Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

december 2011

278 dagar efter stopp. Gott Nytt År

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Mer än nio månader utan att röka. Trodde aldrig jag skulle klara mig utan cigaretter så länge. Iår blir det inget nyårslöfte utan fortsätter livet utan att röka..

Gott nytt år!!

Gott nytt år alla därute!

Ikväll använder vi tändarna/tändstickorna till att tända raketer och inget annat.
Har själv syndat sen mitt stopp för någon vecka sedan. Dumma mig!
Men nu ska här påbörjas ett rökfritt år! Kan ju ha i åtanke att priset höjs från och med imorgon. Tänk så mycket pengar vi kommer spara!!!

Dagen före

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Imorgon är den stora dagen och just nu känner jag nästan förväntan. Förväntan blandat med rädsla. Jag har tillsammans med min sambo (som också ska sluta röka) gjort upp en ordentlig plan för hur vi ska lyckas den här gången och tänkte bara dela med mig ifall det kan hjälpa någon annan. Alla har ju sitt eget sätt att lyckas så jag menar inte att mitt sätt är rätt men läs gärna och se om du hittar något som kan hjälpa dig. Om du vill läsa så gå in på min blogg: carolaelgh.blogg.se. klicka på kategorin "att sluta röka" till höger på sidan.
Lycka till!

börja om i gen - maskinen

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

efter två dagar av tröst cigg så har jag fattat ett beslut och ett "nyårs löfte" att cigg ska inte följa med in i nya året och jag ställer om räknaren på 0

70 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

har jag på nyårsafton hihi vilken tur jag har då!!!!!!!
70 dagar i morrn men 69 i dag hihi känns skönt att vaa utan eländet.
Stackars alla som börjar just denna dag å eventuellt få ett rent helvete i framtiden ...
näää höre ni hoppas ni laggt ner eländet för gott ;)

Puss på kind från mig till alla som försöker sluta

Hrm

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ja, då var det dags igen: sluta röka. Jag har tänkt på detta ett bra tag, men har inte klarat längre än ett par dagar utan ciggaretter. Dagen före nyårsafton och den här tanken kommer upp.

Jag vill sluta röka, men jag har inte den 100% viljan. Det är väl det som krävs? Min sambo vill också sluta röka, men vi arbetar mot varandra och så fort vi ska sluta röka så tar det ett par timmar så springer någon av oss ut och köper ett paket.

Är så fruktansvärt trött på detta!

DÖÖÖÖ!!! (röksug)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

FAAAN! Vad jag är röksugen! Det går ju inte att komma ifrån!
Trots hatet jag i grunden känner för rökning så är det ytterst märkligt hur rimligt och lockande det känns att faktiskt skita i att sluta just nu!
Jag är ju helt medveten om hjärntvätten beträffande cigaretter! T,e,x, det är inte ciggen på morgonen som är extra god, det är nikotinsuget som gör sig extra påmint. Ciggen efter en god middag smakar ju självklart inte bättre än andra cigaretter, det är ju bara nikotinbehovet som blir extra starkt under pressade situationer. Jag genuint hatar mig själv som rökare! Hatar att jag konstant stinker illa, jag hatar att jag numera är väldigt ensam som rökare, vilket får mig att känna mig som en idiot varje gång jag är på restaurang el dylikt med vänner och tvingas ursäkta mig för att gå ut en stund, för att senare komma tillbaka in och bokstavligen stinka skit! Får alltid känslan att personen som hamnar brevid mig på en middag, som vet att jag röker, känner sig väldigt besvärad och illa till mods. Som att personen tänker:- "Fan, skall jag behöva sitta här och känna hans vidriga stank! Varför lägger han inte ned rökningen? Det är väl ingen normal människa över 20 år som röker nu för tiden!!"
Så,trots dessa insikter och känslor om rökning så sitter jag här och tycker det skulle vara "jävligt gott" med en cigarett! Har inte hjärntvätten släppt för mig! TROR jag, utan att förstå det själv, att det är GOTT att röka? TROR jag att jag inte KAN vara utan "min lilla kompis"? Eller vad är problemet? Jag HATAR ju den där falska jävla skitvännen! Jag har ju gjort mig av med dåliga kompisar i verkliga livet, så varför kan jag inte enkelt göra det i "rökar livet".

Första kalenderåret utan bloss

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

I morgon är det första hela året utan bloss till ända. Röksuget avtar, men det finns där emellanåt. Skulle det ta sju år innan det försvinner? Strunt samma, i morgon ska kära hustrun och jag ta ett extra glas champange och fira. Det är vi värda.
I år har vi firat påsken i Berlin och julmarknad i Kiel. Båda med riktigt bra hotell, god mat och andra njutbarheter. Allt bekostat av sparade rökpengar. I februari bär det av två veckor till Cypern. Bara fördelar således.

Nya tag...

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra.

Jahopp....sitter med en cigarett i handen och tänker att jag ska sluta....jag tror tror att det är just den cigaretten jag kommer sakna mest,morgonciggen med kaffe...snyft.....och den efter maten....och den med ett glas vin....eller en öl...

Varför vill jag sluta?? Tycker ju om mina cigaretter....eller? Tycker de om mig kanske? Skumt ju mer jag tänker att jag ska sluta destu mer röker jag!!!

Får väl se hur bra detta kommer gå....har ju lyckats förr

Besviken på mig själv!

Igår rökte jag 18 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jaha.....

Har undvikit denna sidan och loggen... Skäms så mycket och är så otroligt besviken på mig själv.

Mitt rökstopp varade i ungefär 1½ månad. Sen var jag ute och svirade med en kompis... Förfesten gick väl bra, sen kom vi ut på stan där det finns cigg att köpa!! Och vad händer? Jag rökade som aldrig förr! Knäckte resterande cigg när vi kommit hem igen och rökade inte på två veckor.... Fest igen. Och nya cigg som inhandlades redan innan festen började. Ja.... Så var jag igång igen. Alltid samma sak när det är fest!!

JAG KLARAR INTE DET!!!

Ska jag aldrig kunna festa och vara rökfri???

Jag hatar att röka, jag hatar att min energi är borta, att jag luktar fan, att slösa pengar på skit.... Fan, det tog så lång tid för mig att hitta motivation till att sluta röka förra gången, så slösar jag bort den värdefulla tiden jag var rökfri.

:'(

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se