Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

augusti 2009

4 -månader

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra.

Jaha, mina slutarökavänner, jag har klarat ett uppehåll på 4 -månader det är banne mig otroligt , men sant. visserligen har jag smygrökt ett par ggr men det gav mig ingenting.
Så nu är det bara att kämpa på, tyvärr tyks det mig som att många får problem vid den här tiden med återfall men det är väl inget annat att göra än att tänka sig för ännu mer på sina beteenden.
Det verkar vara många nya på bloggen, och jag tycker att ni värda all uppmärksamhet för ju tidigare man lägger av med herr nikotin ju mindre skada hinner han ställa till med.
Lycka till alla som kämpar mot nikotinet

kram på er

Kärran...ser att du är inne...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra.

och vill vara första med att gratta dig på din 4-månadersdag !

en bra dag =)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Helt underbart faktiskt...visst...ibland kan de kännas konstigt att gå ut med hunden utan att ta med sej en cigg på vägen =)....i dag har de vart en mycket bra dag.....humöret har blivit lugnare och suget och tankarna efter en cigg är nästan obeskrivligt löjligt liten.

Jag haf ju slutat förr så jag vet ju också att de faktiskt går att sluta...men att de skulle kännas så bra dag 4 och utan minsta hjälpmedel...förutom er alla här inne som stöd då, de trodde jag inte.

Jag är stolt över mej själv....pojkvännen är stolt över mej och min mamma funderar på hur sjutton jag har lyckats =)'

Till er som funderar på att sluta så måste jag bara säga att de ä r absolut värt de......

Kämpa på..de här klarar ni verkligen.....man måste bara ha rätt motivation...minska tvekan så går de inte

imorgon är det dags!

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

sen i januari (efter att jag misslyckats med att sluta röka på nyårsdagen) har jag bestämt att jag ska sluta röka den 1:a september. det har hela tiden känts så långt bort så jag knappt har bekymrat mig. men nu är det dags. egentligen är jag mest nervös för jag vet hur svårt det var förra gången, och dessutom känner jag nästan nån slags "sorg" över att behöva skiljas från min bästa vän. en vän som aldrig sviker, som alltid finns där. men det är ju fel! eller hur?! en bästa vän dödar inte långsamt. jag måste lära mig att inse det, att min vän herr cigarett är en elak vän som utnyttjar mitt beroende och äter upp mig inifrån. jag är så trött på att alltid planera min tillvaro efter när jag kan få ta mina små pauser. om jag vet att jag inte kommer få röka på ett par timmar (om jag tex ska jobba) så röker jag extra mycket innan för att kompensera. weird.

jag rökte i nästan tre år när jag var yngre och slutade tvärt när jag fyllt 20. då hade jag plåster i knappt en vecka och sen gick det hur bra som helst. under det första året minns jag dock att jag alltid avundades de som rökte, som fick ha ett sånt härligt liv och göra som de ville. jag slutade mestadels pga av att mitt ex ville det. höll upp i fem år och började igen samma dag som jag och mitt ex gjorde slut. klantigt värre, men jag tänkte att jag bara skulle röka nån vecka för att tillåta mig att göra sånt jag inte kunnat under föregående förhållande. men en vecka blev en månad, blev ett halvår, blev ett år och nu har det gått över 1,5 år. jag fastnade verkligen, blev mer beroende än många av mina vänner som röker. nu har mitt liv tagit ny vändning, jag har flyttat ihop med min pojkvän och kommit igång med mina studier. life is good, varför fortsätta förstöra framtiden?

jag tror jag kommer behöva sjukt mycket pepp och stöd från allt och alla under den närmsta tiden.

bättre och bättre

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

I torsdags kväll tände jag min sista cigarett och i dag är första dagen jag verkligen kan känna att jag inte vill klå upp nån haha.

Humöret är bättre i dag alltså men lite sug finns och aningen mycket rastlöshet finns också..man har ju liksom alltid haft den där cigaretten när man inte haft annat å göra.........nu vet man inte vad man ska göra....eller ja......här finns de massor att göra både med barnen och i hemmet...men inget man direkt har nån lust med att ta tag i hehe.

att se dessa peppningar från er verkar faktiskt räcka som hjälpmedel för mej......trodde inte att de gick att ge sej utan plåster.

3 hel rökfria dagar och jag mår toppen......varje gång jag känner suget tänker jag fundera på ...hur va de jag mådde nu när jag rökte??

vikten och att sluta röka

Igår varken rökte eller snusade jag.

Jag har varit rökri i tre veckor och det två första veckorna så gick jag faktiskt ner i vikt för att jag följde viktväktarnas program slavisk under tiden. Sen nu förra veckan så tappade jag kontrollen helt och började äta som en dåre vilket resulterade i att jag gick upp två kg på en vecka. Eftersom jag inte rökte så tänkte jag att jag kunde unna mig lite extra godis. Känner ni igen det här tanksättet? Att man unnar sig onyttig mat för att man är så duktig som har slutat röka. Hur som helt så har jag valt att ta tag i det här med vikten igen, så det blir viktväktarmat för hela slanten igen. Hoppas det går neråt på vågen. Alla säger ju att man går upp i vikt av att sluta röka men det behöver ju inte vara så om man skärper sig och tänker på vad man stoppar i sig. Visst ska det vara så att det är något med ämnesomsättningen också att den sänks när man slutar men det tror jag mest är marginellt.

Vilket nikotintuggummi gäller?

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Tack! För allt stöd ni här på sajten ger. Det känns verkligen bra.

Börjar känna mig lite skakis imorgon gäller det....

Kanske en fånig fråga nu men, är det någon skillnad på Nicorette, Nicotinell och de andra? har tänkt att jag nog kommer använda hjälpmedel som dem men är något av dem svårare att sluta med tex eller bättre/sämre på annat sätt. Har sett kompisar som tuggar nikotuggumin i flera år efteråt. Det vill inte jag göra men känner ändå ett behov av dem just nu....

Nu håller jag tummarna för mig själv och , det här ska bli lätt!!!!

Lycka till alla ni andra

Är du kvar?

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Undrar vart du tog vägen Madmal/Magnus? Hur går det för dig? Ge inte upp!/Victoria

Min sista dag som rökare

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu har jag ÄNTLIGEN bestämt mig, detta är sista dagen jag röker. Har en cigarett kvar som jag ska ta innan jag går och lägger mig. Och från o med att jag vaknar så är det stop!
Är oerhört tveksam över hur jag kommer kunna hantera detta....saknat viljan tidigare gånger, men nu ska d banne mig funka. Hoppas jag iaf ;)
Men vad ska man igentligen göra när man vaknar imorrn & röksuget är som störst? *suck*
Har rökt i nästan 10 år och denna jäkla vana säger jag bara....är ju större än själva röksuget :/ Som morgon cigaretten, efter en måltid, innan läggdax osv osv. Även om jag inte alltid är röksugen alla gånger så är det ändå den där hemska vanan som lurar ut mig. Men imorgon blir det min uppgift att lura vanan!

Ännu en helg förbi

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tycker att helgerna är svårare än vardagarna. Alldeles för många saker som förknippas med cigg för mig. Goda middagar, fika, vin, och alla belönings-cigg jag brukade röka, efter dammsugningen, efter tvätten är hängd, efter att ha storhandlat på coop osv, osv. Jaja, kan iallafall konstatera att mina kökslådor och andra skåp börjar vara oerhört rena och välorganiserade, för det är det jag sysslar med då jag blir rastlös och har 5 min över. Och 5 minuter över har jag helt plötsligt både här och där : )
Nu när nästan 3 veckor har gått har jag tordas berätta för fler och fler att jag inte röker längre. Var rädd för att säga något från början ifall jag inte skulle lyckas mer än ett par dagar. Jag får så fin respons och stöttning i min kamp, och de berömmer mig flitigt vilket behövs och de får mig att känna mig duktig. Inget "men det är ju bara att sluta" har jag behövt höra, och det är jag så tacksam för. Hoppas att ni också har människor runt er som berömmer er, för det är vi värda som faktiskt kämpar med detta beslut! Tillbringa tid med de människor som lyfter er och får er att må gott, och låt övriga leva på utan er ett tag. Att bryta ett långvarigt beroende är svårt nog som det är, utan att behöva bli förminskad. Kramar till er alla - och visst röker vi inte imorgon heller?/Victoria

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se