april 2011

5 dagar :)

Då har jag klarat 5 dagar och det går jättebra :)
Anette

Jag fixade det

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det var inge som helst problem att inte röka igår. Är så jäkla stolt över mig själv om man får lov att säga det :-)
Folk runt omkring mig rökte som borstbindare och jösses vad äckligt det luktade...blää....så skönt att vakna idag och inte känna sig slemmig och hostig för att man rökt en aningens för många cigaretter..

Har fortfarande ingen abstinens så det här går ju som en dans på rosor :-)

Nu väntar en myskväll med syskonbarn och taccos.

Ha en fin valborg allihopa!

På återseende gott folk!

Ett tappert försök framför mig..

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Har tagit beslutet, ska få hjälp av min allergisköterska...Måste klara det denna gången, mina astmatiska besvär blir ju värre av cigaretterna. Fattar inte varför det ska vara så svårt...Nu använder jag nikotinplåster i tre dagar samtidigt som jag röker...på måndag är det rökstopp, väntar ett samtal från min allergisköterska då...hon ska ha ständig kontakt med mig den närmaste tiden, känns bra...får lite läxor från henne, min första är att jag på måndag ska tala om för henne vad jag ska göra "istället" för att tända en cigarett..jag har lagt ut korsord lite här o var i huset...gjort iordning mitt scrapbookingbord så det står redo när jag blir rastlös, för det blir jag när jag försöker sluta. Svårt att sova får jag oxå, men då får jag väl sätta mig o göra lite kort..
Hoppas hoppas att det ska lyckas denna gången, vill ju inte röka, tycker det luktar för jävligt och jag blir trött när jag rökt...
Ha en underbar valborg / Mattemormor

Min högsta önskan just nu är att sluta med dom förbannade cigaretterna...

Igår rökte jag 14 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag mår faktiskt dåligt av cigaretterna under dagen. Det är inte gott och så känner jag mig så apatisk. Har slutat förr och vet hur bra, jag mår då. Dessutom behöver jag börja träna igen, så att konditionen går uppåt. Det enda som är jobbigt är att det är så gott på morgonen, när jag vaknar och ta en kopp kaffe. Har försökt sluta nu i 2 år och när den dagen kommer, så ångrar jag mig. Jag blir liksom rädd.

Återfall

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej alla som kämpar med nikotinmonstret!

Jag har fått ett återfall efter 47 rökfria dagar. Jag har varit arbetslös sedan årsskiftet och detta var en perfekt tid för mig att sluta röka och det gick jättebra, över förväntan faktiskt. Jag sökte jobb och ficka napp den 11 april. Började ett nytt arbete 12 april och det var jättekul men oerhört nervöst och vad kunde lugna mig i denna stund jo en cigarett. Det har varit oerhört stressigt på min nya arbetsplats och såååå mycket att lära sig så cigaretten har varit min belöning. Jag tycker inte om detta, men tänker inte hänga mig utan ta nya tag. Jag mår ju så mycket sämre av cigaretterna jag röker, blir trött och orkar mindre, jag märker tydligt skillnaden nu och när jag var rökfri. Vill så gärna bli rökfri igen så jag skall verkligen ta nya tag nu.
Hoppas det skall gå bra!

32 dagar avklarade

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Mer än en månad. Trodde aldrig att det skulle gå men motivation är A och O. Det känns så bra.
När man väl gått ut på den här sidan så vill man ju bara fullfölja. Nu sparar jag mina pengar.

EN VECKA!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

*HURRA* nu har det äntligen gått en veckan sedan jag slutade, känner mig super nöjd! Har beställt min klänning nu:)
Har avnjutit denna fredag med att öppna på jobbet vilken innebär för mig att jag måste stiga upp kl 04,30( ingen hit om man är morgontrött) , sedan efter jobbet åkte jag och hämtade min kära mor och vi drog till Mariebergsköpcentrum utanför Örebro, där blev det två par glasögon, och två ringar plus lite annat.
Det har varit en helt fantastisk vårdag i dag, med massa sol och värme. Har verkligen haft en toppen dag:)

Tack för dom kommentarer jag får dom stärker en verkligen :)

Största prövningen hittills

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ikväll blir den största prövningen hittills. Ska iväg och lyssna på när en vän sjunger med sitt band. Och då blir det givetvis ett par glas vitt. Men min känsla säger att det inte kommer vara några problem och jag litar på magkänslan :-)

Så önskar alla en trevlig fredagkväll!!

På återseende gott folk!

27 dagar idag!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Det blir lättare å lättare...
Blir intensivt röksugen max 3 gånger om dagen bara. Med intensivt menar jag såpass röksugen att det nästan känns som ångest när jag inser att jag inte kan ta 1 cig.
Börjar uppvisa tydliga tecken på att bli en ilsken "fd. rökare". Dvs. snörper på munnen om nån har rökt i porten eller passerar förbi med en cig å lämnar mig kvar i ett moln av rök osv. En kommentar kan tänkas slippa ur mig oxå... Eller e man en grinkärring rent allmänt? Hahaha...
På det stora hela så känns det som om det värsta har varit nu och att jag ska klara av det här!
Inser att jag faktiskt har varit rökfri EN HEL MÅNAD i morgon!!!
Jepp!
Tack för Er hjälp å kämpa på!
(((KRAM)))

ABSTINENS OCH NÄSTAN SINNESSJUK - TÄNKER ÄNDÅ INTE RÖKA

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Trots att jag har en sjukt svår abstinens under dagarna, (nu efter 112 dagar kommer det! det var helt buslätt att sluta, inga problem men nu jälar i havet....) så är det inte ett alternativ att falla tillbaka för jag tänker INTE börja om från början! Förmodligen blir jag inskriven någonstans med tyck om dig själv-tröja när det är som värst men jag tänker INTE röka ialla fall. Motiverad? typ JA. Men jobbigt är det. Det kan jag lova. Tror att jag vet varför jag mår såhär nu. Insåg att jag blev beroende av tuggummina och kom på att jag tuggade nikotintuggummi på ren rutin. Vill inte avsluta det ena beroendet och övergå till ett annat.

Alla röda vattniga prickar börjar dö ut. Det tog en månad av helt sjukt mycket eksem. Doktorn hade ingen teori om anledningen utan gav mig kortison. jag är rätt övertygad om att allt äckligt förenligt med cigaretterna gjorde revolt och kom ut i form av äckliga vattniga prickar. JAG TÄNKER INTE RÖKA även om solen skiner, rödvinsglaset på verandan lockar, alla andra röker, vore allmänt gott osv. Jag kan uppleva allt det där utan cigaretter. Må gott alla icke medrökare.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se