Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

februari 2010

Snart tre veckor

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Fungerar fint med en kombination av Allen Carrs bok och lite nikotintabletter (Man ska egentilgen inte använda nikotinpreparat enligt boken men för mig funkar det bra). Ett tips är att läsa boken och fundera, han har ganska rätt i det han skriver. Är det någon här som slutat med hjälp av enbart boken??

Nu blir det tuffare...

Jag kan tänka mig att nu - tre månader efter rökstoppet kan det bli tuffare att stå emot. Hittills har det varit enkelt men jag känner att nu börjar jag sänka garden. Bara en...men det finns ju inte för mig. Måste vara uppmärksam nu och tänka på alla fördelar.
- piggare
-gladare
- friskare!!!

Känns lättare och lättare för var dag som går!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag har ingen koll längre hur många dagar jag har varit rökfri, det är ca 1 månad och 3 veckor. Är sjukt stolt över mig själv. Jag tar mina tuggummi som vanligt och det hjälper mig. Men nu är problemet så att jag börjar sakna det lite. Har precis storstädat hela lägenheten och då brukar jag ta några mini pauser. Nu har jag inte gjort det och det känns konstigt och tråkigt. Det var ju min grej. Hur brukar ni göra för att "fylla" ut den tiden? Men förutom att jag saknar det så går det faktiskt bra. Försöker inte att tänka på det så ofta. Av ciggpengarna har jag köpt fina saker till mig själv, som en present till mig själv för att jag är så duktig.

Kämpa på bara alla där ute.. Vi kommer att klara det!!!

Vinst

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tjoohoooo !!

Jag har klarat hela dagen utan min morroncigg som jag inte lyckats släppa.
Men idag så gjorde jag det !!
Nu är klockan 01.00 och jag ska gå och sova ....mycket nöjd med mig själv.
Kramar till alla nikotinfightare !!!
Kämpa,slåss och vinn !!!

122 dagar.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

122 dagar = 15 veckor = 3månader, 4 veckor och 2 dagar.
Intjänade pengar: 2934:-
Orökta cigaretter: 1467st.

Känner inte av röksug eller nikotinsug längre, vilket är väldigt skönt.
Jag har däremot märkt att jag har liiite hetare temprament som ickerökare. :)
Jag ger mig inte i diskutioner längre för att sätta mig ute med en cigg och lugna ner mig.
Jag mår mycket bättre och känner mig faktiskt glad över att känna så mycket känslor som jag gör nuförtiden.. Cigaretterna bedövade så mycket.. När jag var ledsen förut så gick jag ut med ciggen i handen och när jag väl drog ner röken i lungorna så gick det inte att få fram tårarna.. Man blev som bortdomnad.. Inte bra.. Jag gillar känslan av känslor helt enkelt.. Även om det inte alltid är så uppskattat av min sambo så står han ut med det väldigt bra :D

Ett första försök...

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har inte rökt på 21 tim nu.. Känns märkligt eftersom jag ALDRIG ens försökt sluta förut. Fast jag rökt i drygt 30 år. Jag, den vidrigaste av rökare. Som rökt i alla lägen, hur jag än mått. Tvångsmässigt...

Kan JAG klara detta? Ett plåster har jag ju klistrat på mig såklart. Hur jävligt kommer det att bli? Har jag viljan och styrkan för det här. Jag måste. Jag vill. Jag ska försöka.

Lyckas jag inte så är det iaf ett första försök och som jag läste nånstans så är "varje orökt cigarett en seger" och det stämmer ju faktiskt. De cigg jag inte har rökt det senaste dygnet har jag ju inte dragit ner i mina sjuka lungor. Försöker tänka att jag tar en timme i taget så får jag se. Har inte sagt till någon än att jag försöker sluta. Egentligen inte ens till mig själv. Finns det någon som tror på mig? På att JAG av alla kan klara detta.

Såååå nära ett bakslag

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Igår var det så nära att jag föll dit.
Jag har senaste veckan haft det jättejobbigt med röksuget, kämpat varje dag, sur, grinig och ledsen. Igår skulle jag åka hem till min bästa vän som är rökare, påväg dit bestämde jag mig för att jag skulle röka med henne, som på den gamla goda tiden, en kopp te, skitsnack och cigg. Jag var helt uppspelt när jag körde till henne och kände mig sååå lycklig. När tiden väl var inne för att gå ut på altanen och röka, vaknade jag liksom UPP.....tänkte vad faaaaan tänker jag göra, är jag DUM i hela huvudet eller????? Helt plötsligt ville jag inte röka längre. När jag åkte därifrån kände jag mig lika lycklig som när jag åkte dit fast på ett annat sätt, lycka över att jag inte ville röka och inte gjorde det!!!!! :-)

685 lyckliga dagar!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

av rökfrihet efter många års beroende... mår som en prinsessa och önskar att alla klarar av att göra sig fri från nikotinmonstret. Laureen

Vanans makt

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag insåg idag hur invand man egentligen är i sina rutiner.
Jag har städat hela dagen och när jag började bli lite trött så dök tanken om att ta en cigg upp direkt, som att det var den enda anledningen till en paus.

Det gäller ju att bryta dessa rutiner om man ska kunna sluta men vad ska jag ersätta dom med?
Jag har försökt läsa en hel del och pratat med kompisar om hur dom har gjort men det känns inte som att det finns någonting som passar mig.

Och så är det återigen det där med känslorna, det känns som om det kommer vara jättekonstigt att inte röka.
Och det kommer det ju vara förstås men bara i början innan man har vant sig vid det.
Jag kommer inte riktigt ihåg men antagligen var det ju jättekonstigt att röka när jag började.

Jag har i alla fall kikat lite på olika gym och träningsformer som finns här i närheten, tänkte att man kanske kunde hitta på någonting kul istället och dessutom få en "bättre kropp" utan all denna värk på köpet.
Det hade varit speciellt nödvändigt idag då jag hade ren panik på grund av att jag hade så svårt att andas.
Men trots detta så säger mitt huvud till mig att jag inte borde sluta röka, hur logiskt är det på en skala?

Jag försöker skapa en mental bild av hur jag kommer må efteråt och jag försöker göra den bilden så stark att det inte ska bli så svårt att sluta men kommer det gå?
Det kan bara tiden utvisa.

fruktansvärt

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket stort .

fem veckor sedan jag rökte i förrgår idag är det ett rent h-vete nu är det nära att det ryker en cigg helt klart och det vore ju faan att åka dit

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se