november 2008

1:a advent

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Så har man klarat en dag till. Men idag har jag varit ruskigt röksugen i perioder och inte världens trevligaste människa. Min stackars mamma som ringt några gånger idag för att prata har jag snäst av och varit riktigt otrevlig mot. Vet inte om det handlar om att hon vet hur detta är och ska därför bara ta emot och förstå när jag blir sån eller om det hade kommit oavsett till någon annan och då troligtvis familjen Har i alla fall ringt henne nu ikväll och bett om ursäkt!

Får mellan varven en lust att vara riktigt otrevllig och skälla på folk eller kasta sönder saker. Tycker inte alls om den sidan hos mej själv. Tur att jag för det mesta kan behärska mej i alla fall..

Har fått färdigt alla gardiner och ljus i fönstrena till slut. Baka lussebullar med barnen som jag planerat har jag inte hunnit/orkat med. Men det är nästan två veckor till lucia så vi ska nog hinna med det med. Och i värsta fall finns det faktiskt bagerier som bakar det varje dag! Får inse att jag är en lika bra människa även om jag köper vissa saker färdigt!

Kom ihåg allihopa att ni är fantastiska!

Det går ju bra det här

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Är fortfarande förvånad över att det går så pass bra. Ibland känner jag att nu skulle det sitta fint med en cigg, men det går lika bra med ett tuggummi och en rask promenad sen är det värsta över. Jag tycker att det är värst på morgonen, men sen när dagen har kommit igång så går det.

Down...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!
Vill åter igen tacka för stödet jag får ifrån er! Blir så glad!

Idag är min 5:e rökfria dag, och stolt är jag!
Dock har jag haft en urkass helg, jag har gråtit en jävla massa och känt mig gör ensam!
Vet inte om det har med rökfriheten att göra så mycket, har hänt en del andra saker i mitt liv nu, som gör att man mår piss, men gäller att kämpa på! Både med livet och med rökfrihet. Vill ju leva och även vara rökfri, så finns inget annat alternativ än att kämpa ju!

Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt, är allmänt down och vill bara dra täcket över mig...

Men jag hoppas ni haft en bra helg och har kämpat på! :)

41 dagar utan att röka"""

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag rökte 30 år av mitt liv 41 dagar är ingenting i jämförlse med alla dessa år som jag rökte men jag känner mig stark.
Det finns visa dumma stunder som jag saknar en cigg men jag vill inte bli lurad en gång till jag vill bli rökfri för alltid.

Väldigt trött....!

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Har rökt i 10 år tills jag bestämde mig att nu banne mig lägger jag av o det gjorde jag med hjälpmedel (inhalatorn) dom första dagarna men sen inget. Har snart varit rökfri i fyra månader och det har faktiskt gått jätte bra vad gäller rökningen, men det andra då som tex hur kommer min kropp reagera på dessa år med nikotin o skit i kroppen o nu inget alls. Jo då det kan jag berätta ökat i vikt nästan 10kg ja vet det kan inte vara möjligt jo då det är det fråga mig inte hur. Nog att jag ätit lite extra sötsaker men inte så mycket men jag är svullen som ett hus har en mage som ser ut som jag vore gravid, orkar att gå men benen vill inte jag får som kramp eller hur jag ska säga, i mina armar också. Är det någon annan som varit med om liknande.?
Är trolgtvis väldigt vätskefylld det känns.
Men detta är ju bara det som har hänt på sista tiden, innan det mag problem, huvudvärk, utslag på kroppen ja allt man kan få.
Och nu så trött så jäkla trött..
Inte en tanke på att ta en cigg men ibland undrar man om det är värt allt detta.
I slutänden är det nog det men man ska ju må bra fram tills dess slutet alltså om ni förstår hur jag menar, man lever bara en gång mottot..
Lycka till allihop som försöker jag är nod ett skräck exempel för er som nyligen slutat men det är INTE en dans på rosor att sluta röka.....Men det går trots allt så skulle det inte falla mig in o ta en cigg....
Många kramar

Ett genomslag

Igår rökte jag 2 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

I går råkade jag ut för ett bakslag.Jag rökte 2 st cig! varför vet jag inte,jag hade ingen tanke på att köpa cig när jag gick till affären.Så plötsligt hade jag en 10 styckens ask i näven,och jag och alla goda föresatser var bortblåsta.Jag rökte 2 st,så slängde jag resten.Noggrant söndersmulade.Så den här veckan blev ingen toppvecka,hoppas nästa vecka går bättre.

Hmmm...känner mig nästan lite glad?!?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej, idag känner jag mig nästan glad, jag trodde aldrig att jag skulle bli glad igen utan de där läskiga giftpinnarna! Men jag känner faktiskt en gnutta glädje idag, WOW! Hoppas alla ni andra är glada där ute, VI ÄR JU PÅ VÄG ATT BLI BEFRIADE!!!!!!! Glad första advent allihop!

trötter

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Skumt

Ibland kan jag gå en heldag utan att vara röksugen. Tex idag.. ändå fuskade jag igår.. Om man nu säger att det rent fysiskt/kemiskt i huvudet är som att starta om från noll när man tar en cigg så borde jag ju vara röksugen?

Eller kan det sjukt nog vara så att röksuget för min del till större delen är psykiskt betingat. För då borde det ju spela liten roll att jag fuskade i går bara jag inte kommer på att jag "borde" vara röksugen...

Ngn med koll som har lust att sprida ljus över detta?

Å finns det fler som har den här känslan oxå?

//P

Tack!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Måste bara skriva några rader till innan jag sätter mig i soffan och umgås med familjen..

Jag är så oerhört glad att jag hittade den här sidan i samma veva som jag slutade röka och satt här hemma i min ensamhet och tyckte mest synd om mej själv i hela vida världen..!

Alla fantastiska peppningar och delande av tankar och känslor gör i alla fall att jag tycker att det känns lite lättare.

VI ÄR FANTASTISKA!!!!

3 dagar har gått...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej, Fimpade den 20 nov. trodde jag haha... det höll i 3 dagar. Jag har en fågel hemma som tjattra och skrek hela tiden, istället för att vrida nacken av den (stackarn) så gick jag ut och köpte cigg. paketet räckte i 3 dagar, för jag måste röka upp det jag har hemma kan ej spara. Sen tog jag nya tag och har inte rökt sen dess, det går mycket bättre än jag hade hoppats på, försöker att tänka positivt. Hoppas jag klarar det. Mina käkar har blivit vältränade jag tuggar och tuggar...

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se