Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

december 2008

Nyår

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Några timmar kvar på dett år.. I morgon kan jag börja säga att jag slutade röka 2008 nångång utan att ljuga.. Samtidigt som det låter som det var länge sen.
I måndags var det två veckor sen jag slutade.. Vet inte vad det är för veckodag idag, men jag har inte rökt på två veckor och nån/några dagar. Jag är förvånad över att jag inte har bättre koll på dagarna, men
att sluta röka var rätt o slätt ingen big deal. Finns viktigare saker att tänka på verkar det som.. Eller så har jag bara dålig koll.
Jag o min man har avnjutit en underbar middag och ska nu ligga o jäsa framför tv tills klockan blir tolv. Då ska jag springa ut i stallet och skrika och hoppa jämnfota.. Nej, jag ska stå o lugna ner mina skärrade hästar. Tog in dom för en timme sedan och jag fick verkligen locka o lirka för att dom skulle fplja med mig. Har satt upp en radio därinne så mina stackars pållar får lyssna på p1 eller p2 hela kvällen nu.
Satt å pratade med lotta medans jag stod i fönstret o tittade på hästarna. Plötsligt fick dom en väldans fart och sprang som galningar. Jag kastade mig ut och då får jag syn på grannen står och skjuter raketer i riktning mot min hage... JÄVLA IDIOT! Han måste själv har kommit på vad han höll på med för han försvann in i huset direkt
Det ska bli grymt skönt att vakna i morgon och påbörja ett nytt år, och ett rökfritt år. Är väldigt stolt över mig själv och över lotta.
Gott nytt år alla..

Snart nytt år..

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Så är då sista dagen av 2008 (äntligen) här. Tänker tillbaka på året som gått och kommer fram till att jag har nog aldrig varit så sjuk som i år. Men så var det ju en av anledningarna till att jag äntligen slutade röka med..

Eller äntligen.., med facit i hand hade jag hellre fortsatt röka resten av livet än att må såhär. Exixtensiella tankar har jag dagligen men i olika styrka. Vissa dagar bara funderingar över livet och andra suicida önskningar. Som tur är har jag väl någon sinnesnärvaro mitt i allt för jag inser att jag inte alls vill dö egentligen, det är bara tillfälligt..

Och jag lyckades inte ens börja röka igen när jag försökte, men det hade nog inte hjälpt det heller. Bara mina receptorer som försöker lura i mej det tror jag. För depressionen är här och så lätt kan man inte "spola tillbaka tiden". Bara att fortsätta ta en dag i taget och när det känns övermäktigt får jag ta en minut i taget istället.

Usch vad jag låter som en drama-queen. Nu är det frammåt som gäller.
Nytt år, nya möjlligheter! Välkommen 2009!

Glöm inte att ni är fantastiska!
//Jessica

Sista dagen på 2008

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Då var det sista dagen på år 2008 och jag måste säga att jag haft ett ganska kämpigt år!!
Nu ser jag fram emot 2009 och hoppas att det blir ett bättre år utan så många motgångar som jag haft 2008.
Jag vet att 2009 kommer att vara ett rökfritt år....jag hoppas att 2009 är det året jag blir gravid......jag vet att jag kommer att bli "moster" till en liten fölis i mars och det ser jag verkligen fram emot.
Jag vet att mitt jobb kommer att flytta till orten där jag bor och att jag slipper att köra 11 mil om dagen!!!
När man ser på allt det så vet jag att 2009 kommer att bli bättre =)))

Rökningen nu då??
Igår kväll kände jag mig som en missbrukare som slutat knarka.....pratade med Jenny och hon kände likadant. Under tiden vi pratade med varandra bytte vi väl samtalsämne var trettionde sekund vi pratade hemskt fort och skrattade nervöst åt allt!!! Jag sprang upp och ner för trappen kanske trettio gånger och var runt i hela huset och pillade på allt......jag gjorde eld i kaminen gick där ifrån och kom på efter 20 minuter att jag gjort eld......det brann inte längre jag fick göra om det hehehehe.
Märkligt hur man kan få såna där nervsammanbrott....hade någon utomstående sett oss hade dem ju trott att vi knarkat i 40 år och slutat på dagen!!
Vilket gift vi har tryckt i oss egentligen...även fast jag inte känner mig röksugen så tycker min kropp att det är något som fattas och beter sig helt psycho!!!
Och svettningarna ska vi ju inte prata om.......vad är det om egentligen...??

Jaja så länge vi inte tar ett bloss så får det gå.......det är bara att bryta ihop och komma igen!!!

PÖSSAR OCH KRAMAR OCH ETT VÄLDANS GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOP!!!

Det flyter på bra=)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Min räddning när det blir jobbigt= KAFFE!

Men vilket flyt jag har. Visst har jag tappat minnet, drömmer mardrömmar och sover dåligt, sååååå chokladberoende, koncentrationssvårigheter osv men jag trodde det skulle vara såååå mycket svårare. Jag va helt enkelt redo att klara det här. Och det kommer jag fortsätta med! Lycka till alla andra! Ni är så duktiga som kämpar på. hur långt ni än kommit. har ni bara gått ner från 20 till 19 cigarretter per dag så är det framsteg! Tro inte att man e någon robot som bara kan ställas in på "ickerökare" Det får ta sin tid det tar. Målet e juh att vara utan giftpinnarna. Inte hur snabbt man klarar dit.

Gott nytt år på er alla!!! Massa kramar Karin

hur?

Hur noll ställer jag räknaren?

hå hå ja ja

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Tack alla underbara fantastiska exeptionella medmänniskor för ert stöd! Plupp är uppe har ätit och varit ute på promenad. Pratade i 45 minuter med sluta röka linjen igår , och dom är ju bara för bra! Äter numera sömntablett varje kväll, ska skärpa mig med maten ( inte kul!) och gå ut och gå. Har sagt till min granne att jag ska vallas varje dag de närmsta veckorna från och med nu, och sedan ska jag försöka mig på att lära mig att äta ordentligt. Allt går mycket långsamt och jag vet ännu inte om det går framåt, vi får se efter helgdagarna.

Jag vill i alla fall passa på att önska er alla ett Gott Nytt år! och återigen tack!

är så sugen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har vart så sanslöst sugen på någonting i över ett dygn nu. Har stoppat i mig godis, frukt, kakor, mat, läsk... Hittade en burk med mango igår som jag började trycka i mig.. Fy fan va äckligt!!! I morse satt jag här o fantiserade om att jag var i affären. Gick igenom hylla för hylla i huvudet å letade efter vad jag ville ha. Det e ju cigg! Tanken har verkligen inte slått mig... Tänker inte på cigaretter alls, men det måste vara det jag är sugen på innerst inne..
Skönt iaf att jag inte har problem med det. Men jag ska fortsätta leta efter nåt som kan stilla mitt sug.
Snö och kallt är det här. Mina hästar stapplar omkring i hagen här ute och jag tycker så synd om dom. Dom har inte fått gått "normalt" i hagen på flera dagar.
Ville egentligen ta ut Flicka på en tur i skogen idag, men jag vågar inte. Det smäller överallt. Folk som provar sina nyinköpta raketer å smällare. Intressant sätt att slösa bort pengar på. Se på lite färger på himmlen och hålla för öronen. Å dagen efter kan man läsa om folk som blivit av med fingrar och fått stryk på nån gata.
Nyår e ju en underbar högtid.

Bittert värre, men jag tycker inte om nyårsafton. Jag ser däremot fram emot det nya året. 2009 kommer bli ett rökfritt år. 2009 fick jag mitt första föl som jag ska uppfostra och forma till min perfekta häst, och 2009 är året jag ska bli gravid och vinna en jäkla massa pengar på Lotto. Om bara hälften av detta blir verklighet så är jag världens lyckligaste, men jag gapar gärna efter mycket.

Två veckor igår!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja då har det gått 2 veckor...är det inte ofattbart så säg!!
Inget röksug för fem öre.....tänk att jag kan inte minnas att det någonsin varit så här lätt att sluta röka och jag har provat 511 gånger förut....jag antar att jag inte varit så motiverad då som jag är nu!
Pratade med Jenny igår det var trevligt =) förutom att min förbannade sambo inte kan vara tyst när jag pratar i telefon....jag kunde verkligen inte koncentrera mig på vad jag sa och vad jag tänkte.
Men som sagt som jag skrivit i tidigare blogg kanske det bästa är om dem kunde åka till månen i si så där ett halvår eller två....så man slapp höra på det.
Ibland undrar jag om han alltid varit så dryg och utan respekt för mig, men att jag bara inte sett det för jag har levt i min lilla bubbla jag och min lilla cigarett!!
Är det så ligger han pyrt till ;o)
Ha ha ha ha säger en som ska gifta sig med denna där den 1 augusti......hehehehehe

Äh tror att mitt humör kanske inte riktigt är som det ska....sen om det beror på cigaretterna eller nåt annat kan jag inte säga....men huvudsaken är ändå att jag inte rökt eller har känt nåt stort sug efter det heller.

Jaja jag får väl jobba medans jag ändå är på jobbet ;o)

Kramar

Jenny du och jag = BÄST!!!!!

Nu börjar jag om!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har suttit och skrivit ett inlägg på denna sida och när jag skall spara det råkar jag trycka på fel tangent och vips var allt borta. Varför kan det inte stå kvar tills dess att jag har godkänt det?
Nu är snart 2008 till ända och jag är rökfri sedan 2 månader för utom ett bakslag för någon helg sedan. Jag kan knappast tro att det är sant. Känner inte av frånvaron av cig. jag som varit en storrökare av mått. Var hemma hos mina föräldrar strax före jul och jag har varit där ett par gånger sedan jag slutade då plötsligt min mor säger, -jag har inte tänkt på det innan, men har Du slutat att röka? Ja, säger jag med lite dröjande ton, jag skall försöka i.a.f. Då drämmer min far in med - det klarar Du aldrig så det är inte ens lönt Du försöker. Sådant blir man uppmuntrad av. Det hör till saken att De har varit storrökare båda två.
LAUREEN var har Du tagit vägen, jag saknar Dina underfundiga kommentarer och lite småprat. Vad har hänt?
Skall gå och lägga mig tidigt idag, för jag kan ju inte missa tandl. imorgon också.

Många kramar till Er alla.
Frida
P.S Plupp om Du läser här på bloggen, snälla hör av Dig så vi alla vet att Du mår någerlunda bättre. D.S

Nu igen....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag vet just nu inte om jag ska skratta eller gråta! Mötte han som städar här i husen när jag kom hem precis och vi har alltid småpratat lite och nu var inget undantag. Han frågade hur det var och jag sa att jag är genomförkyld så jag skulle pallra mig hem och sova, då frågade han om det inte var dags att sluta röka och jag sa med stolt röst att "På onsdag har jag varit rökfri i 3 månader". Då tittar människan på mig och säger "Jaha, ja du har ju gått upp lite. Kanske ca 3 kilo eller nått sånt" Jag försökte lite fint att avbryta hans svada med att säga att man inte ska diskutera en kvinnas vikt och speciellt inte framför henne men den vinken verkade gå helt förbi och han fortsatte. Till slut fick jag säga till honom rakt ut att "DU, jag vill faktiskt inte höra vad du har att säga om min vikt"

Det är andra gången det här händer mig nu och jag fattar inte varför vissa tror att det är heeeelt ok att ta upp ett ämne som faktiskt är ganska känsligt för många??? Fattar dom inte att det är kränkande??? Speciellt nu runt jul när det har varit mycket mat och godis.

Att jag sedan länge har problem med mitt förhållande till just mat kan ju inte dom veta men vanligt, hederligt hyfs borde dom ha! Jag fajtar min matdemon dagligen och det var en av de saker jag visste skulle bli jobbigt när jag slutade, för jag har använt ciggaretter för att mota bort ångesten efter att jag har ätit och nu varken kan eller vill jag röka. Demonen sitter där och viskar att jag kommer bli såååå tjock och jag slår tillbaka med de medel jag har lärt mig men när jag får sådanna kommentarer är det jäkligt svårt att hålla demonen stången.

Tills nästa gång!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se