Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

juli 2008

Slutrökt här..........

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jovisst, är det så........60 dagar i morron! Skönt att man har kommit en bit på väg.
Jag ska försöka sammanfatta lite om veckorna som varit. Mitt rökstopp hade jag förberett säkert i ett år innan jag bestämnde mig för att sluta till semestern i år. Jag gjorde inte så stor affär av det den här gången mot tidigare gånger då man slutat. Jag slutade bara kan man säga. Jag drack ett glas öl och tog min sista cigarett på balkongen sen rensade jag ut allt som hade med rökning att göra ur skåp och lådor. Jag hade laddat upp med nicotinell samt sugtabletter utifall det blev jobbigt. Sugtabletterna blev i yttersta nödfall eftersom jag fick en sån halsbränna av dom. Tuggummin gillar jag inte i vanliga fall så det blev inte så ofta det heller. Jag skippade det för några veckor sen så nu är jag ren. Jag tar en lakritstablett när jag blir röksugen.....det funkar lika bra har jag kommit på.
Det som jag har upptäckt under den här tiden är hur mycket "vana" en cigarett är. Visst, röksugen har jag varit men det går över så fort men "vanan" verkar sitta djupare rotad faktiskt.
Abstinensbesvär har jag förstås haft och har.....svårt att sova....svettats mängder...lite huvudvärk.....tappar tålamodet lättare....tandköttsinflammation ( kom när jag slutade med nikotinersättningen) och så vikten förstås.....4 kg upp vilket är normalt. Eftersom jag var på väg upp i vikt innan jag slutade så har jag nu blivit riktigt rund o go :) och tom gått upp en storlek.Men vad tusan, det är inget att sura över, VÄRRE SAKER KAN HÄNDA. Har jag lyckats sluta med cigaretterna så ska jag väl kunna banta också !!
HA EN FIN DAG!!

for the love of dear life

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag har varit rökfri i 3 dagar, det är ju egentligen ingenting men jag har verkligen bestämt mig nu, jag ska vara rökfri innan skolan börjar, jag måste. Min kondition är ett skämt och min hy ser ut som stearin, och jag fryser konstant. Och jag behöver något att kämpa för. Jag vill inte vara slav under ett beroende för resten av mitt liv.

Jag har fruktansvärt ont i bröstkorgen, det är som att nån sitter på mig men jag antar att det går över. Jag har bestämt mig, den här gången ska jag inte låta något stoppa mig, till hösten ska jag börja träna och förhoppningsvis har jag lagt ned det här med spriten. Jag ska bli hälsosam, och smal,
Och hur ska jag kunna ta emot nobelpriset om jag är död innan 40?

Jag är helt ny här så jag tar gärna emot tips från alla er lite mer rutinerade.
Jag är ingen större gottegris men är ändå rädd att gå upp, vad ska jag undvika?
Alla tips är välkomna!

Kram

GRATTIS TOKFIA OCH LOTTA!!!!!!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

200 dagar!!! Ni är ju kanon duktiga tjejer!! Stora kramar från mig till er/Liselott

så nu har jag äntrat viktminskningssajten

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

ok, nu är det dags. nu tycker jag att det här med rökningen har sjunkit till en lägre nivå, Det är så att säga inte mitt största problem längre, utan nu är det viktökningen på 5 kilo som stör mig.
Idag köpte jag en pulverdos= påsar med chokladpulver som ska blandas ut i vatten och ersätta vanlig mat, och dessutom gick jag in på internet och blev medlem i deras viktminskningsprogram, jag tog ett 6 månaders abonemang, så nu djäklar ska jag sätta igång. Känner mig ungefär lika taggad som när jag slutade röka för 3.5 månad sedan. Här ska det bli andra bullar av. och nääääääääääääääää, röker gör vi inte. Kram Laureen

Boken inhandlad

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Okej, nu har jag köpt Äntligen icke-rökare. Jag ringde ner till bokhandeln och bad dem lägga undan den åt mig, de hade bara ett exemplar inne. Lunchpromenad till bokhandeln alltså!

Jag har redan hunnit läsa några kapitel, ingen större förändring än så länge men det kommer väl. Det känns ju bra att man får röka under tiden man läser den. ;)

I övrigt är det en rätt seg dag, jag ska gå hem tidigare, som vanligt de här veckorna. Har en hel del att fixa med hemma. Plocka av hallonbuskarna, rensa ogräs, diska, köra en tvättmaskin. Och hinna spela lite wow! Får nog ta ogräset till helgen... Nej, då ska vi ju åka bort, det går inte. Men det är så himla varmt ute och jag orkar inte ligga på knä och rensa i den här hettan! Jag får hoppas på en molning dag framöver så jag pallar med!
Har tänkt att jag ska vara ledig på fredag, då börjar semestern, två veckor ska jag och sambon vara lediga. Vi hade två veckor efter midsommar också. Mest ska vi vara hemma och fixa med tomten/huset. Då kanske jag har hunnit läsa ut boken så jag kan sluta då.

Ha det bra alla ni där ute som kämpar! Det känns så skönt att se att det finns folk som bryr sig och som undrar hur det går för lilla mig!

Bortförklaringar

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Varför blir det alltid så att man förhandlar med sig själv och bortförklarar allting? Jag skulle ju sluta igår... Så blev det inte.
Först kom jag på den jättebraiga (?) anledningen att jag inte kunde sluta eftersom vår sekreterare skulle jobba och då har jag svårt att sluta eftersom hon röker...
Sen pratade jag med en kompis och han rekommenderade mig också den där boken Äntligen rökfri som flera av er andra har skrivit om. Han hade själv tagit tag i saken och slutat efter att ha läst den. Han tyckte dock att man ska röka den innan man slutar. Perfekt! Alltså kan jag fortsätta röka tills jag läst den. Hm...
Ett litet problem är att jag inte har skaffat hem den än, jag skulle få låna den av honom men jag vet inte när vi ses nästa gång. Jag ska nog ta och ringa ner till bokhandeln här och höra om de har den.

Jag ska sätta upp ett nytt datum, och verkligen, verkligen ta tag i det! Jag lovar! Och det är ju mig själv jag lovar så det vore ju himla fint om jag kunde hålla det :)

Mitt så kallade liv

Igår rökte jag 6 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har aldrig provat att skriva av mig om röksuget, kanske kan detta vara precis vad jag behöver för att få min hjärna att sluta vilja ha giftpinnarna? Kognitiv terapi är nog annars på tur...

Feströkare sedan jag var 17 år, så fort livet blir till en snart 30 årig daglig fest . :) Slutat och börjat, förstår inte vad det är som jag attraheras av med själva rökningen, mår alltid skitdåligt efter första ciggen vid ett litet uppehåll.. Att sluta röka är en vinst: jag sover mycket bättre och känner mig inte som en gammal askkopp, konditionen blir så snabbt bättre och man känner sig ren och har plötsligt väldigt mycket pengar att röra sig med! Att röka är samtidigt högsta vinsten ur ett annat perspektiv. ..

Min situation är så komplex, en del av mig har aldrig velat erkänna att jag är rökare, det har varit förnekande och framförallt har jag tyckt att det är en dålig egenskap varav jag har aldrig rökt på jobbet eller offentligt på stan. Istället har jag blossat hemma på kvällarna, längtar hem efter min cigg på balkongen och i goda rökares sällskap... Förr var det lätt att sluta ett tag men nu efter åter ett gradvis upptrappande och semester och gott vin har jag fastnat i den dagliga fällan. Och jag vill verkligen inte röka längre, jag känner mig ofräsch och nedstämd av cigaretterna och trots detta och att jag varje dag kastar överblivna paket och rensar undan askfat blir jag som tokig efter cigaretter fram åt kvällen. Under dagen finns inget sug alls om jag inte är hemma och uttråkad. Som nu, är på jobbet och trots att jag skriver om att röka är jag inte det minsta sugen. Men vänta tills ikväll...

Hej alla

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

och tack ska ni ha alla som kom ihåg min födelsedag.Kan ni tänka er på måndag morron när jag vaknade så tassa min man in o sa att nu ska du få en present av mej som jag jag vet att du vill ha:EN LEDIG DAG, bruka skoja o säja det när dom frågar vad jag vill ha i present,blev så glad såå stanna på sommarstugan hela dan med mina katter o labben,fick besök av ett par goda vännerockså.Gjorde en jordbubbstårta till kvällen ,då kom min man ,dotter,son med familj ,mina föräldrar, så vi var riktigt många som firade mej,fick presenter i massor så det var nästan som min 60-årsdag ,då hade vi förresten stor fest ungefär 130st var med då ,vi hade mat o dryck och vår son skötte musiken till dansen som på gick inpå småtimmarna en härlig fest!
Det är alltid roligt att fira och komma ihåg varann inte behöver det vara dyra presenter huvudsaken att man träffas o har det mysigt
Katterna är glada att vara hemma tillbaks nu kollar sina revir o har sej,våra labb är 8år nu så det märks att han blir tröttare o stelare av sej
Röksuget är väldigt litet det är dom här mornarna fortfarande då det svichar förbi i hjärnan men det går fort över ,ha det bra alla o rök inte

Jag blev verkligen full i skratt

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

när jag såg hur Millis som en liten bandhund satt igång alla som skulle sluta röka idag. Bra gjort Millis, du peppar och styr som bara den, trots hjärnskakning.
Idag har vi haft en helt underbar dag. Min syster och hennes man solade och badade med oss ganska länge. Men jag har ju begåvats med ett shoppingfreak till syster och hon är dessutom gift med en dylik. När de åkte från oss skulle de ner på stan.............jag sa till min man, de måste vara de ENDA turisterna i hela stan (det var minst 30 gr varmt) .... men ok de håller ju samhället igång. När de åkt låg vi kvar i solstolarna och bara slöade. sen hade jag ett par uppgifter, typ revisorn:skulle skriva under bokslutet. och hade beställt fotvård 16.00 och det var så skönt och nu har jag dessutom väldigt fina röda tånaglar.
Så här skulle vi alla ha det när vi har det som sämst.
Kämpa vidare brudar, det är ingen som gör oss rökfria, det måste vi göra själva och vi kommer dessutom att klara det, GALANT. Just nu undrar jag bara vad Monica, Alf och Tokfia har för sig, long time no see......... och näääääääääääääääää, vi andra, vi röker inte. Kramar Laureen

Nazda!

Igår rökte jag 18 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hur går det!? Lycka Till! Visst var ditt stoppdatum 28/7?

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se