Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

februari 2011

Sluta på allvar?! :o

Igår rökte jag 6 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hmm, jag vet inte riktigt hur jag ska göra detta som! Jag vill verkligen sluta, men alla runt omkring mig som röker då? :o Kommer jag inte känna ett fruktansvärt sug efter att gå ut med dom på rasterna och efter lunchen..? På fritiden hur ska det då gå? Jag som röker mest när jag pratar i telefonen, jag kan ju inte bara sluta prata med min familj, som jag oftast pratar med..

Det känns som att det är hundra frågor som snurrar runt i mitt huvud just nu.. Och dessutom, ska jag sluta på en gång eller går det även att trappa ner på eländet?

Någon som har några bra tips på hur jag ska lyckas med att övervinna detta? ;)

rökfri

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Slutade röka för 100 dagar sedan, skönt. Nu kommer nästa helvete, vikten. Var ska detta sluta ?

Andra dagen som ickerökare

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag är det andra dagen utan cigaretter. Jag är 21 år och har rökt sedan jag var 15. Känner att det dags att sluta nu. Jag vill verkligen sluta och har försökt många gånger, men misslyckas alltid på grund av bristande motivation eller att jag glömmer bort varför jag ville sluta och tänker att jag kan ju bara ta några bloss. Nästan alla av mina vänner röker och dom jag delar lägenhet med, alla säger att jag inte kommer att klara det mer än max några veckor.
Dom här två dagarna har det känts helt okej att inte röka och det har gått bra även fast jag umgåts med mina vänner som röker, men jag känner mig ändå lite tom och nere på nått sätt när jag inte röker, även fast jag inte känner ett så starkt nikotin beroende.
Jag är rädd för att jag inte ska klara det och vet inte hur jag ska tänka eller göra för att klara det här.

Måste säga att jag blir väldigt imponerad av er som hållit uppe flera veckor/ år. Ni är otroligt duktiga! Bra jobbat!

Better late than never

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej alla!
Jag har rökt i nästan 50 år. De senaste decennierna c:a 1 pkt/dagen. Som nybliven pensionär, tycker jag det
är dags att lägga pengarna på nåt vettigare. Eller hur? 1500:- i månaden är inte att förakta.
Idag är det 36 dagar sen jag slutade. Tanken har funnits länge och när jag inte orkade ta bilen en kväll för att köpa cig., så började mitt slutande. Har haft fruktansvärda sug av och till, men det har lugnat ner sig.
Använder nikotinspray ett par ggr/dag nu och tycker att det funkar. Jag behövde även sluta, för att jag ska genomgå en höftledsoperation inom kort. Man läker inte bra som rökare. Har haft och har svår värk i hela kroppen, inte minst i fingrar och händer. Kan det vara en biverkning? Mår bra för övrigt; hostan försvinner och luktsinnet kommer tillbaka. Äter godis ibland, men va f-n!
Tycker blogginläggen har hjälpt mig i kampen. Man är inte ensam!
Kram alla tappra!
-från en f.d rökare

2 veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Efter att ha varit rökare i 11 år, ska det vara såhär enkelt att inte röka då? Det är ju löjligt! Jag blir ordentligt röksugen kanske 2-3 gånger per dag. Om ens det. Och det försvinner på max 30 sekunder. Om ens det. 10 sekunder kanske. Jag ropar inte hej än, men fortsätter det såhär så är jag snart en icke-rökare på riktigt ^^

Så grattis till mig som inte rökt ett endaste litet futtigt bloss på 2 veckor exakt nu! Mina små nikotinpåsar (zonnic) nyttjas mycket sällan. Inga abstinensbesvär heller. Jag är rätt grym jag!

1 månad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

1 månad i morgon och jag vågar fira nu för jag vet att jag inte kommer att röka imorgon.
Det går ju aldeles utmärkt att vara utan cigaretter. I dag kom det en kompis till mig på besök och hon skulle gå ut och röka, men jag sa att det gick bra att hon rökte under fläkten..och det gjorde hon och jag blev inte alls sugen snarare tvärsom. det känns inte som om jag är rökare längre. fast ibland kan jag sakna att inte tycka att det luktar gott när andra röker och att jag inte blir sugen när andra röker...känns som om man missar något, jo vars knäpp det är vad man är.

Men nu är det ju så underbart roligt att träna, man har hur mkt ork som helst i musklerna och flåset är fantastisk...Nä man ska aldrig säga aldrig men just nu känns det väldigt långt borta att jag kommer att halka dit igen. Själva dramatiken kring rökstoppet har lagt sig och nu är det bara att köra på.

Heja alla ni duktiga..Kan jag så kan alla!

Suget finns fortfarande!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag hade fel... Suget finns fortfarande kvar. Det är bara hur man hanterar den så bra som möjligt. Jag är stark i mig själv att jag klarar av det. Jag blir ju helt galen när jag känner lukten av cigaretter. Det luktar så gott! Jag kan inte fatta det själv.......

Jag var i alla fall stark i mig själv idag och stod emot när kompisen rökte. Jag höll mig inomhus medan jag kände hur cigarettlukten kom in i huset eftersom balkongdörren inte var helt stängd... Gud vad jag ville ha en cig! Det är så jobbigt just nu. Jag känner mig deppig. Det är vid såna här tillfällen återfall sker.. Får se till att det inte sker.

Ha det fint alla fina!

7 veckor =)))

Det är så härligt att det flyter på =)))
När den här dagen är slut har det gått 7 veckor och imorgon går jag in i Dag 50 ! HÄRLIGT !!!

5 veckor. Är det värsta över nu?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu har det passerat fem veckor utan nikotin. Var ute och drack 3 öl i helgen under en kväll. Rösuget kom men försvann ganska omgående Ja vad ska man säga annars om veckan som gått, har väl haft ett eller två jobbiga röksug men det är inget som fått mig tvivla på varför jag slutar. Det är skönt att inte behöva oroa sig för att ha cigg hemma och det är skönt att inte planera in röktillfällen. Mitt gångtempo är mycket bättre nu när jag inte röker. Inget tjut i lungorna, ingen hosta, rosigare hy och några extra kilon. Man sparar ju pengar också! Jag köpte gärna en kopp kaffe och bulle eller en cola till ciggen på 7eleven. Känns som om man börjar se ljuset i tunneln nu och känner mig i allmänhet lite gladare nu än för 2-3 veckor sedan. Kul att se att många av er fortfarande är kvar och klarar er från giftet.

˙·٠•●♥ Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! ♥●•٠·˙

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ja, rubriken är tillägnad alla dem som bloggar & kommenterar!

Den här möjligheten man har att blogga & läsa andras bloggar etc gör att det inte alls känns lika tungt denna gång. Framförallt så kan jag sätta mig här & kika runt lite när röksuget knackar på. ;)

Annars då....
Jo, fick i fredags besked om att en människa jag länge beundrat för dennes arbete inom djurskydd etc avlidit. :´(
Emotionell hiss är bara förnamnet! Först kunde jag ej fatta .... sedan när det till slut gick upp för mig att det faktiskt var så...Ja, då kom en våg av kombination av illamående, gråt och ilska...
Men men, det är ju inte alltid som livet blir som man tänker sig!
Jag skriver det här i min anonymitet : Tror inte det var meningen att det skulle resultera i ett fullbordat självmord... Jag tror h*n bara vila ropa på hjälp , men det blev ändå fel...
Hur det än var tänkt... Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Vila I Frid Du Vackra Ängel...Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Februari har i min värld "bjudit" på att 2 människor lämnat jordelivet alldeles för tidigt. :´((
Frustrerande för oss som skall fortsätta, men såå förbannat tragiskt hur det blivit...
Saknar ord, tänker, omvärderar & försöker gå vidare!
Ja, det är ju inte så att jag hamnar i en grubblande värld på något sätt. Men man får ju som ett "uppvaknande", vad är värt något & vad är "jobbigt, svårt"... U name it!

Mitt i allt detta så känns min sluta-röka-grej så futtig...
Är det egentligen en så stor grej?!
Nja, allting e ju relativt....
Men nu är det inte så att jag tänker springa och köpa cigg eller så... Snarare tvärtom!
Det finns människor som p g a ångest har ett helvete att genomleva dagen ... Det finns människor vars problem inte är inom "lyxkategorin" röka-eller-inte-röka...
Det finns människor som inte har mat för da´n...
Det finns hemlösa, utsatta, fattiga, sjuka ... människor som lever under vidriga förhållanden... Inte bara "där" , utan även "här"...
Så mitt val att INTE röka känns som en loppspott i Missisippi i sammanhanget!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se