Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

maj 2010

Andra dagen.

Igår rökte jag 3 cigarretter och snusade 1 prillor.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Igår fick jag reda på att jag är gravid. Jag och min sambo har alltid sagt att vi ska sluta röka med en gång så fort vi blir gravida. Men det visade sig snabbt att det inte var riktigt så lätt. Vi har ju en fantastisk anledning till att sluta, men det märks på oss att vi båda är irriterade och trötta. Min sambo vaknade inatt av att han hade ångest över cigaretterna, men jag var rätt lugn. Idag har jag inte rökt något alls & bara snusat en gång. Jag har enbart 5 snusprillor kvar i dosan & sedan är det slut med det också. Jag har även lyssnat på Allen Carrs bok om rökning på audio-bok. Detta ska fungera, även fast det är jobbigt. Om 8 månader är det lilla livet här ju!

30 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Är så glad att jag har klarat 30 dagar! Var på kalas igår. Två rökare var med men jag var aldrig sugen att följa med ut och röka!

Däremot märkte jag att jag drack mycket mer än jag brukar. Så jag var riktigt glad i hatten!

nu blir det av

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

har nu insett att det är dax..
så om två dagar gäller det.. jag vill, jag måste , jag kan !!

nu måste jag sluta

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Den 29/5 2010 bestämde jag mig, måste sluta röka 20 cig om dan blir 20 st för mycket eller hur?
Har enligt läkare fått kool, högt blodtryck och dålig lungkapasitet med allvarliga snakningar natttid kommer att behöva en mask som hjälper till att hålla andningsvägarna öppna allt detta beror till största delen av rökningen.
Fick medicin mot blodtrycket 3/5 och det har blivit lite lättare att röra sig då det känns att blodtrycket blivit lite bättre (ska på tryck koll den 3/6). Jag har provat 24 timmars nikotin plåster 21/mg och den har inte hjälpt mig mycket. Vet att det finns starkare plåster som ska bäras i 16 timmar och har 24/mg, har kollat på några apotek men dom har inte lagerfört där jag frågat, så jag får nog beställa till nästa gång.

Jaha, tre veckor idag!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla! Ikväll är det fest, är inte riktigt sugen på att gå. Antingen är det för att jag inte får röka eller så är jag bara inte sugen... På pisshumör idag. Hoppas att all har det gott!

Nikotinsubstitut??

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag har jag läst ut Allen Carrs bok. Jag har varit rökfri i snart 4 veckor, idag lägger jag av med sugtabletterna och klipper därmed den sista nikotintillförseln.

Känner mig lite ängslig men vet att detta måste göras innan jag kan känna att jag frigjort mig från mitt beroende helt och hållet.

Hur har ni andra gjort, hur har det funkat för er?

Mvh Ingela

Tjock av att röka?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej
Nikokotine och alla andra som går upp i vikt att att sluta röka, inklusive mig själv :o(
Hittade en intresant artikel som skriver om att det finns ett samband med rökning och övervikt.

http://svt.se/2.15856/1.339496/rokning_gor_dig_tjock?lid=puff_654628&lpos=lasMer

Ett litet smak prov:
"- Många rökare säger att de inte vill sluta röka för att de går upp i vikt. Men du blir också överviktig av att röka, säger professor Kerstin Brismar, specialist på hormonsjukdomar och diabetes vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna."

Läs den. Den ger en del att tänka på!

46 dagar snart 47!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

jag går upp i vikt!!! Så nu har jag sagt till familjen att de får ta mig rund o rökfri eller smal o stinkande- de valde rund o rökfri. får väl ta itu med det senare, vem bryr sig om bikini mode o såna triviala saker som figur när man håller på att utkämpa sitt livs kamp- att sluta röka.
nu är jag snart inne på 47:e dagen det känns både helt otroligt och samtidigt fantastiskt trots up and down perioderna- som jag förmodar komer att fortsätta ett tag till.
Ha det bra alla o kämpa på.

Mardrömm

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tjhop. måste säga att det går bra som vanligt. Fast hade en jädrans madröm i natt/morse..

Var ute och gick kände ett sug efter chocklad. Gick in på Statoil köpte ett chocklad... Och så fick jag syn på en sån jädrans snygg tändare. svart med lila streck.

2 dagar kvar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Gick in på min logg och fick se att det är två dagar kvar till 100 dagar. När jag slutade röka hade jag bestämt mig att 100 dagar skall jag klara. Nu är jag nästan där och tända en cigarett nu skulle aldrig falla mig in. Jag vet att jag var så avundsjuk på dem som kunde skriva att dem varit rökfria i 100 dagar eller flera månader. Men nu är jag där själv och livet är underbart utan giftpinnen. Resans gång har gått upp och ner men faktiskt mest upp. Det som var jobbigast var att jag tappade all ork och vilja till att göra något under ett par veckor, men det gick över och nu har jag mer energi än någonsin..................Det är så underbart att komma ut på morgonen och känna alla lukter som våren för med sig. Nu är det bara att vara på sin vakt så man slipper att göra om resan för så roligt var det inte även om många här på loggen har gett många skratt och glada stunder när det varit jobbigt. Så även om man inte skriver så mycket längre här på loggen så är jag forfarande in och läser ett par gånger i veckan det har nog blivet mitt nya beronde.

Ha en trevlig sommar och kämpa vidare.

Många soliga kramar till er alla

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se