oktober 2010

Ett tips på örtmedicin

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hittade ett recept på örtmedicin vid röksug från ett hälsohem, kanske värt att prova om man inte vill ta nikotinersättning.
3tsk ingefära
2tsk kanel
4tsk nejlikapulver
2tskhel krossad nejlika
1/2 dl lönnsirap
Röksug: 1 struken tsk
Höjer även blodcirkulationen

3 dagar kvar

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Nikotinsug nu: Ganska stort .

Nu ska jag sluta röka, kan inte hålla på med skiten längre. Måste få bort ciggen ur mitt liv.

Hoppas verkligen att jag klarar det den här gången, tänkte att det kanske kan hjälpa att gå in här och skriva lite. Och läsa vad alla andra skriver.

Går allt enligt planerna tar jag mis sista cigg på onsdag morgon.......då har jag jobbat natt och sen är jag ledig till på måndag natt. Tänkte att det kanske är lättare att sluta om man har några dagar hemma.

Ser fram emot en ny vecka =)

Tycker den här veckan har varit rätt tuff...
De två första veckorna gick jättebra och behövde inte anstränga mig för att tänka positivt...

Förkylningen är över och i morgon efter jobbet väntar ett roligt Zumbapass =)))
Längtar efter att träna igen !!!
Hoppas få tillbaka min goa känsla =)

Hejar på er alla! Nya och gamla!
//Norpan

Humör

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Har ett väldigt dåligt humör idag, exploderar för ingenting,jobbigt! Mitt i detta måste jag slutföra en skrivning i Etik o livsfrågor..phu!! Läser till undersköterska efter 32 år i vården, bättre sent än aldrig. Men jag ska inte röka , ska inte röka, får dra det som ett mantra från morgon till kväll, det kanske blir bättre snart/kram Sua

YES!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

En helg utan cig! Jag luktar gott(nåja) börjar känna lukt och smak bättre och har sparat en jäkla massa pengar (och tvätt, kläderna räcker längre). Hurra för mej!

Ganska bra

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Har varit tungt den sista veckan att låta bli....saknar mina cigg:(
Var på ett anställningssamtal i torsdags och då om något skulle jag behövt en cigg. Hoppas att detta starka suget snart går över är jobbigt att stå emot och vara duktig hela tiden. Suget kunde ju få lov att avta nu tycker man. Första tiden var inte alls så jobbig, inte förrän nu tycker jag det är besvärligt. Förutom att jag hela tiden saknar mina cigg har jag gått upp en hel de och idag visade vågen på över 100 kg :( inte alls kul men får väl jobba på det senare.
Inget positivt inlägg idag alls, inte på särskilt bra humör nu. Hoppas andra har det bättre

25 dagar

25 dagar, 25 DAGAR! Det ar nastan en manad, FYFARAO vad jag ar bra. Jag kan, jag vill och jag kommer att lyckas. Inget gar upp mot att kanna sig stark! Men den dar starkhetskanslan forsvinner lika snabbt och jag vill roka igen. Roka, roka inte? Ar det medningen att man ska kanna detta sug hela tiden? I alla fall. 25 dagar, vilket innerbar att jag sparat 1250 kr. Harligt!
Men denna eviga bergodalbana, ena studen kanns det som om cigaretter aldrig varit en del av mitt liv, jag klarar mig jattebra utan dem. Men sen studen efter sa kanns mitt liv meningslost nar jag vet att jag inte kan ta nagon cigarett. Jag maste banka in i hjarnan att jag slutar INTE for att jag maste, jag slutar for ATT JAG VILL, for att det ar det som ar bast for mig pa alla satt. Jag ar duktig som inte har rokt pa 25 dagar. JAG KLARAR DET HAR! Kan andra sluta, sa kan jag!

Det ar sjukt egentligen, jag minns knappt hur det kanns att roka en cigarett. Ar jag en icke-rokare? Inte an. An ar jag fortfarande en foredetta rokare. Men jag hoppas att jag kommer kanna att jag, ar en icke-rokare.
Roker du? Nej. Ska du inte ha en cigg? Nej. Folj med ut pa ett bloss? Nej. NEJ NEJ NEJ!
jag kan, jag vill och jag ska! Varfor vill jag sluta roka egentligen? Forutom det sjalvklara? Sjukdommar, for tidig dod, pengarna som gar at till ciggen som maste kopas, att alltid tanka pa cigg, att alltid behova tanka pa cigg. Men jag tanker ju pa cigg nu med? Kommer det nagonsin forsvinna? Kommer jag nagonsin bli kvitt rokandet? Varfor ar det sa svart? Varfor kan det inte vara latt?

1 år och 2 dagar.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu har det som sagt gått 1 år och 2 dagar sen jag slutade med cancerpinnarna.
Helgen innan 1 årsdagen firades med rosa champagne som killen köpt till mig.
Årsdagen blev det chokladtårta då det var på en torsdag... Mys!
Nu har man tjänat massa pengar som man slösat på annat istället, men jag måste ju säga att inredning och gymkort mm är roligare att spendera pengarna på. =)

Yr i bollen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag är yr i huvudet stup i ett. Beror det på att jag slutat? Så var det inte förra gången - jag hade inga abstinens då förutom nikotinmonstrets tjatter (som för övrigt denna gång kommer igång rejält efter en öl - tur att jag sitter i en stuga i skogen lååångt från tillgång till cig). Jag har ont i lungorna också. Kan man få det när man slutar?

Mina tankar o tips

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag tycker att det är skitjobbigt o livet känns så meningslöst, känns som om jag förlorat någonting livsviktigt i mitt liv!! Men så är det ju inte jag håller ju på att vinna livet tillbaka!! Försöker göra bra saker för mig själv. Varit hos frissan klippt o färgat håret,Köpt en härlig ansiktscreme o en ny god doft som jag verkligen kan känna doften av,, härligt! Tvättat hela dagen så att jag inte ska ha ett enda klädesplagg som stinker surfimp,,blää! Min räddning just nu är zonic munpulver som är som en liten portionssnus o den hjälper verkligen mot abstinensen halleluja!! Köpte också zonics munspray,,inget att rekommendera , höll på att kräkas , smakade vidrigt!! Jag ska inte ge upp nu, känner mig väldigt stolt, så jag ska bekämpa detta begär även om det är som att rida på djävulen själv./kram till alla/kämpa på vi har inget att förlora , bara vinst!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se