret, för att sen komma på... visst fan.. jag har ju slutat.. utan att egentligen ha ett sug, utan bara för att det är en så inbiten vana, har stått o rökt i det där jävla fönstret under 4½-5 års tid.. 10-15 ggr typ varje dag.. = 17-18000 ggr har jag stått i fönstret.. 3 minuter varje gång.. 54000 minuter... det är altlså 37,5 dygn.. som jag spenderat där.. haha .. tänk er själva att stå o titta ut genom fönstret i över en månad... HELT SJUKT... många tänker på Pengarna.. visst tar det hårdare... men Vafan.. livet är kort... har inte tid att stå i fönstert o förlora tid... man förlorar ju inte bara tid just då.. utan kanske även i framtiden.. då man kanske dör för tidigt.. nog för att det bara är 30 minuter om dagen.. men VARJE DAG... HÄRREGUD!! nog om det!.. Börjar oroa mig inför Vecka 8.... Har en fullspäckad vecka, jobb med ungdomar, stressigt, ska va överallt samtidigt ungefär.. hur ska den veckan gå!?!

litet sug

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har inte haft nåt specielt sug under dagen, visst lite dyker det på stundtals men går lika fort över. Tar ett nikotintuggummi emellanåt för att hålla suget så låångt borta som möjligt. Tror inte det går över på nån vecka elr så utan kommer få kämpa länge än, men, ok får väl göra de då, för varje dag jag klara det är en vinst. Fyra o en halv vecka, inte illa:=)

Går in i vecka 4....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

.... och det känns så skönt att vara icke-rökare!! Tröttheten har så sakta avtagit, röksuget kommer fortfarande då och då men känns ganska lätt att tänka bort! Det bästa är dock att jag har lyckats hålla mig rökfri och visat för mig själv att jag fixar att kämpa mig igenom lite tuffare saker också!

Har varit enormt hjälpt av att gå in här och läsa (gör det säkert 2-3ggr/dag) och se att andra har ungefär samma upplevelse som jag samt få tips och idéer på hur man kan lyckas ta sig över olika hinder! Jag är riktigt imponerad av hur alla kämpar och delar med sig av sin kamp!

Oj vad skönt det är att slippa att röka :)

känns bra

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Klarade denna dag. Bra av mig. Och er andra som fixade det.

En månad, och fortfarande tufft

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket lite .

Humöret dåligt för att jag fått halsfluss idag med 39 graders feber och har bokat 5 dagar i Sälen och ska åka imorrn. Jag vill inte skapa negativiteter men till er som (likt jag) lider av abstinens så tror jag det är så att man måste inse att det kan ta väldigt lång tid. Vissa som säger att det går bättre efter en vecka, så tror jag det är tillfälligt. Jag har hållt upp en månad och såklart haft bra dagar. Men om ärligheten ska fram så får jag lika starkt sug nu som efter 2 dygn. Så räkna med att det kan ta tid, och förvänta er inte att det går över på några dagar. Tro på er själva, men var realistiska. Det är viktigt för att kunna utmana sig på ett riktigt och realistiskt sätt. Bästa medicinen att sluta röka, enligt min mening. Men alla är individer. Finns inga rätt eller fel, endast erfarenheter. Ha en fortsatt bra kväll.

När ska det sluta???

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

1 dygn och 23 timmar sen sista ciggen.

Är så sugen att sticka iväg till maken och köpa cigg, bara det där sista cigg paketet som man har köpt hundraelva gånger nu.

Varför känns det som att jag vill ha ihjäl någon just nu. allt för en liten canserpinne.

ungen vill inte sova, inget duger.
ingen "rolig" mat kan man göra eftersom jag inte har handlat :(
tv:en krånglar, ändå de kanalerna vi har är det inget bra på.'
den ena datorn har gått sönder helt idag, och det va nog inte mitt fel.
och massa annat som gör att jag vill ta mig min cigg.

FAN ge mig styrka att inte åka iväg och köpa cigg.......

1dygn och 23timmar är kanske inget för er, men för mig är det skit jobbigt just nu...

Hoppas det går bra för er andra håller tummarna för er :)

Tre veckor

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Japp, tre veckor avklarade utan ett enda bloss! Tror nog att jag har det värsta bakom mig nu.
Idag var jag till butiken där jag tidigare ibland köpt tobak för att hämta ut ett paket (ja, Posten är ju på alla möjliga ställen numera). Det var först när jag var på väg hem som tanken slog mig att jag inte ens tänkt på tobak!
Det tar jag som ett kvitto på att jag skakat av mig nikotinisten. Nu gäller det "bara" att klara av hela resan. Det känns som om det här ska gå bra och att jag för all framtid ska slippa den pinsamma rökningen. Basta!

Märkte i morse..ok, förmiddags då eftersom jag hade svårt att ta mig ur sängen idag igen, att min tunga blivit rosa och fin igen, precis som den ska vara, och det på tre veckor! :D
Det enda (?) som är jobbigt just nu är att jag har överskott på vätska i kroppen och därför är en aning svullen i ansiktet och i benen och att magen inte kommit igång riktigt och lite ångest kvarstår i vissa situationer men jag är fortfarande rökfri ! Oj, det blev tre besvär... men vad är det jämfört med vad som skulle kunna ha varit eller bli!

Nu kör vi på utan nikotin för det här ska gå! :D

Suuuugen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Rökfri i snart sexton dygn, men nu har jag drabbats av värsta supersuget.... Har slutbesiktning på ett stort projekt i morgon. Ska ägna kvällen åt de sista finjusteringarna på bygget och känner mig rätt nervös och stressad. Är ju van vid att kunna springa in och ut och blossa lite. Men nu har jag inte min kompis... Det är så nära att jag bara åker och köper cigg. Men jag SKA inte!!!!!!!!!!! Ciggaretterna:

förstör mina lungor
gör mig äldre i förtid
väcker rökmonsterna till liv igen
gör att jag stinker
är en dålig förebild för alla runt omkring
cigaretterna gör ju inte att besiktningen går bättre eller att allt varenda liten list på bygget är perfekt och dammfri... de hjälper ju mig inte!!!

Ändå känner jag mig inte övertygad..... hjälp, hur ska jag klara mig ikväll???

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se