Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

juli 2011

Innan-jag-slutat-röka-ångest

Nikotinsug nu: Mycket stort .

Är så förbannat livrädd... För misslyckande... För att inte ha min bäste vän kvar. Ni vet den som man alltid kan lita på i både glädje och sorg. Det är helt vansinnigt! Vad gör vi med den enda, helt fantastiska kropp vi har fått?! Sabbar den med flit och ändå så sörjer jag, innan jag ens fimpat, den vita, förbannade jävla pinnen.
En trappa upp, från där jag sitter nu, ligger min mor med pipande bröst och lungförändringar. Hon har inte rökt på två dagar nu. Helt fantastiskt... Ändå känner jag att tårarna bränner bakom ögonlocken när jag berör tanken vid alla tillfällen där jag INTE kommer att få ta den där cigaretten... Galet!

Jag ser fram emot att kunna träna. Ta en löprunda vilken tid på dygnet som helst och inte behöva tänka tanken att "Nä, visst fasen, jag rökte för en kvart sen så att sätta på sig löparskorna nu är helt pointless." Jag hoppas att jag kommer märka resultat fort för att kunna vidare motivera mig.

Men märk väl... Jag ska fortfarande gå ut och röka en fimp som jag sparat för det är inte riktigt dags än...

Till alla er som till äventyrs läser detta och som har lyckats vara rökfria idag: Fan vad bra ni är! Var stolta! Jag hoppas att inte röka i morgon... Kommer garanterat vara en av de flitigaste bloggarna den tid som ligger framför mig. Något måste jag ju sysselsätta händerna med...

//Rädd

Tomorrows the day

Igår rökte jag 35 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra.

So tomorrow is the day I have decided to take the plunge and try to stop smoking.

I have been thinking about this for the last year or so (ever since my daughter was born) and I know that it is time. I have been smoking "full time" since I was 18 - im now 37 and a recent cold / flu which tuned in to a heavy dose of bronchitis convinced me even more.

My plan is to use nicotine plasters, blogging, exercise and my loving family as help through the tougher times.

I know that its not going to be easy what so ever - but I am going to give it my best shot and stay as positive as possible!

by the way - if you want to comment on my posts - i do read and speak Swedish, but for the writing side of things its better for me to use English :)

So here we go!

Glad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej allihopa!

Man blir så glad av att ara här inne och se och läsa om att det är sååå många som valt att sluta röka. Helt fascinerande hur duktiga ni är som kämpar på! Skickar ett gäng styrkekramar till er allihopa och önskar er all lycka :-))

Varför finns inte min vilja?

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag beslutade mig igår för att det var färdigrökt, Jag vill sluta jag har viljan men jag går emot den..Jag känner mig inte redo att släppa det än.Jag vill röka men ändå inte. Jag vet inte vart jag ska få viljan ifrån jag vill verkligen sluta..Så idag hade jag inga cigg kvar men självklart köpte jag cigg när jag var och handlade så har rökt en cigg och de var 3 timmar sen..Så jag tror att jag kan klara det, Eller JAG vet att jag klarar detta det handlar ju bara om att bestämma sig..Jag får se när jag klarar att sluta totalt :-)

Alla ni som börjar leva!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har ni märkt av livet .. vi som kommit förbi den där allra första dagen å veckan... Har ni reflekterat över hu mycket mera av livet vi sveper in i oss? Asså jag menar såhär.. När jag går till gymmet idag så svarar min kropp bättre på träningen nu, det känns roligt! JÄTTEroligt.. när jag kommer hem från gymmet är blodsockret lågt o jag KÄNNER ett hemskt nikotinabstinens och KÄNNER att vanliga vanan inte finns ja KÄNNER en saknad en tomhet... Jag sätter mig istället här och reflekterar över vad jag KÄNNER..

JAG KÄNNER MIG SÅ MYCKET MERA LEVANDE, Kännande, tänkande, positivare och det är fantastiskt även om alla känslor inte är knallrosa och jag mår som en ballerina nu vid rökstoppet så ta mig tusan att jag lever, andas och känner till 100% istället för att kväva ner allt i ett raspigt halsbloss ta en banan å låta livet bara tryckas ner i röken...

Ja så mycket KÄNNS det att sluta röka <3 VI är bäst

Sluta igen!!....

Igår rökte jag 12 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Imorgon börjar nedtrappning och ev helt slut. Jag funderar på om jag ska ta Zyban eller försöka helt utan? Har rökt i 30 år! Kanske ta Zyban samtidigt och sätta datum en vecka framåt..... Har beslutat mig för att det ska gå denna gång. Jag är trött på att röka och ska låta bli kaffe och vin till helgen samtidigt. Alkoholen kan lura en att ta en cig tror jag. Självförtroendet kunde ha varit bättre än det är nu. Tänkte komma igång med träning paralellt har tränat ca 2 ggr veckan men måste öka dosen för att motverka abstinensen. Åtminstone cykel och promenader så fort jag känner något.
Vill inte kvävas på natten
Vill inte lukta
vill inte bli rynkig i förtid
vill spara pengar till resa
vill få mer tid till arbetet
vill känna lugnet
vill få självförtroende och självkänsla
Pengar till annat....
Ändra livsstil....
Ber en bön om att det ska gå, annars är det kört för mig tror jag...

Nu är det över en månad som rökfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla kämpande vänner!!!!
Nu har jag inte rökt på en hel månad och känner mig ganska redig om jag får säga det själv.Jag tar nu bara en Champix om dagen så illamåendet har försvunnit. Eftersom jag slutat en gång tidigare så vet jag ungefär vad som händer med kroppen. Jag läste en blogg där personen var besviken för att hälsoeffekterna uteblivit och det kommer ju inte på en gång utan man märker det lite undan för undan beroende på vad man har haft för besvär. Själv har jag haft två infarkter och kol fast lindrigt men jag hade svårt att andas på natten när jag låg ner och det blev bättre efter ett par veckor. Jag hoppas att ni alla kan stå ut med de eventuella besvär ni får och fortsätter att hålla er rökfria för det blir ju bara vinst i det långa loppet.
Kram på er alla och kämpa på/Babs

Kritvit i ansiktet och illamåendet är ett faktum

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Inatt var det ruskigt nära att jag gav upp, kände att jag inte klarar av de jobbiga saker som händer runt om mig och samtidigt sluta röka.
Men som tur var det mitt i natten och macken ligger alldeles för långt bort så jag grät istället ut all skit som händer inombords och gick sedan och la mig.

Sov oroligt, drömde mardrömmar och vaknade gråtandes.
Hade en helt okej förmiddag men kände ändå mer och mer hur jag gav upp.
Pojkvännen som också slutat röka+ snusa gav upp samtidigt och gick och köpte ett paket cigg.

Vi tog varsin cigg samtidigt, han verkade vara i himmelriket och satt i telefon, medans jag började hosta och kände hur nikokicken small till i kroppen...jag väntade mig att lättnaden skulle komma men istället blev jag illamående och började hulka.
Jag tvingade mig själv att röka färdigt och sa sedan till pojkvännen att om han börjar igen så får han göra det själv.
Han såg mitt vita ansikte och förstod att jag menade allvar.

Så nu sitter jag här, tycker det smakar askkopp i munnen och med ett svagt ihållande illamående.

På ett sätt hade jag verkligen hoppats på att det skulle smaka gott, för även om jag nu tyckte att det var äckligt så brottas jag ändå med abstinensen och alla förbannade vanor som måste brytas.

Men är också väldigt glad att jag började må illa och direkt kände avsmak inför rökningen, det borde ju betyda att jag är på rätt väg???

Åtta dagar!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Okej! Andra veckan är påbörjad.

Checklista:
Ta inte ditt rökstopp för givet.
Ett bloss leder till ett helt paket - få bort tanken på "bara ett bloss" eller "bara en".
Håll fokus men börja lev och gör annat än "sluta röka".
Var positiv!!!! Du är en vinnare!!! Du klarar det!!! Du har inte förlorat något!!!
Belöna dig själv på något sätt!!!
Börja motionera (med vovvarna med).
Om du blir röksugen, kolla om du är hungrig, arg, ensam eller trött. Troligen något av det.

Kämpa på alla medkämpare! Vi klarar att leva utan ciggen! :-D En dag i taget!

5 dagar, 2 timmar..

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

och det går fortfarande bra ! Det är en go känsla att lägga sog på kvällen och slippa ha ångest över att man rökt för mycket. Morgnarna är lite kämpiga...måste nog ändra mina rutiner.:)
Plåster på ff...och ska ha det ett tag. Tar djupa andetag då o då...bara för att känna den lilla skillnaden ...ok, inte
känt av några större positiva effekter....men vet att dom är på G !!
Håll ut därute !

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se