mars 2008

Ibland är livet mycket

Humör nu: Ganska dåligt.

Nu har det gått hyffsat lång rökfri tid, och jag känner inte av suget speciellt..
förutom ibland när det kommer smygandes..
och idag sög det tag ordentligt..

Barnen, tror inte det finns nått som kan stressa en mamma så mycket som när barnen är sjuka..

Natten som var, var jättejobbig för sonen..vilket det då blev för mig med..
Han opererade in nya rör förra veckan, ingen jättegrej..
Men han har fått en infektion..rejält..
Så nu får han knappt inte göra någonting..inte vara i lokaler med många barn.. Inte hoppa, studsa, busa..

JAG ÄR FRI!!!

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

hej hej! igår röka jag för sista dagen i mitt liv!
har precist läst klart Allen Carr´s äntligen icke-rökare , och den är en ögonöppnare! läs den ni som funderar men inte riktigt "orkar".
Jag säger att jag ska klara detta! jag har ju redan gjort det! nu ska jag ta livet av det där lilla "monstret" (nikotinet, har ni läst boken så fattar ni :) )

ännu en bra dag.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ännu en dag har förflutigt, fick ett sug framåt kvällen men det gick vidare väldigt snabbt. idag har jag varit på sjukgymnastiken går två ggr i veckan, det är så viktigt med motion, när det är jobbigt att andas blir musklerna förtvinade , det är så lätt att bli sittande och allt blir till slut så trist att livslusten tryter det vill jag inte vara med om. Nu har jag klarat mej utan att röka sen långfredagen före det blev det en sigg då o då när jag mötte nån komnpis.

Nya kläder....

Idag hade mina långbyxor krymt ( fukt i garderoben : - ) och det var bara att ge sig ned till stan på lunchen och köpa ett par nya... Men det blir inga flera jag ska i mina vanliga ... Men måste ju ha ett par som jag kan ha på jobb, utan att det är obekvämt så länge. Men vikten ska inte skrämma mig att röka...

Förkyld!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Pang bom superförkyld (tror inte det är ingefäran). Jag som skulle träna och gå ner i vikt... Tror det underlättar icke rökandet att fokusera på nåt annat än bara att inte röka, banta tex... Nu har jag faktiskt gått upp ytterligare ett kilo men det kanske bara är muskler. Men traktordäcket runt midjan är och förblir där det är. Det verkar absolut nödvändigt att lägga om kosten och jag som avskyr grönsaker...

Tack

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Tack för alla kommetarer,PEPP! Vad snällt av er!! Jag undrar bara hur jag ska svara enklast. Jag kan inte det här riktigt ännu! Idag var jag på lungan och går en sluta röka kurs. Jag tycker det är jättebra. Hon lärde mig idag att man kan gå in på champix hemsida, inloggningen står på förpackningen. Mycket tips och råd ska finnas även där.

Jag tycker ni jobbar på så bra, det är verkligen inte lätt att sluta röka tycker jag. Jag har slutat hur många gånger som helst. Men denna gång tar jag en dag i taget ibland bara någon timme.

Länge sedan...

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Eftersom det var så länge sedan jag skrev något här så skriver jag två gånger samma dag...Min senaste rökperiod började i fredags och slutade igår. På den korta tiden märkte jag direkt hur stressad och otålig jag blev. När jag fimpade den sista cigen igår eftermiddag och slängde tändaren blev jag faktiskt lugn. Det stämmer inte på en enda fläck det där med att en cig gör en lugn, det är verkligen precis tvärtom. Det är nu när jag inte röker som jag är lugn!

Jag är en icke rökare =)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej mina medkämpare!
sedan nästan en vecka mår jag som en prinsessa!"DET" är inte här just nu och har lämnat mig i fred....frågan är bara när "det" slår tillbaka!
har inte gjort nånting särskilld,bara "lagt om" mina tankar.Eftersom jag blivit en tjockis(gått upp 6 kilo) fokuserar jag nu på mat och motion plus att jag tar hjälp av Anna Skipper---->hennes recept+hälsoprodukter,t.ex massvis med Ingefära,Mighty Greens....osv

1:a dan på jobbet

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag är det första dagen jag jobbar dagtid som rökfri. Känns faktiskt rätt bra. 2 andra kollegor har oxå slutat så det gör väl oxå att det känns lättare.
Ikväll är på kurs på vårdcentralen. Känns oxå bra att få träffa andra i samma situation. Hoppas på att det gått bra för dom med.

Back in business

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det är länge se'n jag skrev något här och det har sina förklaringar. Gissa vad....Har rökt lite till och från de två senaste veckorna - köpt cig, rökt 1-2 st, kastat asken, köpt cig, rökt 1-2, kastat asken osv. Efter så lång tid utan cig kände jag mej så säker, tyckte inte jag behövde skriva av mej här, klarar mej själv. Och just då är det som farligast! Eftersom jag är så säker så spelar det ju ingen roll att jag röker, eller hur?

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se