Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

juni 2008

I'm alive :-)

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Alltså, varför finns inte humöret "Skitstolt". För det är också ett humör. Och mycket bra är egentligen inte alls med samma innebörd. Man kan må skitstolt på en nivå och pissigt på en annan. Det är nog det jag gör just nu. Men skitstolt är en så in i märgen bra känsla att jag får landa mig i mycket bra i alla fall...

Att begränsa sugtabletterna har varit smärtsamt. Nu sammanfaller det ju med en dossänkning ned till 5mg på plåster också och det gör det kanske inte mindre smärtsamt egentligen. Men det är sugtabletterna som jag kan identifiera att jag saknar. Plåstren bara är liksom...

Idag satte mitt bostadsbolag äntligen äntligen upp containern som ska stå uppe en ggn/mån. Jag ska tillfälligt flytta (någon med extra boende i Sigtuna i höst??) och sånt renderar ju överblivna saker. Bära bära bära. Se framför er liten kvinna på 1 och 60 släpandes bokhyllor, soffbord, madrasser, mattor.... Från källare tvärs över gården, och inga dörrar går att ställa upp. Ni gissar rätt - röksuget slår nya rekord. Vill vill viiiilll skriker känslan. Det bestämmer inte du muttrar förståndet och jag fortsätter släpa.

Men den riktiga utmaningen kommer av liten bäddsoffa ned i källaren och normal tresitssoffa upp ur källaren. Ned gick väl hyfsat. Upp med en soffa i alltför stora delar, fortfarande kort och singel (kanske ska söka partner i Sigtuna när jag ändå håller på?) är en desperat utmaning. Svetten lackar, röksuget skriker och kanske ännu mer den absurda längtan efter de äckliga sugisarna. Sedan droppar jag soffan på min egen fot. Samma stortå som redan är omplåstrad efter att jag klippte mig i den tidigare idag. Blod på golvet, på soffan, på mig...

För jävligt och helt galet underbart

Igår rökte jag 5 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag har genomgått de senaste dagarnas rökning med en visshet om att dessa cigaretter jag då insupit är de sista. Idag har jag bara rökt en enda cigarett - dock är enda anledningen att jag inte har haft några egna cigaretter och av en slump påträffade min bolmande, ryska granne som glatt gav mig en alldeles för stark, ryskproducerad sak.
jag mådde ärligt talat värre med de spontana nikotinet rusande i blodet, än vad jag gjorde med abstinensbesvären som tidigare knullade min hjärna. Det är det som är så sjukt; för varje gång jag har slutat röka och sen tagit ett bloss igen så har jag alltid tänkt; fan, det var inte värt de. Därför har jag verkligen bestämt för att lägga ner rökningen på riktigt imorrn. Jag tror till och med på mig själv denna gång och jag ska skriva varje dag om mina framsteg. Follow and carry me baby :)

Ebba

Min första rökfria dag

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Sov lite längre än vanligt. Har gått en långtur med hunden.
Suget kommer och går försöker dricka vatten då.
Är nog lite nere och tycker jättesynd om mig.

hej igen

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

hej igen hur många gånger ska jag börja om egentligen ?

170 dagar =)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

GRATTIS LOTTA till dina och mina 170 rökfria dagar!!!! Visst är vi duktiga trots att nånting sitter kvar och försöker lura oss....Och tänk att Liselott glömde att graulera,hihihihi,Champix???
Önskar alla som läser det här en underbar rökfri dag!!!!
Kram Tokfia =)

Sluta röka suuuuuuuuuuuuuger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 dygn 12 timmar 45 minuter

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Påväg till jobbet för en ny vecka. Gillar det inte. Och bitchmonstret som hade semester förra veckan är tillbaka. Gillar det ännu mindre. Smilande backstabbande (vad heter det på svenska?) brutalkvinna... Nåja... Jag tycker kanske bättre om henne när jag inte är så trött som jag är nu,

Rökningen går fortfarande över förmodan lätt, även nikkodoserna nu börjar justeras nedåt. Ja, det blir en snabbvariant för att få ihop sista behandlingen. Och bitter över att apoteket säljer nikkoplåster i olika styrkor till nästan samma pris köpte jag helt enkelt hem en packe 21-plåster och delar dem. 2 dagar 21 mg, 4 dagar 10,5mg och 4 dagar 5 mg... (1 plåster använt redan och 1 försvunnet när jag började alltså). Dessutom sugisar (4 st som idag). Nu pågår sista dygnet med 10 mg. Det går bra. Får se hur bra jag gillar livet framåt kvällen när det bara är hälften kvar...

Friskt vågat hälften vunnet ;-) När veckan tar slut ska jag vara nikotinfri!

Hej alla, nu är det godnatt igen men lite gladare nu

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

jösses vad gulliga ni är. Millis, liselott, lisalisa och Monica, vi är nog ganska nära varandra i ålder så det här med vallningar hade ni visst oxå varit med om. skönt att höra.
Jag börjar med millis, nej jag tror inte man kan köpa bara frågorna på sista spelet. Det är lite annorlunda uppbyggt det heter TP deluxe, men du vet, vad kan det kosta, ca 10 paket cigg...........:-)) det har olika svårighetsgrader så det blir mer taktik när man spelar. jättekul.
Liselott, akupunktur mot ledbesvär eller mot vallningar??? och vad är akupressur??? från det ena till det andra så har jag en väninna som är på väg mot Umeå till helgen för att hälsa på släktingar och spela golf. jag vet inte hur jag fick till det men jag frågade om hon skulle spela på Bjurholm, och det skulle hon. Hon hade spelat den innan och hon sa att den är ganska lik vår bana (Holms GK) för det är också Peter Nordvall som ritat den...... (lite svårt att säga: om du ser liselott så hälsa.....) önskar jag kunde följt med henne. Det är t o m nattgolf.. förstår att du haft det tufft en tid, och det är väl lite så jag känner också, lite uttråkad, lite less, men jag vill INTE bli rökare igen, inte för hundra tusen miljoner, livet är så fruktansvärt mycket enklare utan ciggen. vi kämpar på helt enkelt och 1000 tack för all peppning från dig.
Lisalisa, tack för din medkänsla, ser att du också tycker att det är lite trist emellanåt, vi måste nog helt enkelt hitta något som vi kan pigga upp oss med.... kan nån klura ut något bra`???

2 dgr

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tänk, jag har fortfarande inte rökt, känner mig jätteduktig!
Jag är jätteglad att jag hittade den här sidan, massor med tips och stöd - det underlättar verkligen att läsa här. Kram på er alla!

känns trögt idag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

lite tungt att andas ,vet inte vad det beror på ,kanske man borde kolla opp sej ialla fall men det är lite gruvansvärt att börja på,är ju också överviktig så där är väl också en orsak , men jag hostar inte bara andnöd på nåt sätt,tänk att det ska alltid va nånting som är fel.jämna plågor kan man säja,men iallafall så ska vi åka ut till sommarstugan nu ,vår son o hans familj har lånat den nu över helgen tillsammans med kompisar,lite mulet här nu men ganska varmt
Ha det bra alla

Första vinglasen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Var inte riktigt tanken att jag skulle ha alkohol i mig så snart efter stopp. Det är en fälla. Men eftersom jag dricker så sällan, är ju nästan alltid antingen i väntan på ägglossning eller test, är det ingen farlig sådan. Utom när jag dricker alkoholen då.

Men middag med exet innehöll vin. Hmmm... kanske inte smart ur någon aspekt. Han var rätt less på mig för jag åkte hem för en timma sedan, och inte stannade där jag var. Den relationen är helt enkelt inte enkel. Den var svår när vi var tillsammans, den var ännu krångligare att lämna och den är fortfarande svår att leva med. Har inte träffat exet på nästan ett år. Det är snart två år sedan jag lämnade honom. Och fortfarande är det smärtsamt. Vin underlättar inte förvirringen.

Men okysst och orökt har jag återvänt hem. Inte pratat om den nya relationen, varken hans eller min. Just därför vet jag att han är i en relation, förmodligen sedan lång tid. Annars hade jag blivit grillad. Jag ser på hans beteende att hon inte är tryggare med exet än vad jag någonsin var. Men han är hundra gånger friskare än han var då. Bittert att någon skärper upp sig först EFTER att den förlorat "allt" den ville behålla. Men kanske just därför. Det blev helt enkelt för stort när jag reste mig upp efter över 3 år och vägrade att någonsin komma tillbaka. Det är som det är med den saken. Jag har det bra. Och jag är faktiskt glad att han har det bra. Jag saknade honom så gruvligt då, när aldrig var det sista ord som återstod. Nu finns mest nostalgi. Jag saknar honom inte längre. Jag har börjat att trevande skapa något igen, 2 år senare. Och jag är nöjd med det.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se