Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

januari 2009

Då har 1 helt år gått...

Humör nu: Mycket bra.

och 10 dagar, inte illa!
Nu har man verkligen gått in i ickerökarnas gemenskap, man ÄR ickerökare nu, så skönt. Inte så ofta man får röksug nu för tiden, men det händer. Lycka till alla ni andra som slutade här ungefär samtidigt som vi för 1 år sen (min sambo och jag) och förstås till er som inte har kommit lika långt än! Ni fixar det!
Kram chili_62

tomt

Igår rökte jag inte.

det va inte direkt aktivitet på detta ställe inte. jag har inte så mkt att bidra med heller. klockan är snart ett och jag har varit vaken i en knapp timme.. Har legat och småsneglat på klockan och pressat ihop ögonen igen.. Allmänt j*kla utmattad. Hade en trevlig kväll hos micke igår. bakade en blåbärspaj och tog med. Såg lets dance och hjälp... Sen var vi hemma vid ett tiden inatt.

Fredaf

Igår rökte jag inte.

Så var det fredag igen och har då varit rökfri i 1 månad, 2 veckor och 12 timmar. Nu förtiden så rullar det på lättare. Ska inte säga för mycket.. det hoppar väl upp ett spöke så småningom igen, men är väääääldigt glad att det inte vart jobbigt på länge. Tänker på rökning flera ggr om dagen och kämpar ju varje dag, men det är inte besvärligt eller svårt.
Har så mycket annat att ta itu med oh tänka på. Men det här som FC sa att ena foten framför den andra gäller livet i övrigt också. När någon man bryr sig om går bort börjar man automatiskt tänka på livet. Vilket jag gör mycket nu. Jag tror det går över och man faller in i sin gamla vana så småningom, men i sånna här lägen ska man stanna upp och se sig omkring. Varför stressar jag på mitt liv? Varför längtar man alltid till framtiden? När den väl kommer längtar man ju fortfarande till framtiden.. Varför inte leva den dagen som är just nu?
Inatt har jag drömt mycket om döden. Har letat efter alla möjliga människor, sprungit omkring och försökt säga farväl till alla. Ingen hade tid och dom var så svåra at hitta. Och ingen var på samma ställe.. Helt kaotiskt var det. Känns helt olustigt.
Vi hörs senare

Ytterligare en besvärlig dag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag måste fått någon form av smekmånad första veckan för denna fortsätter på ett väldigt knackigt sätt. Asjobbigt är det. Igår insåg jag att jag själv orsakat en del av bekymren när jag imorse identifierade ett litet blått piller kvar under "WED" i dosetten, Efter 19 var det nog inte så konstigt att oron ökade. Men veckan är ändå knackigare än den första. Men det går. Ena benet framför det andra. Jag antar att det inte finns några genvägar när man gör ickerökare av en rökare. Det är jobbigt. Det tar tid. Men imorgon kväll har jag faktiskt fått 2W på mätaren. Och det 'är ett stort första steg. Ett i taget. Inte femton åt gången. Men just nu är stegen tunga och trötta.

inte hänga läpp

Igår rökte jag inte.

Sorgen för tina kom igår och har hängt med mig sen dess. Allt släppte när jag skulle boka min resa hem för begravning. Tänker på henne och hon är nog mer verklig nu än någonsin. Jag låtsas att hon ser mig och det gör mig glad.
Jag tänker va ledsen när jag är ledsen och vara glad när jag är glad. Finns inget rätt och fel. Det är tunga tider nu på många sätt och vis, men jag tänker inte deppa ihop för det. Det är färdigdeppat i mina dagar. Inget hjälper av att se mörkt och negativt. Som sagt.. tänker vara ledsen när jag behöver och vill, men inte så det blir ohälsosamt. Alla har vi våra problem och motgångar och så kommer det att förbli. Utan att låta negativ så tänker jag bara lära mig att leva med motgångar, lära mig att vara lycklig trotts att oddsen är emot mig. Jag är lycklig. Har bara haft några tråkiga stunder, men jag är lycklig och det tänker jag fortsätta att va. Jag lever hellre ett lyckligt liv med motgångar, än ett olyckligt liv med framgångar. Har du inte motgångar vet du inte vad framgångar innebär.

Så nog om detta babbel. Igår tog jag livet av det cigarettpaket jag har haft i lådan sen jag slutade. Tanken att röka var alldeles för frestande när sorgen slog till, och jag tror faktiskt att jag skulle rökt igår om det inte var för att jag i stridens hetta sprang till ciggen och kastade ner hela bunten i ett glas vatten. Sen stod jag o glodde på glaset och fattade inte vad jag gjort. Självförsvar kanske? Idag bryr jag mig inte. Dom e borta... Ligger inte i lådan längre.. So what? Ett steg i rätt riktning att ha den inställning. Jag skulle tidigare inte kunna tänka mig att göra mig av med dom... Dom ska va där helt enkelt. Men jag är redo att att gå ut och tömma mina askkoppar, slänga mina tändare och städa bort allt som har med rökare att göra. Kaxigt det låter.. Men det är så jag känner just nu.

Ett år sen nu

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ett år har gått nu sen jag slutade att röka.
Och det är det bästa som har hänt mig på bra länge,Och inget återfall eller sug.
Så till er alla som kämpar med att sluta röka....KÄMPA PÅ !
För att lyckas med att sluta röka är att ändra om sina rutiner,Hitta på nått att göra..aktivera dig med nått..Det har hjälpt mig i alla fall..Ha en bra och rökfri dag alla

*butter putter*

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Den här dagen bara fortsätter på samma sätt. Det verkar som mitt käcka uttyck om att det blir bättre nästa vecka ska vara lite mer korrekt än jag vill. Lite lättnad kan jag väl få idag också? Lite lite... Jag är inte döende, det är inte über-jävligt någon enda stund. Men det är ett molande timma ut och timma in, och det har stärkts lite vartefter istället för att minska. Jag fixar vågorna bättre än det dova underligande suget. Nåja, det hade kunnat vara värre. Och oändligt mycket bättre. Jag är innerligt tacksam att den här dagen snart är slut. 1 vecka 4 dygn och 24 minuter. Det är en bra början oavsett det sämre måendet.

24 Dagar gjorda !

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Dagarna går...ibland är dom bara för jävliga ! En sådan dag idag. Men för övrigt har det gått över förväntan.
Visst tänker man på ciggen..men har bestämt mig att det inte ska bli nån !
Borde ju inte ha nåt sug att tala om eftersom jag har mina plåster. Men alllt sitter väl i huvudet...idag var nog den värsta dagen. ! Såå nära att falla.. Har svårt att sova ...och mycket på jobbet...klart att man vill ha sin "tröst" då. När blir man fri från dessa "anfall" ?

Ska härda ut den här perioden...Röka Ska jag Inte !
Kämpa på alla !

Jag klarar det.....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu har det gått mer än två månader sedan jag slutat röka. Helt otroligt så fort tiden går. Jag har haft mina perioder av tvivel, då jag inte trott jag skulle klara det, till och med stunder då jag funderat på att helt enkelt bara fortsätta röka men jag har inte gett efter. Nu har det gått lite drygt 60 dagar sedan jag rökte min sista cigarett och jag är så stolt över mig själv.

En av de stora orsakerna till att jag haft kraft att stå emot alla frestelser, dåliga humörattacker och rökbegär är allt stöd jag fått från er andra. Vi sitter många i samma båt men alla har bara inte funnit just sin åra ännu. Ni som inte hittat den ännu....ge inte upp, det finns en för er också. Tillsammans ror vi oss lite närmare ett tobaksfritt liv.

Tack alla ni som stöttat mig och lycka till alla ni som fortfarande håller på.

Lite bakslag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ja, jag antar att det var nödvändigt till slut att röksuget skulle smyga sig på mig. Flera gånger idag har jag "bitit i luften" av plötsliga röksug och huvudet dunkar lite dovt om brist på nikotin. Irriterande. Men inte farligt, det vet jag ju. Ingen har dött av röksug - det bara känns överhängande. Har varit rökfri 11 dygn och går mot det 12e avklarade ikväll. Och jag vet ju att det bara är att hänga i. Så går det över det också. Om någon vecka känns det säkert lite bättre.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se