Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

november 2009

Röksugen efter 6 månader

Igår rökte jag 1 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Efter 6 månader har jag börjat röka 2 bloss och sedan fimpat. Nu har jag gjort det 3 gånger idag och 3 gånger igår. Egentligen är det inte gott, men jag kan inte låta bli. Jag vill inte börja igen. Hjälp mig!

.

Igår rökte jag 1 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

asså, de säger att röksuget håller i sig i några minuter, varför är jag då röksugen hela tiden?

En underbar dag!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Fy vilken helg det var... igår söndag höll jag verkligen på att bryta ihop, hur korkad får man vara som småbarns mamma att sluta röka precis innan jul när hus ska städas, julklappar ska handlas, mat ska lagas osv. Fick ett utbrott och skrek till min underbara man att jag borde inte ha gjort det här, att jag slutar efter jul i stället. Helt lugnt svara han mig bara...nä gumman nu gör du det här och jag tar det. Min älskling, min hjälte!! Sen tog jag hunden och gick ut, så sa jag till mig själv rök då, varsågod. Men sen kände jag Jag vill inte röka! Åkte till jobbet och gjorde mitt natt pass utan cig, det var inte förrän kl 05,00 som jag kom på tanken på cig. Åkte hem och sov så skönt!!! I eftermiddags när jag vaknade promenerade jag till skolan och dagis och hämtade mina barn, händer att jag slarvar och tar bilen har ju bråttom hem tlll ciggen!! Men idag blev det en härlig promenad då mina killar berättade för mig vilken spännande dag dom haft. Jag kände att jag var på väg ner i mitt lilla hål där jag blir en rikig surkärring av den högsta rangen men då var det in med en sug tablett och på med musik och hängde tvätten. Att sätta igång en riktigt bra skiva är toppen mot röksuget!!
Nu är jag äntligen framme vid min första milstolpe, rökfri en vecka och jag fick en puss av min son som han lovat och det har varit värt det... Jag mår så grymt bra och jag är sjukt stolt över mig själv men jag hade inte kunna gjort det här utan min man!!! Tack älskling för att du bet ihop och förstod varför jag var så arg!!!

Kämpa på!!!!

Det är mitt liv.

Igår rökte jag 5 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Vad vill jag? Sluta röka. När? Inom snar framtid. Har jag testat förut? Ja. Varför ska jag sluta röka? För att någon annan säger det? Nej! Jag har själv insett att jag måste sluta röka. Det kommer att bli svårt,. Det vet jag. Större delen av min umgängeskräts röker så det kommer bli en jobbig tid. För jag kan faktiskt inte bryta med mina vänner bara för att jag bryter mina cigg. För att nå mitt mål har jag tänkt att trappa ner mitt rökande. Rejält! Jag vet vart det alltid brister! Och när jag nu har kommit i unefund med det själv så tror jag också att det kommer bli lättare. Inte lätt men kanske lättare än förra gången. Min tanke är att trappa ner rejält på veckorna. Fixar jag en vecka så kan jag nästkommande vecka se tillbaka på veckan innan och insee att jag faktiskt klarade det. Sen helgerna får vänta. Jag vet att det inte är bra att svänga upp och ner med rökandet. Men jag tror det är viktigt att hitta en väg som är annpassad till mig och mitt rökande. Förra veckan rökte jag inte lika mycket som jag har gjort innan. Jag försöker få bort dom onödiga ciggaretterna. De lyckades jag med. Inte alltid. Inte när det är helg och fest eller när jag fikar. Men i stället för att känna ett stort missnöjje så är jag glad för alla de där ciggaretterna jag faktiskt har hoppat över! Va tror ni om mitt tänkande? Skriv gärna:)

67 Dagar helt nikotnifri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Äntligen börjar det mattas av. Tänker inte hela tiden på cigaretter eller snus. Det kan faktiskt gå timmar utan att det slår mig. Har kört mycket bil och rökt i bilen det var en av de svårast vanor att lägga av med. Kändes helt otroligt tråkigt att sätta sig i bilen i början. Vad gör man där om man inte röker??? Konstigt att det har varit så vikitgt för mig. Nu tänker jag knappast på det när ja kör.
Till alla nya som står på tröskeln till den här rätt så jobbiga resan.
Det går att sluta. Jag tog hjälp av plåster de första 6 veckorna. Det fungerade för mig. Man får hitta sin egen väg.
Men kan jag sluta så kan alla! Det lovar jag. Jag har älskat mitt nikotin så mycket! Det känns lite sjukt idag
men så var det faktiskt!

Kramar till er alla!
¨

Dag 10

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Dag 10, fräsch icke-rökare och 500kr rikare.

Är så glad!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej! Jag är sååå GLAD och STOLT över mig själv. Denna helgen var den första helg på över trettio år som jag INTE har rökat i samband med att dricka vin och dricka ett par drinkar. Jag är såå glad att jag klarade det så bra.
Tänkte faktiskt inte så mycket på det under kvällen. Jag har mitt plåster och nikotintugummi.
Dagen efter mådde man bättre än vad man brukar göra. Inte så mycket huvudvärk och inte den där äckliga smaken efter en massa cigaretter. Och ingen röklukt omkring mig.
Gud, va det känns skönt att slippa dom där ciggen.
Ser att det är många duktiga som har slutat röka. Bara kämpa. Det är det enda som gäller. Ta en dag i taget. Ni märker att tanken på cigg minskar för varje rökfri dag.
Ha det bra alla! Vi hörs och tänk på er framtid och er hälsa.
Kram Lollo

Dag ett, rökfri?

Igår rökte jag 16 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Sådär då, nu har klockan paserat 00.00 och jag är inne på dag 1 med detta försök att slua röka, denna gång med hjälp av denna sluta-blogg.

Tidigare har jag försökt så många gånger att jag har tappat räkningen, men jag har inte tappat hoppet, så vi får se hur det går denna gång.

Kan komma att snusa ibland då mina besvär blir olidliga, men det går det att leva med.

Önska mig lycka till!

Dag 13

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu börjar man känna av vinsterna,skulle göra räkningar o ser att Jag har 1300kr över till annat kul ;-)

imorn gäller det!

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

imorn ska jag sluta röka. känns förjävligt med endå hur bra som helst.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se