Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

februari 2009

lördagkväll och pustar ut efter en bra dag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag blir så glad när jag sitter här och läser vad ni alla kämpar och peppar varandra det är till stort stöd och man är inte själv som sliter med skiten. Jag försöker vara sysselsatt hela tiden idag vävning tvätten och så soppade jag bort allt grus från trappen i den stålande solen som gett vårkänslor, snödropparna har rest sig genom snön och stod där så söta över snön. sen såg jag en mängd små bladpar som tillhör någon av alla vårblommor jag planterade förra våren det är så kul den här årstiden. Jag tror att det är viktigt att ha lagom mycket att göra så tiden går det är så farligt att sitta och tänka för mycket, jag har lärt mej hur fort suget försvinner. Jag skall ta en dag i taget ser verkligen fram emot ett liv i frihet om jag så skall sitta här t.v jag är så feg som inte vågar träffa rökare men som alla beroenden är det jobbigt att träffa aktiva brukare kör väl lite 12-stegstänkande i min avgiftning-
Det är så skönt att sitta och skriva av sig kanske inte så interessant för andra men som blogg funkar det för mej.
Nu skall jag kolla lite tv innan det är dags för sömnen, jag sover bra men det är lite segt på morgonen har druckit en massa kaffe och kjedjerökt innan jag kommit igång. inbitna vanor i 50-år såtter sina spåt men nu har jag ju klarat en hel vecka kom ju av mej förra sommaren när mina barn och barnbarn hälsade på släkt i ett land med inbördeskrig sen ca 27 år.Oro är helt värdelöst om det ska gå att hålla tankarna istyr. Nu slutar jag för idag . Håll ut det ljusnar och då blir det nog riktigt bra. Kramar Marpan.

2 1/2 tmme till 2 månader !

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Visst är det dumt...hålla på o räkna timmar osv. men just nu är det bara det som håller mig uppe.
Så jag ihärdar. Stolt som sjutton av min bedrift...minns hur jag satt här för ett par månader sen och hade ångest...hur skulle jag fixa det här ? Helt vansinnigt ogenomförbart företag...sån som jag är. Men klarat det har jag gjort..tufft är det..och inte verkar det som om det finns ett slut på jävligheterna, men so what, thats life...man ska alltid jämföra. finns många som har det ännu jävligare !
Idag biter jag ihop..men jag är glad ändå. Min dotter säger att jag inte är så grå i ansiktet längre (!)...har jag varit det...grå..låter hemskt. Tänk om vi kunde få våra nära o kära att säga sanningen oftare. Men å andra sidan är det i första hand Vi själva som gör valet att INTE RÖKA !
Gonatt mina vänner i kampen !

7 dagar utan cigg!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra.

Hej idag är jag glad! Min syresättning har gått upp så det ligger på 97. När jag kom in så hade jag bara 75. En person som är fullt frisk ska ligga på 90-100. Så jag har blivit mycket bättre! Någon Kol var det inte jag hade! Det fick jag reda på igår! Då blev jag glad! Jag har Nicotin plåster nu. Läkaren ville att jag skulle ha det ett tag. 21/24 heter den! Den ska jag ta ett tag till. Men jag hoppas att det finns fler som tänker som jag har tänkt nu sen jag var så dålig! Inte en cigg i min mun. För jag tänker inte bli så dålig en gång till! Kram till er alla som kämpar med att sluta röka! LS

en dag från 2 månader..

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Är inte glad.Trots all den tid jag klarat. Det verkar som om min kratft att bibehålla mitt rökfria
tillstånd, börjat sina. En aning manisk, vandrat som en zoombie på stan idag. Då o då stannat upp..tagit djupa andetag och talat till mig själv....Du Ska Inte Röka, du vill inte, du väljer själv. haft det så här ett par dagar nu...nu borde det väl ha mattas av ? Rosenrot, som skulle hålla mitt humör på topp :), verkar ha tappat sin verkan. Eller så har jag blivit krassare och låte mig inte luras av placebo längre.

Inser ju, klok som jag är ibland, att den här fasen är tillfällig (är den ?)..allt blir bara bättre. Sen kan det kanske vara svårt ibland att se om humöret är kopplat till ciggabstinens..eller som sagt..livessituationen just nu.
Gnällt av mig lite. Det gör gott. Och jag har ingen cigg hemma..och jag kommer inte att gå ut o skaffa...och imorgon är en annan dag. Så idag, ikväll passar jag på att dra täcket över mig.Nu får det vara nog kämpat för ett tag..jag är en smula trött på det. Ska passa på att deppa ner mig ikväll så det räcker för ett par veckor. Drar ner persiennerna o surar. Lämnar fönstret lite på glänt.....hör jag en sjungande Koltrast, lovar jag er alla att min självömkan får ett slut.

En bättre dag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Lite bättre idag. Jag jobbar inte, alltså ökar inte stressen. Och jag har fått sova, somnade redan på eftermiddagen igår och sov i stort sett hela natten. Och nu är det bättre, lugnare och mer harmoniskt. Inte perfekt, långt därifrån. Men bättre. Mer överkomligt.

Dagens frustration är att jag inte vet vart saker finns. Jag är helt övertygad om att jag har extra tapetrullar någonstans, som fanns i lägenheten när jag flyttade in och som jag tänkt använda att laga lite med. De är någonstans men var är en stor fråga...

Tiden går...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ojoj en o en halv månad sen jag skrev här.... blir längre o längre mellan inläggen, en massa nya sluta rökare ser jag på sidan och det är väl så det ska va antar jag. Känner inte samma behov av stöttning längre klarar av att stå på " egna ben" nu... Men tipsen och stöttningen man får här har varit ovärdelig särskilt från dej LAUREEN ! tack för all stöttning.... Känner mej inte helt fri från nikotinet än men getting there, har iaf inte halkat dit nån mer gång och har tom druckit alkohol ett par gånger utan att bli sugen.... Men suget finns fortfarande där men botas snabbt med ett stimorol nu :) Känns ju ganska inte så farligt ändå.... Lycka till så mycket alla nya och gamla också såklart.

God morgon!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Strålande dag!

Känner mig härlig, duktig, underbar. Orden ur munnen flyter vackrare.
Suger i mig beröm från de mina och svarar med sköna gliringar.
Talet, det sociala, är som en vers med en takt.
Som Göteborg en smula.

Risk för att bli tyken idag; skall försöka hålla mig ifrån det.
Behålla glöden, inte slänga på tändvätska.
Inte elda upp det som är bra.

Minns ni när man var liten, satte upp handen och skrek SPEGEL?
Det är så det skall talas - språket.
Som en piska med glädje.

dag 3

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Godförmiddag alla kämpar. vilken underbar dag det är i dag.. vaknade relativt tidigt satte på kaffe o gjorde i ordning frukost till mig och min man.är så glad att jag har aptit på morgonen nu det hade jag inte när jag rökte...denna gång känner jag i hela kroppen att det kommer gå vägen för mig. träffade tom en vännina i går o hon rökte jaja det får hon väl göra men jag kände inte att jag ville ha en cigg. nu har kanske hjärnan fattat efter dom gånger man trillat dit att man kan inte ens prova ett bloss..känner mig så glad o lycklig som om jag redan vore på typ 4 veckor fast det bara är tredje dagen känner i heeeela kroppen att denna gång så...ha en underbar lördag i det fina vädret alla kämpar.....kramen

Hur har ni brytit ovanor?

Hej!
Hur har ni fixat "morgonkaffe och cigg"? Det är ju den svåraste biten kanske, eller?

Läser om en del som tar medicin, vad är det för medicin? Receptfritt? Pris?Hur fungerar den?

rökfri i 10 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu är det dag 11 utan cigaretter, det går bättre och bättre, men på morgonen efter kaffet är det väldigt jobbigt utan cigaretter.
Det är tur att jag kan gå in här på bloggen och läsa om er alla som slutar röka,då får jag kraft att ta nya tag, för det är självklart att jag ska klara att sluta röka denna gången.
Jag vill ju visa både mina barn och min man att jag kan klara av att sluta med giftpinnarna.
Till er alla här på bloggen ge inte upp tillsammans ska vi klara att sluta röka.

en stor kram till er alla

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se