Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

augusti 2010

Rökfri 6 dagar efter 27 års bolmande 1pkt/dag

Igår rökte jag inte och snusade 6 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jaha, då skedde det som jag trodde var så totalt omöjligt, sluta röka... rökrfri 6 dagar snart..

Jag har en bild av mig själv att jag har den sämsta karaktären i världen, men efter ca ett halvårs ångest för denna hemska last och den ständiga Apan på ryggen fimpade jag förgott förra veckan, tog mitt sista bloss 4 på morgonen i Torsdags innan jag somnade..

Jag har rullat egna cigaretter sedan lumpen, handrullat, en riktig inbiten tobaks-räv som stundom i stort sett kedjerökt .. Jag var utan cigaretter 4 dagar när jag var 25 förutom det har jag ALDRIG varit utan, helt sjukt svagt.. jag har rullat fimpar i kristider, jag har letat tobak på golvet.. jag har kritat tobak i kiosker.. känn på den hehee

Nu har jag hållit upp i nästan 6 dygn! DÄREMOT har jag provat allehanda motgifter som Nikotinplåster, nikotintuggummi, lössnus, portionssnus .. inget har fungerat förutom snus (jag har aldrig snusat tidigare)

Jag är tvungen att göra detta, snusa. Det känns som kroppen mår riktigt dåligt av denna avvänjning, problem med toalett total rastlöshet, ett sug hela tiden men det är inte oöverkomligt, man glömmer bort det emellanåt.. faktiskt jag trodde det skulle vara svårare, det är både enklare än jag trodde och svårare än jag trodde, som att hela livet genomgår ett avgörande test nu..

SÅ tänker jag att jag kan ju inte ta en cig nu då börjar ju slutaröka räknaren om från noll igen och alla dessa lååånga dagars slit förgäves. Som det känns nu kommer jag aldrig mer att röka, varje minut är rekord!!! Tänker på vaktposterna i Stalingrad 1942 i 40 gradig kyla, fan detta är ju lekstuga i jämförelse.. komigen!

SÅ hittade jag denna sida och tänkte jag skulle logga detta här, lever ensam och ingen vet egentligen riktigt vad jag går igenom, behöver ventilera detta på något sätt, de jag berättar det för är ju inte direkt intresserade, halvdöda grattis ungefär.. men ser ni FAIL i denna logg har jag misslyckats, men det ska FAN INTE HÄNDA!

Uff ut och hämta luft

Mår dåligt

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Usch... Jag mår skit nu.. Jag har klarat mig 2 dagar utan att röka en enda cig under hela dagen. Kommer hem och det första jag gör är att ta en halv cig.. *hjäälp* Jag vill ju det här,, Varför är jag så rädd?? Det känns så skrämmande... Bara att öppna den här sidan gav mig illamående.. Jag förstår inte ...Jag VIIIIIILL ju!!! Hur kommer jag vidare. *usch*

Då var det dags! Känner mig redo =))

Onsdag 1 september i morgon!
Jag ser fram emot att gå omkring inne och äta frukost i morgonrock före jobbet och slippa ta på mig kläder för att gå ut och röka =)))

Hjälp...?!

Igår rökte jag 25 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag vågar nästan inte skriva detta för att jag är rädd att känslan ska försvinna...tro det eller ej men jag tror jag
...har slutat röka!
*håller andan*
Jag har rökt som en skorsten de senaste dagarna, känt luftrören bli slemmigare, pipen i lungorna när jag ska somna,lagt märke till HUR mycket jag faktiskt röker...och hur mycket jag inte VILL vara rökare.
Min kollega i ett nytt projekt började med att säga att han slutat. Shit, tänkte jag. Vi ska jobba väääldigt nära varandra. Han kommer flippa.
Det gjorde han inte.
?!?
Samtidigt insåg jag hur dyr min "snuttefilt" har blivit. Ekonomiskt, fysiskt och...socialt. Let´s face it- rökare är inte så coola direkt. Faktiskt ganska äckligt och en snuskig ovana. Beroende. Fy.

Hoppar över resten - har liiite svårt att koncentrera mig liksom - och fortsätter vara envis. Jag har inte LUST längre bara. Inväntar den läskiga abstinensen och är beredd. Jag tuggar ju gamla zonnic jag hittade i en låda- Dom har tydligen gått ut men det finns lite nikotin i dom:)
Blir jag beroende av dom å tar jag den bron när jag kommer till den.
Detta känns som fritt fall - shit!
Vågar inte säga något till någon...ifall att jag...ändrar mig.

Nån annan som bara fått nog och hoppat???

To night is The Night...!

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej!
Ja, ikväll är alltså den Stora kvällen med stort S för mig! Kvällen som jag både längtat på och bävat för i snart två månader... Klockan 21:00 ska jag fimpa min sista cigatett. Jag känner mig väl förberedd, och motiverad. Samtidigt sprider sig en slags diffus nervositet inom mig. En känsla av sorg, och oro, paradoxalt nog känner jag mig upprymd och förväntansfull också! Jag är beredd på att det kommer bli mycket svårt, kanske väldigt länge. Kanske helt outhärdligt smärtsamt till och med. Och det är jag orolig för, men samtidigt känner jag och tänker- Det får göra ont. Det får bli ett rent helvete. Jag känner mig ganska beredd på att ta detta.
Nu har jag tagit champix i en vecka, och känner att jag nästan inte alls är särskilt röksugen, ialla fall inte fysiskt.
Så det känns ju i alla fall positivt, det kommer nog hjälpa mig till en stor del. Ja, det var väl det jag hade att förtälja nu... Men SNÄLLA - HÅLL TUMMARNA FÖR MIG...!
På återseende!

Röfri sedan den 11 augusti

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag är själv ganska förvånad över hur bra det går med att vara rökfri trots att jag rökt i nästan 30 år. De ända som jag kan känna är att det saknas något när vi tar ett glas vin till maten eller följer med vänner på krogen. Tur att de är rökförbud på krogen.
Att röka har ju varit JAG, och jag vet att jag inte är icke rökare utan en rökfri rökare. Om jag provar att "feströka" kommer jag ätt börja igen.
Givetvis så är jag livrädd fär att gå upp i vikt. Förr har mitt argument för att inte sluta röka varit vikten. Just nu känner jag att det är inte de störrsta problemet utan hur jag mår. De kommer såklart att hela tiden finnas hos mig att tänka på min vikt.
Något som stör mig mer är att jag känner mig lessen och lite håglös. Jag känner mig deppad och inget känns kul, jag orkar inte ta tag i nått. Jag vet inte om de kan vara avsaknaden av att röka som får mig att känna så.
Är de någon som kan kan ha kännt de samma eller??

första dan

Igår rökte jag 6 cigarretter.
Nikotinsug nu: Inget.

Hej igen!
Detta är första dagen på mitt tredje försök att sluta röka, jag hoppas att jag lyckas för jag mår absolut inte bra av rökandet.
Tycker att campix fungerar bra, det värsta tyckte jag förra gången var svullen mage och känslan av förstoppning.
Snälla, håll tummarna för mig, och lycka till till Er alla.

dålig morgon

Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Vaknade på fel sida idag . Varför vill jag ha cigg varje gång nånting går fel? va de så man tänkte att varje gång nånting går fel så vill man ha en cigg ? varjegång nånting är bra så vill man ha en cigg ? varje gång man gjort nånting överhuvudtaget vill man ha en cigg ?!?!?! cigg cigg cigg !

Tror de va ett misstag att använda nikotinsprayen känner mig mer arg än tidigare , vill ha ännu mer ! var tvungen att ta igår också . Kunde inte sitta på en bänk i 5 minuter , kändes jätte dumt att bara sitta där . Har aldrig varit med om så långa 5 minutrar , annars har dom minutrarna gått så fort. Men 36 dagar tänker jag inte kasta bort .När ska man börja fungera som vanligt igen ?

Slutat röka

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu är det dags...........

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu är det dags igen. Den här gången SKALL det bara fungera. Har bestämt mig så många gånger förut, men nu skall jag ge mig helhjärtat in i matchen.Har rökt idag, och kommer att röka imorgon. Sedan skall det vara slut.Har klarat 16-17 dagar tidigare, men nu är det nödvändigt. Till alla er som har klarat sig, säger jag, Attans vad duktiga alla är.
Kramar till er alla
Maggan

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se