oktober 2011

1 mån

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

! månad, jag klarar det.

19 dagar.. Yihoo.. :)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

..Så.. Jag överlevde ännu en helg..;))

Tänk så mkt nytta jag får gjort numer.. Varje gång jag börjar tänka "cigaretter", så tar jag itu med något vettigt istället! Igår blev alla mina fönster tvättade.. I lördags hade jag storstädning!! Snacka om att jag är nöjd med mig själv!!

Fick en liten svacka för en stund sen, & loggade därför in här! Läser några kloka inlägg, & röksuget är nu som bortblåst!!!

All eloge till denna logg, & dess suveräna inlägg!!

Vi kämpar väl vidare, va..? ;)

Andra dagen utan cigg

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Just nu är sugget efter en cigg väldigt stort började sluta i onsdag konstaterade att det var dags.
Använder plåster. bakslag efter två dagar plåstret bar stöp av på jobbet vart dunder jobbigt. Hade gamla cigg kvar.. sån som var tänkt som en cigg då och då. men dom rök. Plus ut gång på dans på lördag efter jobbet. ytligare ett plåster som tappades. skäms vart ett paket igen på en kväll. Nu måste det gå med just nu är sugget väldigt högt.

Tiden går...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej!

Tänkte att jag måste logga in här och kolla läget. Det har nu gått 74 dagar! Inte klokt egentligen. Men visst, jag har haft tre små återfall där jag rökt där och då.. en kväll utomlands, ett par stycken när vi var ute och en gång efter ett jättegräl. Men även om det har hänt, så ställer jag inte om räkneverket till 0 utan kör på! Det går som en dans och jag tänker inte på det längre... det är bara så skönt att slippa det. Slippa vara en slav under begäret. Slippa smusslandet, stanken och ångesten så fort man läste nåt om rökningens negativa effekter. Nu har jag ångest över att jag någonsin rökt men har iaf vänt blad och vet att jag förbättrar mina chanser att inte drabbas av diverse skit..

Jag är nu övertygad om att få vara en av de som uppdaterar om att det gått ett år. Och till er som precis slutat, så kommer er dag 74 snabbare än vad ni tror... Heja heja! :)

14 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Rökfri i 14 dagar och plötsligt idag är det skitjobbigt!!? Det har gått hur bra som helst tidigare, tog några nikotintuggummin första dagarna, sedan ingenting. Men idag var jag tvungen att ta till tuggummi igen. Måste verkligen hålla mig ifrån frestelser nu. Usch, jobbigt!

Fimpade just sista ciggen!

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej! Jag har rökt i ca 5,5 år! Ett paket om dagen i snitt! Räknade ut att det har kostat mig ca 80 000 kr!
Det är en jorden runt resa!

Idag är jag 21 år och jag började röka när jag var 15 av nyfikenhet och fastnade i fällan.
För exakt ett år sedan lyckades jag sluta röka och höll ut i två månader efter att jag läst Allen Carrs - Äntligen icke rökare.
Jag minns att det var lätt och roligt att vara rökfri och jag var jätte stolt över mig själv!
Tyvärr lyckades jag hamna i fällan igen.. på fyllan. Nu i efterhand inser jag att jag aldrig riktigt hade bestämt mig för att fortsätta vara rökfri!

Nu är jag mer taggad än nånsin och jag har massor att vinna INGET ATT FÖRLORA!

Jag rekommenderar starkt boken till alla rökare! Den har hjälpt mig.
Jag är ung och vill inte fylla medelåldern och inse att jag rökt mer än halva livet! Att bränt upp mina stålar på skit. Att jag inte har hälsan och att hela tiden som rökare varit en slav för ciggen!

Imorgon väntar det en rätt jobbig dag.Jag minns att förra gången jag slutade gick jag i cirklar hemma och visste inte hur länge jag skulle palla. Men abstinensbesvären är väldigt små egentligen. Allen Carr har rätt!
Det lilla monstret är lätt att strypa, själva nikotinsuget! Abstinensen är små och känns lite som en hunger och rastlöshet!
Det är det stora monstret som är orsaken till att många misslyckas med sina sluta röka försök. Allt sitter i huvudet!

Jag vet att jag är redo, jag vill inte längre leva ett liv som missbrukare. Jag vill få upp min kondition, kunna slappna av efter middagar utan att tänka på ciggen. Kunna vara fri helt enkelt!

Läs boken!
Jag ska försöka skriva här lite då och då om hur det går för mig :)

Igen.

Igår rökte jag 30 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska litet .

Imorgon är det dags igen är planen.
Skitdålig timing eftersom nästa vecka är den värsta jobbveckan innan nyår och den brukar innebära en hel del cigaretter och en hel del socker eller godis för att hålla humöret uppe och inte dräpa nån.
Karln och jag gjorde en deal att sluta efter denna helg.
Dock känner jag att nästa måndag skulle vara ett bättre alternativ för min del eftersom jag som sagt redan nu har tillräcklig ångest för kommande vecka - med eller utan cigaretter.

Förra försöket gick jättebra.
3 veckor rökfri utan några problem, tills det vad dubbel 25årsfest för två nära vänner och jag tillät mig själv att röka av någon konstig anledning.
Som om jag skulle klara en hel kväll med cigaretter och sedan sluta igen.
Som om det var nåt bra, som var okej bara för den gången.
Inte så smart.

Testar utan Zyban den här gången.
Det fungerade ju ganska bra sist förutom sömnproblemen och blackoutsen.
Dock känner jag att det är viljan som är det avgörande, inte hjälpmedlen.
Så...vi ser hur kvällen känns, och om jag vågar göra ett försök med dåliga odds igen eller om jag väntar tills jobbet är lugnt och fridfullt igen.

Läst många logginlägg här, och det är otroligt inspirerande.
Så otroligt starka människor.
Håller alla tummar jag har för att vi alla ska slippa detta vita giftmoln helt en dag,

40 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Fyrtio dagar har gått, nästa vecka så åker jag utomlands med mina kollegor, det blir ett verkligt elddop för mig, vi åker till Amsterdam, och där brukar det bolmas på ute om kvällarna. Så vi får se om jag blir sittande på hotellet eller om jag klarar av att haka på de andra. Men rökstoppet går ganska bra för mig, men det kommer små 'il' när jag verkligen skulle vilja röka.

Örtcigaretter

Igår rökte jag inte och snusade 5 prillor.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag undrar varför det går att låta bli cigg de första dagarna? Har hållt upp som mest i 12 dag. Men sedan är det som förgjort. Idag har jag skickat efter nikotinfria örtcigaretter att ta till när det blir jobbigt. Någon som har testat?

Tillbakablickar...

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det är sällan jag är in här nu förtiden, men just ikväll tänkte jag att det kunde vara kul att läsa igenom vad jag tidigare har skrivit. Och JA det var kul!!!!! Tänka sig den frustration och alla tankar som rört sig i huve under de 9 månader jag varit rökfri är faktiskt en trevlig läsning för att jag vet att om jag håller mig till det rökfria livet så kommer jag aldrig att uppleva eländet igen. Mest underhållande är det att läsa och återuppleva den frustration och alla de tankar som dök upp under de första tre månaderna efter rökstoppet...för hur det än är så glömmer man det negativa fortare än det positiva. Så kom ihåg det om det känns skit just nu så glömmer man det fortare än allt som känns toppen, håll i positiva tankar och kom ihåg känslan som var den avgörande för att ni tog beslutet att sluta röka, den anledningen är ju den positiva sidan av det hela och alla de jobbiga känslorna och abstinensen och saknaden är ju bara herr nikotins sätt att försöka att förvirra er på vägen till ett oberoende liv.
När jag läser vidare så upptäcker jag att jag allt oftare uttrycker min glädje över att äntligen slippa rökningen och det är så som ni oxå kommer att känna. Vad är tre månaders plåga egentligen på en hel livsstid?? Man får influensa och tror man ska dö, den går över på en vecka, 10 dagar. Se det här som en ihållande influensa som så småningom äntligen släpper greppet och gör er immuna mot återfall. Vad är tre månaders flunsa på en livstid om du slipper den sen.
Kom igen älsklingar, det blir bara bättre och bättre. Symtomen avtar undan för undan och till slut kan du fylla lungorna med frisk och välgörande syre.

Jag håller på OSS!! :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se