april 2008

hmm,depp o depp.--

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

hej allihopa-
så märkligt att vi alla har rasat ner i nån deppsvacka.Förkylda o så.
Men jag håller med nån som sa att inte hade det bleva bättre med förkylningen att sitta o blossa.täk vad äckligt:hostandet ,smaken,svider i halsen o näsan.Näää usch.
inte direkt inbjudande
Jag har för mej att man brukar deppa ihop så här på våren vare sig man rökete eller inte..enda skillnaden är att nu röker man inte 2pkt om dagen ,nu röker man inte alls.
så kämpa på allihopa-
Det ska bara bli bra.Så mkt pengar vi sparar oxå,ALLAborde nu köpa nåt till sig själva som man riktigt önskar ,man hade ju annars rökt upp deom pengarna iaf,
Jag sattsar på att fara o simma med delfiner igen ,det var verkligen häftigt.
Kram allihopa o stå på er.
vi fixar detta
tack att ni finns!!!:)

väntans tid med tonårsbarn...

ja ha, denna undran och oro för vad gör mina barn ikväll.... (låter som jag om jag inte e en bra mamma å inte har koll ) men jag e och har det, men jag kan inte "låsa" in mina barn även om jag skulle vilja det... å vad gjorde jag är jag var orolig, jo rökte så klart ! så röksuget kommer tillbaka så klart .... inte som förra veckan dt va bara värst... jaja, jag har pratat med bäda barnen , vad gjorde man innan mobilen fanns????? men oron gnager att något ska hända dom... tänk att man kan bli SÅ glad över regn en valborgsmässoafton... Tack alla underbara människor på denna blogg nya som gama !!! Kram Lotta

i dag kl 14,30 en vecka

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket stort .

jaha nu har man klarat en vecka,,, vilken tur att man har jobbat från 06,45-15... visserligen med rökare men det går.... det skummaste är att det går nästan bättre att följa med dom ur å lukta på röken än bara vetskapen av att dom går ut å blossa ha! ja ja... herregud man kan ju undra varför man tilllåter att sälja sådant beroendeframkallande s.k.i.t nä nu e det mitt abstinens som talar :)
men tackar till alla som har peppat,,, fortsättning följer,,,

Nu har jag lagt av!!!!

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu har jag lagt av! Ska fixa det den här gången. Börjar känna att det ibland är jobbigt när jag andas och vissa dagar hostar jag också. Jag har inte känt av så mycket abstinens än, men jag har ju inte varit rökfri mer än i några timmar än. Får väl se hur det känns imorgon. Har köpt nikotintuggummi innan, men de smakade skit. Chili var det i. (säkert för att det inte skulle smaka nikotin, men...) Ska försöka utan några hjälpmedel. Får se vad som väntar mig. Tar timme för timme, minut för minut.

nedtrappning min modell??

Igår rökte jag 10 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla igen!
Detta är mitt livs största projekt jag har gett mig in på. Jag måste säga att det svänger bra för mig, ena dagen är det jätte positiva tankar nästa dag är det bottenskrap som gäller och vill inte alls sluta röka.
Det är två viljor i mig, som ett personligt krig.
Jag talade i går med en väldigt trevlilg och sympatisk kvinna på lanstinget, hon är den som håller sluta-röka grupperna i mitt område. Hon berättade för mig att jag skulle få komma till henne på personliga samtal med början den 16 maj och det känns kanon bra, för någonstans så känner jag det att jag klarar inte det här ensam. Jag har försök så många gånger men alltid tagit återfall i mitt rökande.
Jag har börjat med att INTE röka när jag går ut med min hund, när jag åker till stan samt att inte röka inne under fläkten, försöker tänka positivt när det gäller att sluta röka, fast det kan vara svårt ibland. Det är som om det satt "en jäv.." på axeln och säger åt mig att jag inte ska sluta röka för det är ju så gott och att det är min vän i alla lägen i vått och torrt.
Men denna gång så är jag helt inställd på att jag ska fixa detta, det finns ingen återvändo och det är bra.
Ha det bra. Hej hej.

Hej alla gamla och nya =)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Tänkte passa på och önskar er en underbar rökfri sista april!!!!!
Jag mår bra dock sitter suget där och "DET" är med mig HELA tiden men jag ska inte ge mig!!!!!
Och inte ni heller,nu kör vi och den här kvällen klarar vi också av!!!
EN FÖR ALLA ALLA FÖR EN!!!!!
Tänker på er,
peppkram!

120 dagar som rökfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Yees!!!!!!!!!!! 120 dagar som rökfri . Det har inte varit lätt jag har ständig yrsel, hjärtklappning svårt att sova, to.m haft en inflammation i mitt ena bröst varit på mammogrfi och bröstundersökning. Jag är är frisk!! det fick jag besked på idag. Nu måste allt bara bli bättre, har även fått gå på flera blodtryckskontroller för att jag varit så yr det är för lågt. Ni här på dessa loggar är fantastiska på att skriva jag har suttit och läst era loggar när jag mått skit. Det är bara att kämpa vidare en dag i taget.

Suget ligger där!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Som en tung dimma ligger suget efter nikotin runt hjärnan. Bara väntar på att får sipra in i hjärnans begär centrum. Om det nu finns något sådant?
Kan nästan känna hur det liksom mullrar likt kanoner eller åska långt, långt bort en lite tryckande sommar kväll. Det bästa är att jag vet att jag kommer att klara det. Inte tänker jag ge mig för något sådant ofarligt som lite åska i fjärran!
Ikväll ska jag titta på brasan och känna hur begäret eldas upp. Nya tider är på väg och där hör inte nikotinet eller begäret hemma!
Trevlig valborg!

Rökfri

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag vill önska er alla en underbar rökfri valborg med god mat och fint väder!! Idag har jag fått må som en prinsessa!! Som jag mådde häromdagen usch, så det är sådana här dagar som idag jag vill ha fortsättningsvis: Det är denna dag jag ska tänka på och känna när de dåliga kommer, om de kommer!! Fint, varmt väder har vi tursamt nog också så vad kan jag mer begära. Sköt om er och här får ni en stor kram Liselott

Valborg

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla rökfria vänner. Jag mår faktiskt bra och skäms lite för det. Man ska ha ångest och må dåligt, men jag gör inte det. Snart Alf är det 90 dagar för mig också och jag har hämtat öskaret. Jag är lite orolig att någon skall sparka undan benen på mig.
Skall ut och blanda lite kompostjord och köpjord och hälla på hallonen och jordgubbarna så att barnbarnen får många bär att plocka. Det är så härligt att se dom komma in i trädgården och hitta bären. Det tar en tid, men man kan tänka på det.
Ikväll skall vi gå hem till några vänner, vi är 10 st, och äta mat med vinprovning och dans. Skall bli kul. Ingen röker så det underlättar. Massor med Pepkramar till er alla Monica

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se