augusti 2008

Sommarens sista dag & min 16:e rökfria...

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Så går min 16: e rökfria dag mot sitt slut och allt känns bara bra, just nu. Förvånad att det känns som om tiden både rusar iväg och samtidigt står på stället och stampar - absurt. Kanske för att det känns som en eeeeevighet sedan jag rökte och för att jag önskar det var mer än bara 16 dagar sedan stopp. Ok om jag väntar till i morn och övermorgon..... äh, bättre skynda långsamt var sak har ju sin tid.
Inga fler biverkningar av Champix än tidigare rapporterat. Sömnsvårigheterna består och samtidigt kan de lika gärna vara relaterade till rökstoppet om jag tolkar logganteckningar från er andra som slutat, med eller utan hjälpmedel. Har upptäckt hur känslig näsan egentligen är och samtidigt hur man kan betrakta andra som röker utan att det bekommer en, man behöver bara tänka på hur jäkla illa det luktar om en rökare efteråt. Alltså vad jag själv stank som rökare var faktiskt en av anledningarna till att jag började fundera i andra banor.
Härom dagen, när jag kom på cykel mot centrum, så mötte jag en cyklande gråhårig dam med cigarett i handen. Hon var ganska sportigt klädd och cyklade rökande, oberörd vidare och jag åt mitt håll. E la hopp! kunde vara jag i framtiden ...... Men nu röker jag ju inte mera så näää det var inte jag om 20 år. Hade lust att vända mig om och gasta: Hörru damen! Vet du om att de e lätt att sluta röka!!! ................ ;-)
Nu kurar vi skymning och tänder ljus för sommarens sista- och höstens första dag.
Ha det gott alla ni som kämpar så tappert och duktigt. Härifrån kommer massor av pepp och en rökfri kram till er var och en. /Lucky-Lucy

allt känns trist

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla kämpar..nu tror ni säkert att jag inte haft mitt stop. men det har jag blir en vecka på tisdag.har varit förkyld med feber o allt som hör till har då inte haft ork att sitta vid datorn. men är nu på bättringsväg lite hosta kvar bara vet inte om jag kan säga att det går bra jag röker inte men tänker på cigg hela tiden det va då inte så här jobbigt förra gången jag sluta med hjälp av champix. tycker att allt är trist o tråkigt vill inte göra nåt katten får knappt den uppmärksamhet han är van vid men jag kommer kämpa på far min har ju lyckats så bra han har nu varit rökfri över 1år. efter sina 50 år med gift pinnen..kan han så kan även ni och jag.. men vi tar timme för timme dag för dag och ops så är det ett halv år lycka till mina vänner där ute och va rädda om varandra

Snart dags....

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jaha, dagen närmar sig med stormsteg... och inte kommer det att bli lätt. Det känns lite som att ändra sin personlighet, för vem blir jag sen? Varje morgon så går jag upp, sätter på kaffe, ger djuren mat och tar sen min kaffekopp och går ut och sättermig med en kopp och min cigarett... alltid alltid, så hur blir det sen? ska jag hoppa över min morgonrutin eller ska jag ta kaffet utan cigaretten... suck, otroligt att det här kan påverka en så förtvivlat mycket.

Kramar till er alla och håll modet uppe.

sista rökardagen...

Igår rökte jag 20 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

jaha, nu närmar sig det datum då jag ska upphöra med rökningen.
i början av sommaren tog jag beslutet att jag skulle sluta röka den första september. och det är alltså imorgon...
jag har sällskap av min kära syster, jag hoppas iallafall det. om hon inte har ändrat sig!!
jag har alltså rökt i trettio år, så det är verkligen jög tid att sluta med den ovanan. jag kan egentligen inte begripa varför jag började, jag var ca 18-19 år då. jag hade alltså klarat av högstadie- och gymnasieåren utan att föja med de andra till rökrutan.
sen började jag, men det måste varit så att jag började med att feströka. jag minns faktiskt inte, det är ju några år sedan.
jag vet att det kommer att bli tufft, men ska troligtvis inhandla någon sorts hjälpmedel på apoteket. plåster blir det nog.
använde dessa vid ett tidigare slutarökaförsök, för ganska många år sedan nu. det enda jag minns är att jag drömde väldigt konstiga drömmar av dem. använde plåster dygnet runt eftersom jag brukar vara röksugen direkt på morgonen
någon annan som gjort den erfarenheten av plåster?
jag har även tidigare provat nikotintuggummi, men jag spyr nästan av dem. de smakar så fruktansvärt illa!! sen tror jag inte att min känsliga mage klarar av dem.
så ni som läser detta; håll tummarna för att jag ska fixa det här nu. varken min kropp eller ekonomi klarar av ett fortsatt liv med rökningen.
nu får det faktiskt vara slut!!
jag vill inte göda dessa tobaksbolag längre.
alltså
imorgon är den första dagen av resten av mitt liv.
eller hur?
sköt om er alla

Morgonpigg???!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja, alltså inte jag, men väl Måns. Han började leka vid 7-tiden, och efter att ha varit i och ur sängen 511 gånger för att samla ihop bollar etc och försökt övertala honom om att sova en timme till så gav jag upp... så nu sitter jag här, och nu ligger han i mitt knä och gissa vad, jo just det SOVER.
I går kväll gjorde jag en ganska intressant grej, jag läste mina egna bloggar här från start. Jag kom in den 1 maj (hade då inte rökt på 2 veckor) och allra första kommentaren skrev Monica. Sen är det en berg och dalbana.... men det var ganska kul att läsa om hur man i princip varje vaken sekund tänkte på att röka eller rättare sagt att INTE röka. Nu 4 månader senare tänker jag nästan bara på rökning i samband med att jag är stolt över mig själv som inte röker längre. Det är bara en sak jag ångrar; att jag inte gjorde det tidigare.
Ska försöka ta mitt sovande lilla knyte med mig in i sängen igen nu, kan inte sova mer, men har börjat på en ny bok.. Det verkar bli en lika fin dag i dag som igår så det blir golf i eftermiddag... Kram på er alla. Laureen.

Dag 10 med Champix...

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag har ätit Champix förut men kan inte minnas att jag då hade så många biverkningar. Den här gången är det annorlunda. Det tog mej några dagar att koppla ihop mitt mående med Champix.De senaste dagarna har jag gått och väntat på att en förkylning skulle bryta ut, men den kommer aldrig. Och när jag läser bland biverkningarna finns frossa, feber, förkylningskänsla, att inte må bra-känsla med. Och det stämmer precis på mej! Snarkningar finns också med och min man har sovit rätt dåligt de sista nätterna....Sedan var det illamåendet. Men jag röker lite mindre än vanligt, inte med flit utan för att jag inte blir sugen. Så då är allt egentligen ganska bra, trots biverkningar. Och de går ju över, det vet jag. Nu ska jag strax iväg och hämta min 16-åriga dotter från en fest. Jag är inte glad för att köra mitt i natten men hellre det så jag vet att hon kommer hem. Dessutom kan man se i vilket skick hon är....
Ha en fortsatt, rökfri och solig helg!
Kram
Lena

Trött rökare utan motivation

Igår rökte jag 8 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt.

Japp så var det dags att erkänna för sig själv att man har börjat röka till 100% igen. På jobbet så går det bra att inte röka, likaså när jag har mkt att göra. Men så fort jag känner mig uttråkad, obekväm eller liknande så drar suget igång... eller vanan kanske man skulle kalla det...

Det är lika bra att erkänna för mig själv att jag helt saknar motivation till att sluta röka nu idag. Jag provar väll igen i morn men ska ärligt erkänna att jag antagligen kastar in handduken i morgonkväll igen...

En cigg å en 3,5a kommer att sitta fint nu...

/P

Ps; i morn så ska jag åka till apoteket och skaffa nikotin läkemedel... om inte annat så kan de hjälpa mig igenom mina kvällar... Tror igentligen inte på sånt jag hade tre rökfria månader utan återfall och slutade coldturky förra gången..

hårda ord när drevet går

Igår varken rökte eller snusade jag.

Vill tacka för alla vänliga orden här . Men vill klara ut en tydligen utbredd missuppfattning att jag skulle ha några som helst baktankar ang monika.. Kan upplysa dem med sjuk fantasi att jag bett min fru läsa mina inlägg innan jag publicerat dem . Det har hon gjort utan att finna något anmärknings värt. kanske beroende på att vi varit gifta snart ett helt liv och litar på varandra hon vet att jag säger vad jag menar, och menar vad jag säger. då finns inte stort utrymme för några baktankar Att monika varit särskilt intressant är att hon är jämnårig med min fru,(som fortfarande röker) vi har båda följt hennes kamp och beundrat och beundrar henne fortfarande för det . Jag skäms för att jag inte tänkte mig för när jag skickade brevet till Monika.
Men det skulle kännas välgörande om vissa andra också ,hade förmåga att be om förlåtelse. jag har så länge jag kan minnas taget ansvar för mina handlingar ,kommer nog att fortsätta med det.skulle va onödigt att ändra sedan man kommet in på slutrakan
nu när jag fått säga mitt så önskar jag alla lycka till i fortsättningen till jempa vill jag bara säga var stolt över dig själv
mvh
Alf

Halloj.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag tycker att det är skönt att kunna logga in och läsa och ibland skriva här. Så även fast ja har varit rökfri flera flera månader så känner iaf jag att jag använder denna sida som ett hjälpmedel. Ibland loggar ja in varje dag och ibland 1 gång i månaden.

Vi får hoppas att det kommer fortsätta gå bra för millis som lägger ner den här sidan,men det kommer det säkert att göra :)

Till er nya ickerökare vill ja ge mitt råd att endast ta en dag i taget! Så lätt att hjärnan tar över igen,för det mesta sitter där,handlar om att spela mot hjärnan,hah ni förstår säkert vad ja menar.

Millis, Millis,Millis

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

Men oj vad ledsen jag är. Det här känns faktiskt förfärligt. idag när jag träffade lucky-lucy pratade vi om att det är nästan bara tjejer som kan ha glädje av en sån här blogg. T ex min man säger att han ALDRIG ALDRIG ALDRIG skulle ha något ut av denna sajt. och jag och L-L skulle inte klarat oss utan..............och då sa jag ändå att nu finns det ett par killar här. Men vilken sorg det blir när en polare försvinner..... JAG skulle vilja skrika/skriva NEJ MILLIS DU FÅR INTE LÄMNA OSS/MEJ men det är inte schysst att göra så. Men fy sjutton vad jag kommer att sakna dig..............................................laureen. Jag gråter och sörjer.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se