Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

oktober 2008

kan någon säga mej varför ?

Igår rökte jag 7 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

7 cigg på jobbet så klart !

hej allihopa :) !
kan någon säga vad det är för fel på mej !? jag blir så arg på mej själv! jag är inte röksugen jag använder plåster och tugga nikotintuggumin jag är inte längre sugen på ciggaretter ! jag behöver alltså inte röka ! och det gör jag inte heller, när jag är hemma! men på jobbet där röker jag FAST jag inte ens är röksugen det handlar inte om att jag blir lämnad själv inne när "alla" andra går ut och röker, för jag kan följa men endå eller vara kvar inne med ickerökarna i värmen ! efter jag har rökt så mår jag dåligt ,jag blir trött och det börjar genast rosla i halsen hah jag vet ju att det blir så endå ska jag sitta där i kylan å suga i mej giftet !alltså det kan dröja flera dagar utan att röka ! men när jag jobbar röker jag endå. VARFÖR ? VARFÖR ! //

Helg!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tre veckor som rökfri och nikotinfri. Det känns så skönt,Röksuget kommer mer och mer sällan och går över fortare och det känns bra.Sover bättre nu också eft att ha haft stora problem med sömnen i några veckor.
Toppen det också.
Kram till alla som kämpar!!

Drömmar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Drömde att jag rökte inatt. Det var ingen kul dröm. Har drömt det vid flera tillfällen. Men jag röker ju inte i vilket fall som helst.

Äntligen fredag:-)

Igår rökte jag inte och snusade 5 prillor.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Igår var det en bra dag utan ngt röksug överhuvudtaget. Jobbade hela dagen och hade på förmiddagen folk som vet jag försöker sluta. Så jag kände mig säker o stark att ta mig genom dagen. Nu efter kaffet så kände jag sug...men ingen fara alls med det heller. Har inget rökbart hemma och suget gick över på en minut:-) Ha det bra alla och ha en härlig helg. Kramiz

1 månad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tiden går så fort, men ändå så långsamt om ni förstår vad jag menar? :)
Hade mitt sista möte med sluta röka coachen igår och det känns bra att få prova vingarna själv, om det krisar så vet jag att ni finns här och det känns som ett större stöd än en sluta coach. :)

Jag tipsade förövrigt henne om den här sidan, att den är jättebra och hör och häpna....hon hade aldrig hört talas om den? Har inte den här sidan funnits i några år iallafall?

Tack så mycket alla ni som peppat mig fram tills denna dag. Nu kör vi stenhårt mot 2 månader!! :)

Tills nästa gång.
Må Gott! :)

Laureen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Vill bara tacka för alla peppande ord! Det värmer ( och tack till er andra med:)) Som svar på din fråga så blev det inget speciellt firande faktiskt.... känner mej inte fri än så väntar med att fira tills dess, är belöning nog att inte röka eller snusa men blir nog nåt roligt senare ... har inte bestämt mej än men pengar sparar man ju nu iaf:)
Idag kom nog 3veckors krisen asjobbig dag bläää men ytterligare en dag aklarad och bort från nikotinet!!! Ha en trevlig kväll alla !

14 dagars rökfrihet

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Två veckor. HURRA! Tack för alla peppande kommentarer. Visst kommer röksuget då och då men jag tar en dag i sänder. Tycker att jag luktar gott och har fått en friskare färg i ansiktet. Fortsätter dock med de starkaste plåstren två veckor till - är inte riktigt redo att trappa ner ännu. Några av er har skrivit om att ni drömt om att ni har rökt. Stämmer också in på mig. Vaknade med ett ryck och tänkte - nej - varför gjorde jag det? Blev glad när jag kom till sans och insåg att det bara var en dröm. Annars är min sömn drömrik. Drömmer intensiva drömmar som jag kommer ihåg när jag vaknar. Kanske det tillhör tillfrisknandet - vad vet jag.
Vill än en gång tacka för alla uppmuntrande kommentarer och det stöd som finns på denna logg. Det har mkt stor betydelse för mig. Ser också att det kommit många nya på loggen. Säger till er - lycka till! Vi ska tillsammans fixa det här.
Kram till er!
/Gurkan

rökdrömmar?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej Alla och till Laureen. Tack för din kommentar i mitt inlägg. Vilken bra liknelse med den stora kärleken, och jovisst, den sorgen har man ju varit med om. Ja det är väl som du säger att det dröjer ett tag innan det går så pass lång tid då man inte tänkt på ciggaretter eller rökning. Jag läste ngnstanns att det efter 2-3 veckor skulle vara så att det kunde gå ett väldigt långt tag utan att mant änkte på detta. Och jo visst går jag inte ständigt och tänker på cigg efter 5 veckor (imorgon) men det är ju fortfarande så att tankarna dyker upp ofrivilligt ganska ofta. Men jag längtar till att det ska ha gått lång tid.

Har ni som jag haft drömmen? Drömmen där man helst plötsligt har tänt en cigg och då plötsligt inser att man har glömt att man hade slutat och då känner man sig extremt misslyckad för att man föll dit. och det känns så dumt att det är av anledningen att man GLÖMT att man slutat. Har drömt den några ggr men som tur är var det ett tag sen nu. samtidigt är det kanske lite skönt att drömma så, för när jag vaknar blir jag ju så glad över att jag faktsikt inte hade trillat dit igen. En kompis till mig sa att den drömmen är ett tecken på att man är på god väg, att det är det undermedvetna som försöker kämpa tillbaka och att det är ett bra tecken.

Idag känner det bra, mkt skönt!

Skönt att ha hittat hit!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Det känns så skönt att ha hittat hit,till er övriga som är i samma situation. Mår bra när jag tänker på att jag inte röker mer,det känns så skönt. Nu har man några lediga dagar att ta igen sig på.Har även dragit på mig en lättare förkylning som jag ska försöka kurera.
Kram alla kämpar

Jag blir så glad

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag blir så glad över alla andra som finns här och kul att läsa hur det går för er. Har tidigare inte direkt tänkt på hur många rökare det finns. När man går på stan så är det hur många som helst som röker och framför allt många unga tjejer. Har nästan lust att gå fram och säga till folk att sluta men det gör jag inte då det inte är min sak. Själv tänker jag aldrig mer bli en rökare igen. Jag har viljat sluta i så många år och detta kommer jag aldrig att ge upp min frihet att välja att inte röka. Vill inte heller skänka bort pengarna till alla dessa företag som lever på andra människors beroende. Staten betalar jag så mycket skatt till innan så ALDRIG MER ATT JAG TÄNKER VARA EN RÖKARE. Jag menar allvar med detta.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se